Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Πίτσα της στιγμής με πίτες αραβικές και Dirollo classic












Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά:...
Υλικά για 2 πίτσες:
150γρ. Dirollo classic 15% λιπαρά χοντροτριμμένο
100γρ. γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή τετράγωνη, σε κομμάτια μακρόστενα
4 ροδέλες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλες αραβικές πίτες
2 φλιτζανάκια του καφέ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2 ντομάτες λιαστές πολύ ψιλοκομμένες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αναμιγνύετε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας με το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και ανάλογο αλατοπίπερο.
• Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζετε τη σάλτσα πάνω στην επιφάνεια των αραβικών πιτών και με το πίσω μέρος του την απλώνετε.
• Πασπαλίζετε τις πίτες με το τριμμένο Dirollo classic και τοποθετείτε τριγύρω τα κομμάτια της γαλοπούλας σχηματίζοντας ένα λουλούδι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα κομματάκια του ανανά και βάζετε το ταψί στο φούρνο.
• Ψήνετε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει.
• Βγάζετε τις πίτσες από το φούρνο τις τοποθετείτε σε ξύλινους δίσκους και με το ειδικό εργαλείο τις κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στην πίτσα λεπτοκομμένες ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και να χρησιμοποιήσετε Dirollo καπνιστό.








http://www.dirollo.gr/recipe.aspx?id=1033

Δεν υπάρχουν σχόλια: