Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ένταση στην πλατεία Συντάγματος



Για πρώτη φορά σε διαδήλωση των Ελλήνων Αγανακτισμένων έκαναν την εμφάνισή τους ...κουκουλοφόροι αυτοαποκαλούμενοι αντεξουσιαστές, οι οποίοι εκτοξεύοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς επεχείρησαν να δυναμιτίσουν τη μέχρι εκείνη την ώρα ειρηνική συγκέντρωση.

Οι Αγανακτισμένοι, οι οποίοι εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώνουν απολύτως ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος και έχουν δώσει σαφές δείγμα γραφής όσον αφορά τις διαθέσεις τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, με την ένταση να μεταφέρεται στα μπλοκ των διαδηλώσεων όπου είχαν παρεισφρήσει με προφανή σκοπό να προβοκάρουν μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν επιπλέον και στην Καραγεώργη Σερβίας και Νίκης, κοντά στο υπουργείο Οικονομικών, όπου επίσης έγινε χρήση χημικών, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες από τις διαδηλώσεις κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, αλλά και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου που έγινε στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους και τραυματίστηκε ελαφρά. Μάλιστα, τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν την άφιξη στην πλατεία Συντάγματος ενός ασθενοφόρου.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν επίσης με δακρυγόνα στην περιοχή μεταξύ Λεωφόρου Αμαλίας και Ζαλοκώστα, αλλά και κοντά στην Κριεζώτου, όταν διαδηλωτές επεχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή και να εισβάλλουν στον περιβάλλοντα χώρο.

Ένταση σημειώθηκε, εξάλλου, νωρίτερα, όταν Αγανακτισμένοι προσπάθησαν σε μια συμβολική ενέργεια να ξηλώσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν και τους απώθησαν, αλλά χωρίς περαιτέρω έκτροπα.



http://www.ant1online.gr/Society/General/Pages/20116/c63fa39c-cee8-4d8a-a6cf-61fffbdf56ac.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: