Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Επικρίσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ από Α. Παπαρήγα


Επίθεση στο κυβερνών κόμμα, για την πολιτική του όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και στον ΣΥΝ, εξαπέλυσε το Σάββατο από την Καβάλα όπου περιοδεύει η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας τη διαμόρφωση ενός κινήματος αμφισβήτησης όλων εκείνων που διεκδικούν πολιτική εξουσία.

Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν τη μεγάλη ευκαιρία ώστε να διαμορφώσει ένα διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων μέσα στο λαό ο οποίος πρέπει να επιλέξει άτομα που δεν θα συγκαλύπτουν αλλά θα αποκαλύπτουν.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είχε εξαγγείλει εκτεταμένες συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και εξαγορές. «Οι εξαγωγές και οι συγχωνεύσεις», σημείωσε, «είναι νόμος του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Πάντως, η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ μας απασχολεί γιατί είναι υποθηκευμένη η αγροτική γη και πολλές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως «ακόμα και αν διαμορφωθεί ένας κρατικός τραπεζικός πυλώνας δεν πρόκειται να ανασταλεί η αρνητική κατάσταση γιατί θα αναγκάζεται δανείζεται ακριβά, άρα θα πουλάει και ακριβά. Δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή τράπεζα γιατί τα κλειδιά της οικονομίας δεν θα τα κρατάει ο λαός».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ προς το ΣΥΝ λέγοντας ότι το κόμμα της είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο χώρος αυτός είναι καταδικασμένος να κάνει ζημιά στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του Αιγαίου και των ελληνοτουρκικών διαφορών. «Η κυβέρνηση προωθεί αθόρυβα μια συμφωνία για ουδετεροποίηση μιας θαλάσσιας περιοχής του Αιγαίου, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Τουρκίας και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: