Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΑΣ:ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!


Το κλείσιμο ζημιογόνων δρομολογίων, μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού και την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδύτη, με την εκχώρηση του μάνατζμεντ, ενέκρινε για τον ΟΣΕ το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανέφεραν οι συναρμόδιοι υπουργοί, προβλέπεται ακόμα η χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, η διάθεση του 23% της ΕΥΑΘ και του 10% της ΕΥΔΑΠ, με διατήρηση του 51% του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ από τη ΔΕΣΦΑ καθώς και θεσμικές παρεμβάσεις για το άνοιγμα της χονδρικής και λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης θα πουληθεί το 39% των ΕΛΤΑ και θα παραχωρηθούν τα καζίνο Κέρκυρας και Πάρνηθας.

Ταυτόχρονα, προαναγγέλθηκε σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών, με έμφαση στο διαδικτυακό στοίχημα .

Επίσης, αποφασίστηκε η συγχώνευση της Κτηματική Εταιρίας του Δημόσιου, της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και των Ολυμπιακών ακίνητων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε τη συγχώνευση τραπεζών.

Στο μεταξύ, στο υπουργικό συμβούλιο επικράτησε ένταση μεταξύ Θ. Πάγκαλου - Γ. Παπακωνσταντίνου για τον τρόπο και τον φορέα υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης οι κ.ι Ρέππας και Μπεγλίτης άφησαν αιχμές στον κ. Παπακωνσταντινου για τις διαρροές αναφορικά με το ασφαλιστικό που έφεραν σε δύσκολη θέση τον κ. Λοβέρδο.

"Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα," τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τόνισε ότι η δύσκολη σημερινή κρίση και να γίνει ευκαιρία για να προωθηθούν οι αλλαγές που θα θεραπεύσουν χρόνιες παθήσεις και προβλήματα που έχει η χώρα.

Παράλληλα με την προώθηση των αλλαγών και την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων που έχουν αποφασιστεί, η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να στηρίξει το φτωχότερο, τον πιο αδύναμο, τη μεσαία τάξη, με σωστές υπηρεσίες και λειτουργίες και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα του πολίτη.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι ένα από τα θέματα των επόμενων άτυπων συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και σε μία από τις τακτικές συνεδριάσεις του Οργάνου, οι υπουργοί θα κληθούν να απαντήσουν στις παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τις δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και στα θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή του πολίτη και ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να συμβάλουν όσο γίνεται καλύτερα στην προώθηση των θεμάτων που έχουν συναρμοδιότητα με άλλους συναδέλφους τους.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: