Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

«Τριτοκοσμική η κατάληψη πλοίων»


Η αδιάλλακτη στάση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας «βυθίζει» νέες επενδύσεις που σχεδιάζονταν για τη χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της εταιρίας Αdriatic Lines Σάιμον Τέιλορ χαρακτήρισε «τριτοκοσμική» την κατάληψη του πλοίου “Ρόπαξ 1”, από την Τρίτη, στο λιμάνι της Κορίνθου από συνδικαλιστές της ΠΝΟ, με αίτημα την πρόσληψη τουλάχιστον 45 Ελλήνων.

Eπισήμανε δε στον ΣΚΑΪ ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα την εταιρία να επανεξετάσει μελλοντικές επενδύσεις που σχεδιάζει στην Ελλάδα.

Ο Σαϊμον Τέιλορ χαρακτήρισε τις δράσεις της ΠΝΟ παράνομες, επισημαίνοντας ότι τηρεί τους κοινοτικούς κανόνες και το πλήρωμα του είναι ευρωπαίοι πολίτες.

Ο κ. Τέιλορ τόνισε ότι προσφέρθηκε να προσλάβει έναν αριθμό Ελλήνων, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την ΠΝΟ, η οποία απειλεί με κατάληψη και του “Ρόπαξ 2”, το οποίο φθάνει την Πέμπτη στην Κόρινθο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επιδίκασε υπέρ της το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν παρενέβη ο εισαγγελέας Κορίνθου.

Την Τετάρτη η εταιρία κατέθεσε και μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών.
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΕΠΕΙΔΗ......


-Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΙΔΕΕΣ
ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.....

ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.....

Περαιτέρω συρρίκνωση για την ελληνική οικονομία


Με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 2,5% συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 2,3%. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 5,1% τον Απρίλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εξάμηνο δείχνουν μείωση του ελλείμματος κοντά στο 40%, αναγνώρισε ωστόσο ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% έναντι στόχου 11,7% ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν πάνω από 10%.

Ακόμα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι εξασφαλισμένη η δόση του Σεπτεμβρίου και διέψευσε τα σενάρια χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα – εκτός από την έκδοση εντόκων γραμματίων του Ιουλίου – έχει την πολυτέλεια να μη βγει στις αγορές μέχρι τις αρχές του 2012.

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να συγκρατήσει τον πληθωρισμό υπογράμμισε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στην τελετή απονομής του ιδρύματος Feri. «Έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Τρισέ, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι η ΕΚΤ διαθέτει πλήρη καθεστωτική ανεξαρτησία της δίνει αξιοπιστία στην αναζήτηση της σταθερότητας των τιμών.

«Τα στοιχεία είναι αρνητικά και δικαιολογημένα ο κόσμος τα βλέπει μαύρα, αλλά τα πράγματα πάνε με ένα ρυθμό που δεν είναι καταστροφικός», εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής της ALPHA BANK και επικεφαλής του τμήματος οικονομικών μελετών. Όπως είπε, μπορεί η μείωση των ελλειμμάτων να μην είναι τόσο μεγάλη όσο περίμενε το ΔΝΤ, αλλά «δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μείωση των επενδύσεων θα είναι 12% τα επόμενα δύο χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Μασουράκη, υπάρχουν δυνατότητες να βελτιωθεί η κατάσταση, αν γίνουν από την κυβέρνηση οι κατάλληλες δράσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, όπως για παράδειγμα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μασουράκης επεσήμανε ότι πληθωρισμός αυτή τη στιγμή είναι υψηλός «όχι επειδή δεν πετύχαμε τίποτα, αλλά αντιθέτως επειδή πετύχαμε... αυτό που εισπράττουμε τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από το λογαριασμό όλων των προηγούμενων ετών»
ΠΗΓΗ:skai.gr

Ομπάμα: Σαφές μήνυμα στο Ιράν η απόφαση του ΟΗΕ


«Σαφέστατο μήνυμα» της διεθνούς κοινότητας προς τη Τεχεράνη χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στο Ιράν, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα του Ιράν, όπως και σε όλες τις χώρες, όσον αφορά την απόκτηση ειρηνικής πυρηνικής ενέργειας, αλλά τα δικαιώματα αυτά φέρνουν και υποχρεώσεις» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι σημερινές κυρώσεις είναι οι πλέον «περιεκτικές» και πλέον αυστηρές που έχουν ψηφιστεί κατά της Τεχεράνης, επισήμανε ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν κλείνουν την πόρτα στο διπλωματικό διάλογο».
ΠΗΓΗ:star.gr

περιπολικά i30

τα καινούρια περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Tέλος (οριστικό;) και επίσημα στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Στρατηγική ήττα της Ελλάδας


Την αναβολή - πρακτικά ματαίωση - της κατασκευής και το σταμάτημα της χρηματοδότησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αποφάσισε η Ρωσία αποδίδοντας κατά κύριο λόγο την απόφασή της "εξαιτίας της αναποφασιστικότητας της βουλγαρικής κυβέρνησης για το έργο" και κατά δεύτερον στην "Μη πίεση από ελληνικής πλευράς προς την Βουλγαρία".

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο το RIA Novosti, ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Sergei Shmatko δήλωσε: “Σήμερα πρέπει να δηλώσουμε πως το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει πρακτικά αναβληθεί. Δεν λέω πως θα το σταματήσουμε, αλλά θα το αναβάλουμε μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της Βουλγαρίας και θα σταματήσουμε τη χρηματοδότησή του.”

Ο S.Shmatko πριν δύο μέρες ματαίωσε το ραντεβού του με την Ελληνίδα υπουγό Τ.Μπιρμπίλη που είναι αρμόδια για το έργο και εγκάλεσε την Βουλγαρία γιατί προβάλλει ανύπαρκτα κωλύματα όπως η “οικολογική αποτελεσματικότητα” του αγωγού και τις ανησυχίες της για το "σχεδιαζόμενο σύστημα διανομής μεριδίων".

Το τέλος του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης πλήτει καίρια τα ελληνικά γεωστρατηγικά συμφέροντα και μάλιστα εις διπλούν: Τον χάνει η Ελλάδα και τον κερδίζει η Τουρκία με τον Σαμψούντα-Τσεϊχάν. Οι δε ΗΠΑ που πολέμησαν τον αγωγό, πρέπει να αισθάνονται και αυτές ηττημένες αφού μπορεί να μην εγκαταστάθηκε στις Βουλγαρία και Ελλάδα, αλλά θα εγκατασταθεί σε έναν πολύ πιο ανεξάρτητο παίκτη όπως είναι η Τουρκία...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού δεν πίεσε την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπορίσοφ με τον τρόπο που είχαν υποδείξει οι Ρώσοι, ενώ και η δική της θέση, βάσει των όσων είχε πει προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκαΐδια ο δασικός πλούτος της χώρας


Σε αποκαΐδια έχει μεταβληθεί μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με χαρτογράφηση που πραγματοποίησε το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, περισσότερα από 2 εκατομμύρια δασικές εκτάσεις χάθηκαν στην Ελλάδα, κυρίως λόγω πυρκαγιών, τα τελευταία 20 χρόνια.

Επίσης, λόγω επέκτασης της γεωργίας, των οικισμών και των υποδομών υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί σχεδόν 4 εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων χαμηλής βλάστησης.

Θα τον ρωτήσουν για την απόσπαση στην Ιπποκράτους;


ΑΠΟ:epirusgate.blogspot.com

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ,θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι ο Χρυσόστομος Βούζας,προκειμένου να ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρησή του, από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.Θα περιμένουμε με ανυπομονησία,να δούμε αν έστω και ένας Γιαννιώτης δημοσιογράφος,θα ρωτήσει τον κ. Βούζα για το θεμα της σκανδαλώδους απόσπασής του στον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.Θα υπάρξει κάποιος που θα το τολμήσει ή για μια ακόμη φορά θα σιωπήσουν όλοι;Και μια ερώτηση προς τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο:Από την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για Περιφερειάρχες,Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους,δεν εξαιρούνται οι υπάλληλοι του κόμματος;

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Κύριε Παπανδρέου το βίντεο που θα δείτε είναι για να σας θυμίσει πως γίνεται κανονικά το ποδήλατο!
όχι σαν και εσάς που ούτε μια αλυσίδα δεν μπορείτε να αλλάξετε ,αλλά καταφέρατε να γίνετε πρωθυπουργός!!!!!!!!

Χωρίς τρένα σήμερα και αύριο


Ακινητοποιούνται από σήμερα το βράδυ ως και αύριο Πέμπτη οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) που διαμαρτύρεται για το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, το οποίο προβλέπει μετατάξεις προσωπικού και μείωση των επιδομάτων. Επίσης, δεν θα εξασφαλιστεί υπηρεσία κυκλοφορίας ούτε για τις αμαξοστοιχίες της ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την πώληση του σιδηροδρόμου και την παραχώρηση εργασιακών δικαιωμάτων τους. «Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την πώληση του 49% των μετοχών και την παραχώρηση του μάνατζμεντ,ο διαχωρισμός των εμπορευματικών και των επιβατικών μεταφορών,η κατάργηση των “δήθεν” ζημιογόνων δρομολογίων και η πώληση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού δείχνουν ότι η “κυβέρνηση της τρόικας” δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Απ' το κινητό θα μαθαίνουν οι Θεσσαλονικείς πότε θα περάσει το λεωφορείο


Μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή θέτει σε λειτουργία ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), δοκιμαστικά για ένα τετράμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.Κάθε επιβάτης που διαθέτει κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο διαδίκτυο (μέσω WIFI, GPRS ή 3G), πληκτρολογώντας τη διεύθυνση m.οasth.gr μπορεί να ενημερωθεί σε
πραγματικό χρόνο για:
* Δρομολόγια γραμμών, όπου μπορεί να δει τον προγραμματισμό οποιασδήποτε λεωφορειακής γραμμής, για όλες τις ημέρες, με τους χρόνους μετάβασης και επιστροφής.
* Καλύτερη διαδρομή, όπου μπορεί να συμβουλευτεί "πώς πάμε πού", με την επιλογή αφετηρίας και προορισμού.
* Αφίξεις λεωφορείων στη στάση, όπου μπορεί να δει το χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων μιας γραμμής.
* Διάρκεια δρομολογίου.
* Θέσεις λεωφορείων, όπου μπορεί να επιλέξει γραμμή και κατεύθυνση και να δει στο χάρτη όλες τις στάσεις και τις θέσεις των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο με ανανέωση θέσης ανά 20" δευτερόλεπτα.
* Γραμμές και στάσεις, του δήμου που βρίσκεται σε λίστα.
* Χάρτες γραμμών, όπου μπορεί να επιλέξει λεωφορειακή γραμμή και κατεύθυνση.
* Σημεία ενδιαφέροντος, ανά κατηγορία (νοσοκομεία, αξιοθέατα, εκκλησίες, αθλητικά κέντρα κλπ).
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, "η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα εμπλουτιστεί και θα βελτιωθεί με βάση τις υποδείξεις και τις προσδοκίες των πολιτών, ώστε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών".

ΠΗΓΗ: http://www.enimerwsi.com

Προς τους βουλευτές για την Εξεταστική για τη Siemens…Κάτι για Intracom έχετε ακούσει;


Η Εξεταστική ερευνά το τεράστιο σκάνδαλο για τη Siemens. Είναι η ιδέα μας ότι η Siemens έκανε τις δουλειές μισές – μισές με την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη; Εδώ καλούν ακόμη και τον κλητήρα του κλητήρα που εμπλέκεται το όνομά του. Γιατί αξιότιμοι κύριοι βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής δεν καλείτε και τον κ. Κόκκαλη; Γιατί αγαπητοί μου του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ δεν κάνετε κουβέντα για τις δουλειές που πήρε η Intracom ως υπεργολάβος μέσω της Siemens; Άραγε οκ. Κόκκαλης έχει μοιράσει χρήματα σε κόμματα και πολιτικούς; Άραγε ο κ. Κόκκαλης έχει χρηματοδοτήσει προεκλογικές εκστρατείες; Άραγε ο κ. Κόκκαλης έχει κάνει δώρα σε...
πολιτικούς και δημοσιογράφους;Κύριοι, αν θέλετε να ματώσετε όλοι σας από τη Siemens είναι απαραίτητο να παίξει μπάλα η Εξεταστική με την Intracom.

ΠΗΓΗ:http://www.enimerwsi.com

Οι φήμες, δεν είναι φήμες


Και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήρθαν τα μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία, για την οποία κάθε θεσμικός τομέας επιχειρεί το τελευταίο διήμερο να πείσει πως δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο - από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών, έως την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η οποία αντιμετωπίζει πλέον το φαινόμενο της μαζικής απόσυρσης καταθέσεων...

Μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε Μητροπολιτικό Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών


Τη μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε Μητροπολιτικό Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών προωθεί το υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τον καλύτερο συντονισμό του μεταφορικού έργου, την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και την αύξηση του ποσοστού της επιβατικής κίνησης σε ημερήσια βάση...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!!!!!!!!!


Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο,με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο........................................

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΟΥ......


ΓΡΑΦΕΙ Ο V For Vendetta....
Ας ενωσουμε τα κομματια ενος παζλ...Ας παιξουμε ενα παιγχνιδι...Ζουμε σε ενα καθεστως Δημοκρατιας με εκλεγμενους ηγετες...Με ελευθερια λογου και ευκαιριες...Με ασφαλιστικα δικαιωματα και δικαιωματα υγειας...Με κοινωνικο κρατος...Με προσβαση στην εκπαιδευση και στις πληροφοριες..Ειμαστε ελευθεροοι ανθρωποι να αυτοπροσδιοριζομαστε...
Ισχυουν ομως ολα αυτα??
Αναρωτηθηκε κανενας ποτε,αν ολα οσα μας εχουν χαρισει ειναι ενα ΨΕΜΜΑ?Ενα ψεμμα που αρχισε να καταρρεει και να εμφανιζει ενα προσωπο κατω απο το δημοκρατικο προσωπειο τοσο
σκληρο και αδυσωπητο που πολλοι απο σας και μονο στη σκεψη θα φρίττατε?
Αν ειμαι ο μονος που πιστευω οτι κατι παει στραβα σε αυτο το κοσμο δεν εχει αξια να συνεχισεις να διαβαζεις αυτε τις γραμμες...Αλλα αν νιωθεις οπως νιωθω και βλεπεις αυτα που βλεπω,ή τουλαχιστον θες να δεις αυτα που βλεπω για να με κρινεις συνεχισε να διαβαζεις...
Ειπα δημοκρατικο προσωπειο και οχι προσωπο γιατι κρυβονται πισω απο μια μασκα...Τη μασκα της Δημοκρατιας...Δεν σου φανηκε ποτε παραξενο το οτι απο τοσα εκατομμυρια κοσμο επιλεγονται λιγα ατομα για την εξουσια?
Δεν σου φανηκε ποτε παραξενο οτι οι δημοσιογραφοι και οι συνδικαλιστες γινονται βουλευτες και πολλες φορες υπουργοι και συντηρουν ενα αυτοτροφοδοτουμενο συστημα εξουσιας-ενημερωσης και ελεγχου των κοινωνικων δυναμεων?
Δε σου φανηκε ποτε παραξενο οτι ενω ολοι διαλαλουν περιτρανα τη Δικαιοσυνη,την Ισονομια και τη κοινωνικη συνοχη ολα τα νομοσχεδια ειναι Αδικα,διαχωριζουν τους δικους τους απο τους αλλους και αυξανουν το χασμα μεταξυ πλουσιων και φτωχων...?
Ειναι ενα συστημα σαθρο και λεπρο γιατι το κανανε ετσι οι 300 κοτσαμπασηδες της εκαστοτε Βουλης...Μονο ενωμενοι μπορουμε να το ανατρεψουμε αυτο που γινεται...Για μας και τα παιδια μας....
Κλεισε τα ματια και αναλογισου ποσο αδικο ειναι στην εποχη μας να συντηρειται μια αυθαιρεσια αυτη που τη διοικει και αυτη που τη συγκαλυπτει και να ευημερει σε βαρος του κοινωνικου συνολου.....