Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία της απογραφής



Από τον Οκτώβριο ξεκινά πιλοτικά η ενιαία αρχή πληρωμών



Επτακόσιες εξήντα οκτώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απογράφηκαν, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, για την απογραφή των οποίων δε δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά για την ολοκλήρωση της ενιαίας αρχής πληρωμών που θα αρχίσει πιλοτικά τον Οκτώβριο, παράλληλα με το ισχύον σύστημα. Από το 2011 θα πληρώνονται όλοι από την ενιαία αρχή πληρωμών.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα δοθεί άλλη μία ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να απογραφούν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να αιτιολογήσουν τους λόγους ανωτέρας βίας, που δεν τους επέτρεψαν να το κάνουν».

Είπε ακόμη ότι ως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν αναλυθεί, διασταυρωθεί και ελεγχθεί όλα τα στοιχεία και επανέλαβε ότι από την τρόικα δεν του έχει τεθεί θέμα κατάργησης οργανικών θέσεων και απολύσεων στο δημόσιο.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, που είχαν συγκεντρωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι άνδρες στο δημόσιο καλύπτουν ποσοστό 54% και οι γυναίκες 46%. Σε ποσοστό 39% οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε 28% Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 9% Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε 9% Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των απασχολουμένων στο Δημόσιο, είναι:

* 43.743 άνω των 60 ετών,

* 168.958 μεταξύ 50 και 60,

* 258.280 μεταξύ 40 και 50,

* 205.277 μεταξύ 30 και 40,

* 86.246, μεταξύ 20 και 30,

* 4.174 κάτω των 20 ετών.

Τέλος, στα αξιοπερίεργα της απογραφής καταγράφηκαν καταγγελία ότι το σύστημα απογραφής δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση, με στόχο τη μείωση της απόδοσής του (τα στοιχεία της επίθεσης διαβιβάστηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και η περίπτωση υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήθελε να απογραφεί λόγω... θρησκευτικών πεποιθήσεων.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: