Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....


Στην Αθήνα έρχεται τη Δευτέρα πολυπληθές κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στα κρίσιμα υπουργεία για τυχόν αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη και η Τρίτη δόση του δανείου είναι εξασφαλισμένες.

Γιώργος Παπανδρέου: Σεβασμός και ηρεμία

«Ζητάμε τον αναγκαίο σεβασμό και ηρεμία ώστε να κάνουμε την δουλειά μας κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πολίτες μας να μην τρομοκρατούνται κάθε μέρα με φήμες για απώλεια των χρημάτων τους, για επιστροφή στην δραχμή και για έξοδο από την ευρωζώνη».

Αυτό υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην Βιέννη, ως κεντρικός εισηγητής στο δείπνο της Εαρινής Συνάντησης του Institute of International Finance και έκανε λόγο για ανοησίες και ταυτόχρονα επικίνδυνες πρακτικές «καθώς υπονομεύουν τις προσπάθειες μας να προχωρήσουμε τις αλλαγές στην χώρα μας».

«Θεωρίες για πτώχευση, «κουρέματα» και έξοδο από την ευρωζώνη δείχνουν σημαντική έλλειψη ιστορικής προοπτικής και κατανόησης των βασικών κανόνων της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας» υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: