Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

«Η κρίση της Ελλάδας δεν είναι κρίση του ευρώ»


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Στην ελληνική κρίση, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης, αναφέρθηκε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τόκιο.
«Η κρίση της Ελλάδας δεν είναι κρίση του ευρώ» τόνισε ο Φιγιόν, σε μια προσπάθεια να....

υπερασπιστεί την αξιοπιστία του νομίσματος.

Ο γάλλος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως παρά την κρίση η ευρωζώνη συνεχίζει να είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να τόνισε ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν «μεγάλες καταστροφές» από τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά οι αναθεωρήσεις πρέπει να είναι αυστηρές.

«Δεν αναμένουμε μεγάλες καταστροφές», δήλωσε ο Γιούνκερ στην αυστριακή εφημερίδα Kurier. «Αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με επιπολαιότητα, τα τεστ έχουν ρεαλιστική βάση», είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή. Ο ίδιος είπε ότι το ευρώ «δεν κινδυνεύει» και ότι καμία χώρα δεν θέλει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, αισιόδοξοι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα «stress test» και τονίζοντας ότι έχουν ισχυρούς ισολογισμούς και επαρκή κεφαλαιακή βάση, εμφανίστηκαν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤ Βασίλης Ράπανος και Νίκος Νανόπουλος, ενημερώνοντας προ ημερών την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σχετικά με την πορεία του τραπεζικού συστήματος

newscity1.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: