Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό, με δυσκολία οι μετακινήσεις


Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και σήμερα, Πέμπτη, στους δρόμους της Αθήνας, καθώς το Μετρό έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία, ενώ τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν χθες, Τετάρτη, να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους, πραγματοποιώντας την Πέμπτη νέα 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους που λήγουν το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, χειρόφρενο τραβούν για πέντε ώρες, από τις 11:00 το πρωί έως τις 04:00 το απόγευμα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), λόγω στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι. Χωρίς Προαστιακό και τρένα ΟΣΕ από τις 12:00 μέχρι τις 04:00.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα στις 7:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, κατά των μέτρων που λαμβάνονται για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και γενικότερα κατά της πολιτικής του «μετώπου κυβέρνησης-εργοδοτών-τρόικας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: