Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

FBI: Εντείνει τις έρευνες κατά του insider trading, έφοδος σε 3 hedge funds

Έφοδο στα γραφεία τριών hedge funds έκανε το FBI, καθώς διευρύνει την έρευνά του για το insider trading. Ήδη, 23 άτομα έχουν κατηγορηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης του hedge fund Galleon Group, ενώ οι εντατικές έρευνες δείχνουν ότι οι αμερικανικές αρχές είναι αποφασισμένες να πατάξουν τα...... κυκλώματα της Wall Street που χρησιμοποιούν παράνομες, εμπιστευτικές πληροφορίες για να βγάλουν κέρδη.

Πολλοί από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης Galleon παραδέχτηκαν την ενοχή τους και αποφάσισαν να συνεργαστούν με το FBI, δίνοντας πληροφορίες για άλλα μέλη του κυκλώματος.

Οι έφοδοι έγιναν στα γραφεία των hedge funds Diamondback Capital Management και Level Global Investors. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται 4 δισ. και 3 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Και οι δύο ιδρύθηκαν από πρώην διαχειριστές της SAC Capital Partners, μιας μεγάλης εταιρείας του κλάδου εναλλακτικών επενδύσεων με 16 δισ. δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια.

Η τρίτη έφοδος έγινε στην Loch Capital Management, η οποία διαχειρίζεται 2 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Galleon, Raj Rajaratnam και επτά άλλα άτομα έχουν αρνηθεί την ενοχή τους και περιμένουν την έναρξη της δίκης τους, τον Ιανουάριο.

Όμως, στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, ο Robert Moffat, πρώην στέλεχος της IBM καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή και πρόστιμο 50.000 δολαρίων, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρείχε εσωτερική πληροφόρηση σε υπάλληλο της Galleon.
πηγη:www.isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: