Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Έπεσε η αυλαία στη λειτουργία της κρατικής Ολυμπιακής χθες. Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Olympic Air, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των αερομεταφορών στη χώρα μας. Η επίσημα πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση. Σε αυτή επέβαιναν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.
"H ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους" δήλωσε ο Α. Βγενόπουλος.
Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι "δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες".
Παράλληλα, προχώρησε σε μία σημαντική εξαγγελία, ανακοινώνοντας ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο "Μακεδονικές Αερογραμμές": "Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα". Επιπλέον, ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία της "Olympic Air" με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία "Μακεδονικές Αερογραμμές", προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής.

Έτοιμη να κατακτήσει τους αιθέρες με ''νέα φτερά'' η Olympic Air . Ωστόσο οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στον πίνακα του αεροδρομίου της Αθήνας για μερικούς ακόμα μήνες. Συγκεκριμένα και όσον αφορά τις άγονες γραμμές καθώς και τα δρομολόγια προς τις εκτός της Ε.Ε. χώρες, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εμφανίζονται να εκτελούν τις συγκεκριμένες πτήσεις, τις οποίες όμως στην πραγματικότητα θα πραγματοποιούν τα αεροπλάνα (και τα πληρώματα, βέβαια) της Olympic Air.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

bgike kai i sxetiki diafimisi sto you tube : http://www.youtube.com/watch?v=oOz8Uxvup2I