Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ζήτημα υπεροχής

Ρίξε μια ματιά γύρω από το γραφείο σου. Αν έπρεπε να παντρευτείς κάποια, ποια θα ήταν αυτή; Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι άντρες προτιμούν μία βοηθό για μακροχρόνια σχέση, ενώ όταν πρόκειται για περιπέτεια της μίας βραδιάς είναι πρόθυμοι να..... την περάσουν με την αφεντικίνα τους, μια συνάδελφο ή τη βοηθό τους.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolution and Human Behavior, 120 άντρες παρουσιάστηκαν με φωτογραφίες και υποθετικά σενάρια. Οι άντρες βαθμολόγησαν το πόσο έλκονταν από γυναίκες που κατείχαν θέσεις εργασίας χαμηλότερου, ίσου και υψηλότερου επιπέδου.

Τα αποτελέσματα αντανακλούσαν τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου των σπηλαίων: «Αν κυριαρχήσουμε, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τη σεξουαλική της συμπεριφορά και να εξασφαλίσουμε ότι τα γονίδιά μας θα επιβιώσουν», αναφέρει ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Dr. Brian Lewis, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο UCLA.

Μια κυριαρχική γυναίκα μοιάζει με αναπαραγωγικό ρίσκο, γιατί ο άντρας δεν μπορεί να την ελέγξει. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες δεν επηρεάζονται από το status του άντρα σε σχέση με το δικό τους.
πηγη:www.shoot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: