Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πληροφορίες για την εξαγορά ζητά η Κομισιόν


Πληροφορίες και εξηγήσεις για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς που αφορά στην εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζητάει με επιστολή της από την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει επίσης να τεθεί προς έγκριση από τις υπηρεσίες της το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη σύσταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο προβλέπεται από το μηχανισμό στήριξης.

Η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς με βάση τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε ημερίδα της Eurobank.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και προανήγγειλε μια ανοικτή διαδικασία με χαρακτηριστικά απόλυτης διαφάνειας.

Κατά την ομιλία του στην ημερίδα ο υπουργός κάλεσε τον εφοπλιστικό κόσμο να προχωρήσει στον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που έφυγαν τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: