Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αντίδραση ΝΔ για τους περιοριστικούς όρους του Γ. Αγγέλου


Έντονη είναι η αντίδραση της ΝΔ για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μετά την απολογία του για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο υπεύθυνος του τομέα δικαιοσύνης του κόμματος Αναστάσιος Νεράντζης επισήμαινε ότι προκαλεί κατάπληξη η απαγόρευση εξόδου και το χρηματικό πόσο των 400.000 ευρώ ως εγγύηση που επιφυλάχθηκε στον κ. Αγγέλου.

Αναφέρει ότι τέτοια μεταχείριση ταιριάζει σε ομολογούμενα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα και τονίζει ότι δεν έχει προκύψει κανένα άλλο νέο στοιχείο που να δικαιολογεί αλλαγή θέσης από τη ΝΔ.

Επίσης, επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι έχει στήσει σκευωρία σε βάρος της ΝΔ με σύσταση εξεταστικών και με ψήφιση νόμων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων.

«Η μεταχείριση, που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουν, πλέον, όλοι είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «ενδιαφέρεται για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει, δήθεν, ενόχους εκ των προτέρων».

«Είναι αδιανόητο η δικαιοσύνη να συναγωνίζεται σε εντυπώσεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

'Έκπληξη έχει προκαλέσει το ύψος της εγγύησης και στους νομικούς και πολιτικούς κύκλους της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες περιπτώσεις επιχειρηματιών όπως οι κύριοι Ψωμιάδης και Κοντομηνάς, που εξετάζονται για σημαντικές απάτες, η εγγύηση που ζήτησε ο εισαγγελέας ήταν πολύ μικρότερη, στις 300.000 ευρώ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: