Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Πούτιν αλλάζει το χωροταξικό πρότυπο της Ρωσίας


απο:ksipnistere.blogspot.com
Το νέο χωροταξικό πρότυπο της Ρωσίας είναι οι μονοκατοικίες!
Την στιγμή που στην Δύση και στον κομμουνισμό θέλαν να μας τσουβαλιάσουν στις πόλεις-φυλακες και στα διαμερίσματα-κλουβιά, η Ρωσία προωθεί τις μονοκατοικίες!
Αυτό πρέπει να μπει πρώτη είδηση μπας και ξυπνήσει ο κόσμος!
Η Ελλάδα καταστράφηκε από τις......πολυκατοικίες! Έχουμε την ομορφότερη χώρα του κόσμου και την καταστρέψαμε! Η μονοκατοικία εκδιώκεται! Κάθε μέρα περνούν μέτρα κατά της μονοκατοικίας: απαγορεύουν την δόμηση στα δάση(που η καλύτερη προστασία των δασών είναι μόνο αν κατοικούνται), βαφτίζουν “δάση” τα φρύγανα, θέλουν να καταργήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση!, έχουν απίστευτη γραφειοκρατία με τις οικοδομικές άδειες και αν θες να χτίσεις μία μικρή μονοκατοικία θες ίδια ταλαιπωρία σαν να θες να χτίσεις ουρανιξύστη!(θα έπρεπε να καταργηθεί η άδεια για μικρές μονοκατοικίες, και την ευθύνη να έχει ο μηχανικός, και γενικά να μειωθεί η γραφειοκρατία και το άχρηστο χαρτοβασίλειο!)
Η είδηση εδώ:Το ρωσικό όνειρο για μια μονοκατοικία

Mια ολόκληρη περιοχή, μεγαλύτερη από την έκταση της Κύπρου, αγόρασε η ρωσική κυβέρνηση για να υλοποιήσει το σχέδιο ανέγερσης μονοκατοικιών, απομακρυνόμενη από τις ογκώδεις πολυκατοικίες της σοβιετικής εποχής.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Αλεξάντρ Μπράβερμαν, γενικός διευθυντής του κτηματικού ταμείου Federal Fund for the Promotion of Housing Con-struction, που ίδρυσε το 2008 ο πρόεδρος Μεντβέντεφ. Στόχος του ταμείου είναι η ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου και η ανάπτυξη του προγράμματος οικοδόμησης μονοκατοικιών.
Η στροφή της κυβέρνησης από την επιλογή της πολυώροφης και πυκνοκατοικημένης πολυκατοικίας στην οικειότερη μονοκατοικία αναμένεται να συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας των Ρώσων ως προς την επιλογή κατοικίας και τις στεγαστικές τους συνήθειες.
Σε συνέντευξή του στη Μόσχα, αυτή την εβδομάδα, ο κ. Μπράβερμαν τόνισε ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πολίτες μας είχαν συνηθίσει να ζουν σε θεόρατες πολυκατοικίες και θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουν διατηρήσει τις συνήθειές τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για την τόνωση της ζήτησης για μονοκατοικίες. Θα το ξεκινήσουμε στο άμεσο μέλλον. Ονομάστε το ρωσικό όνειρο. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αληθινό». Σύμφωνα με τις αντιλήψεις του κ. Μεντβέντεφ, η ιδιοκτησία μονοκατοικιών είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξάπλωση της μεσαίας τάξης στη Ρωσία, που θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό οικονομικής και δημογραφικής διεύρυνσης.
Το 77% των 142 εκατομμυρίων Ρώσων «είναι στοιβαγμένο» σε διαμερίσματα που τους έχει κληροδοτήσει η σοβιετική στεγαστική πολιτική, η οποία απέκλειε κάθε τι ιδιαίτερο και ατομικό, όπως δήλωσε τον Απρίλιο του 2008 ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, εγκαινιάζοντας το στεγαστικό του πρόγραμμα.Aντιθέτως, στις Ηνωμένες Πολιτείες το 67% των Αμερικανών διαθέτει ιδιόκτητο σπίτι, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: