Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

«Δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από το C4I»


Δεν υπήρξε ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη σύμβαση του C4I, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έστειλαν τα υπουργεία Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από σχετικό ερώτημα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό ανέφερε χθες κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική η πρόεδρος του ΝΣΚ, Ευγενία Βελώνη, προσθέτοντας ότι, παρότι τα ερωτηματολόγια προς τα αρμόδια υπουργεία έχουν σταλεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, τα περισσότερα από αυτά που στο παρελθόν έχουν υπογράψει συμβάσεις με την εταιρεία Siemens δεν έχουν απαντήσει ακόμα.
Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφα που επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΝΣΚ, «η ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του C4I έγινε το 2008 και στην οποία δεν εμφανίζονται ουσιώδεις ελλείψεις και αποκλίσεις».
Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι, όπως προέκυψε από τα λεγόμενα της κ. Βελώνη, μέχρι σήμερα δεν έχει δηλωθεί εκ μέρους του Δημοσίου παράσταση πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της απάτης κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου -κάτι που έχει γίνει με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης-, ώστε με τον τρόπο αυτό να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου. Για το θέμα αυτό η μάρτυς απάντησε ότι «δεν είναι μέσα στον θεσμικό ρόλο του ΝΣΚ η διερεύνηση ποινικών ευθυνών»
Γιώργος Πίκουλας

πηγή : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10332853

να σας επενθυμίσω την προέλευση του λεγόμενου C4I : C = see,   4 = for,   I = eye  με λίγα λόγια see for eye βλέπω για τα μάτια το πρόγραμμα με τις κάμερες και δεν ζημιώθηκε το Ελληνικό δημόσιο, πολύ φιλόδοξοι είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: