Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Πάει" και ο θρησκευτικός όρκος


ΠΗΓΗ:stakarfia.blogspot.com

Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου σε δικαστήρια και δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί η Ε.Ε. και οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ισχύουσα νομοθεσία παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους εφόσον επιθυμούν να μη δίνουν θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια ή στις υπηρεσίες, όπως και σε όσους δηλώνουν ότι είναι άθεοι. Η αποκάλυψη όμως της θρησκευτικής ταυτότητας θεωρείται για το ευρωπαϊκό δικαστήριο παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου. Παράλληλα, το ισχύον Σύνταγμα επιτρέπει τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στους βουλευτές να αρνηθούν τον θρησκευτικό όρκο, όπως, πράττουν άλλωστε τα τελευταία χρόνια αρκετοί. Από την πλευρά της η εκκλησία αναφέρει μέσω του...

Ιερών-Emo ότι "Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εκκλησία, αλλά αντιθέτως είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το ναι πρέπει να είναι ναι και το όχι πρέπει να είναι όχι". No Problem λοιπόν από τον Ιερων-Emo. Όλα καλά όλα ωραία...Εμείς να πούμε την αλήθεια μας δεν συμφωνούμε με αυτό, αλλά εδώ που τα λέμε και που ορκίζονται νοιώθει κανείς το χρέος του όρκου του; Όλοι σκατά τα έχουν κάνει και δεν έχουν και καθόλου τύψεις!



http://www.enimerwsi.com/2010/06/blog-post_4091.html"

Δεν υπάρχουν σχόλια: