Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΠΤΩΣΗ....


Η Ουγγαρία παραποίησε στατιστικά στοιχεία
Νέα αναταραχή στα χρηματιστήρια παγκοσμίως και μεγάλη πτώση του ευρώ προκαλούν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ουγγαρίας. Εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού, σε δηλώσεις στα διεθνή πρακτορεία, δήλωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παραποίησε στατιστικά στοιχεία, γνωστοποιώντας ότι η οικονομία της Ουγγαρίας βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που είχε ανακοινωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουγγαρία θα ζητήσει άμεσα νέα βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο 1,2017, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, ενώ λίγο πριν τις 5 το απόγευμα τα χρηματιστήριο του Μιλάνου και της Μαδρίτης κατέγραφαν απώλειες 3,60%, το Παρίσι 2,73% και το Λονδίνο και Φρανκφούρτη 2%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω και από τα επίπεδα των 1.500 μονάδων, καταγράφοντας νέα χαμηλά έτους και έκλεισε στις 1.484,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 5,03%.

Γκρίζο τοπίο

Πτώση του ρυθμού ανάπτυξης και νέα υποχώρηση το Μάιο του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα συνθέτουν ένα «γκρίζο τοπίο» για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν στο -0,8% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009 , σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά το Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Μάιο μετά την προσωρινή σταθεροποίησή του τον Απρίλιο κατέγραψε νέα υποχώρηση. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΙΟΒΕ, ο δείκτης στην Ελλάδα διαμορφώνεται στις 61,9 μονάδες, μέγεθος το οποίο ωστόσο δεν είναι συγκρίσιμο με τους δείκτες των προηγούμενων μηνών, παρόλο που είναι ενδεικτικό της επιδείνωσης στο οικονομικό κλίμα της χώρας
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: