Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Στη φάκα η συμμορία με τα Ι.Χ


Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσαν μέλη της σπείρας που είχε βάλει στο μάτι πολυτελή αυτοκίνητα στη Λιβαδειά! Ανάμεσά τους και ένας υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, που αναζητείται...
Σύμφωνα με την αστυνομία, τους κατηγορουμένους (δύο Ελληνες, 29 και 31 ετών, που είναι οι συλληφθέντες) φαίνεται να τους βοηθούσε στην παράνομη δραστηριότητά τους και ένας υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, που τους εξασφάλιζε πλαστές άδειες κυκλοφορίας, ενώ τους έδινε και όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που χρειάζονταν για τα υποψήφια αυτοκίνητα τα οποία έβαζαν κάθε φορά στο μάτι.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές αυτοκινήτων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ολα ξεκίνησαν όταν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών διαπιστώθηκαν προβλήματα σε κάποιες άδειες κυκλοφορίας που είχαν εκδοθεί, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν αμέσως οι αστυνομικές αρχές, που δεν άργησαν να ανακαλύψουν το παράνομο παιχνίδι το οποίο είχε στηθεί κατά των ανυποψίαστων ιδιοκτητών πολυτελών αυτοκινήτων.
Τους δύο νεαρούς συλληφθέντες εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς μέσα σε αυτοκίνητο που κινούταν στο κέντρο της πόλης, κοντά σε καταστήματα τραπεζών. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο προκειμένου να πραγματοποιήσουν έναν τυπικό έλεγχο, με αποτέλεσμα το ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό να τραπεί σε φυγή, ενώ τα άλλα δύο οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, ο 31χρονος δράστης είχε μαζί του πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ εναντίον του εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.Επίσης, όσον αφορά τον 29χρονο δράστη διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Μάιο συμμετείχε μαζί και με άλλα άτομα στην κλοπή ενός αυτοκινήτου μάρκας BMW M3 από την περιοχή της Λιβαδειάς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 3 γραμμαρίων, αλλά και 960 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν, όπως ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούλιο από την περιοχή του Γέρακα Αττικής και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου αυτοκινήτου και πλαστή άδεια κυκλοφορίας.
Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία μηχανογραφημένα δελτία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών / Δνση Οργάνωσης και Πληροφοριών, που αφορούν στοιχεία αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες αυτών και διευθύνσεις κατοικίας. Ακόμη, επτά ιδιόχειρα σημειώματα που αναγράφουν αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, δεκαέξι κάρτες διαφόρων εταιρειών πώλησης-επισκευής αυτοκινήτων, τρία κλειδιά αυτοκινήτων μάρκας Mercedes, BMW και Honda, μία συσκευή ανίχνευσης-εντοπισμού κρυφών καμερών, ένας φορητός φακός και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Τέλος, σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ανακάλυψη και σύλληψη των συνεργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: