Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Νέα εμπλοκή γάλλου υπουργού σε σκάνδαλο


Στο στόχαστρο του γαλλικού τύπου μπήκε ακόμα ένα μέλος της γαλλικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός Απασχόλησης, Λοράν Βοκιέ, ο οποίος στα τέλη Ιουνίου, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λονδίνο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, φέρεται να ζήτησε δωρεές από επιχειρηματίες για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές δραστηριότητές του.

Γ.Μανιάτης για Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: "Τον θέλουμε"...


Προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν σαμποτάρει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη έκανε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για το Νομοσχέδιο, με το οποίο ρυθμίζονται η διαδρομή του αγωγού, θέματα απαλλοτριώσεων, κ.λπ.

Σκανδαλώδης αύξηση επιχορήγησης των κομμάτων


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την ετήσια κρατική επιχορήγηση των κομμάτων κατά 11 εκατομμύρια ευρώ, σε μία περίοδο που και τα δημόσια έσοδα υστερούν, αλλά και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί δοκιμάζονται.

Με υπουργική απόφαση της 12η Ιουλίου που υπογράφουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, προσδιορίζεται το κατανεμητέο συνολικό ποσό της τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων για το 2010 σε 48.800.000 ευρώ.

Έτσι, τα κόμματα θα λάβουν 11 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 37 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί. Το ΠΑΣΟΚ θα λάβει για το τρέχον έτος 4 εκατ. ευρώ περισσότερα, η ΝΔ 5, το ΚΚΕ 1,3, ο ΛΑΟΣ 700 χιλιάδες ευρώ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, 900 χιλιάδες ευρώ.

"Eιδική" ισραηλινή άσκηση στο Αιγαίο - Οκτώβριο η δεύτερη φάση της ΜΙΝΩΑΣ 2010


Μεγάλη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού … ελικοπτέρων πρόκειται να εκτελέσουν στις 18 και 19/07 ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Αιγαίο μετά από συμφωνία στην οποία ήρθε το Τελ Αβίβ με την ελληνική κυβέρνηση. Τέτοιου είδους άσκηση δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν και σίγουρα φωτογραφίζει την προετοιμασία μιας επιχείρησης ειδικών δυνάμεων στο βάθος της εχθρικής ενδοχώρας, είτε σε διαμόρφωση CSAR είτε σε διαμόρφωση μεταφοράς προωθημένων παρατηρητών κατάδειξης και κατεύθυνσης πυρών. Δηλαδή «Ιράν»…

Αποχαρακτηρισμοί με ονοματεπώνυμο


Περισσότερα από 60 στρέμματα δασικής έκτασης αποχαρακτηρίστηκαν στην παραλία Σίμου, στην Ελαφόνησο, το 2008, με αποφάσεις της επιτροπής επίλυσης δασικών διαφορών. Το σύνολο των αποχαρακτηρισμών αφορά σε ιδιοκτήτες μελών της οικογένειας Λιάρου.

Eρμαιο στα χέρια των ιδιωτών.


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Αναρωτιόμαστε αν η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτιμά να αφήσει τη χώρα χωρίς κρατικά πιστωτικά ιδρύματα, απόλυτο έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών.
Ξαφνικά βλέπουμε να πανηγυρίζει το πολιτικό σύστημα και όλα τα ΜΜΕ στο ενδεχόμενο να πωληθούν η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Γιατί άραγε;
Αντί, τόσο....

Το Lifestyle και η Πολιτική στην Κρίση...


πηγη:press-gr.blogspot.com

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η διαπλοκή στα μέρη μας από το 1990 μέχρι σήμερα έχει ως κυρίαρχο μηχανισμό αναπαραγωγής το lifestyle. Αυτό είναι το ακατανίκητο παράδειγμα που θεμελιώνει και συστηματοποιεί αξίες, στάσεις, συμπεριφορές, προκαταλήψεις, προσδοκίες και αναπαραστάσεις του εαυτού στη κοινωνία. Το lifestyle κάνει πολιτική, αλλά το κρύβει. Είναι η σύγχρονη απάτη της καταναλωτικής έκφρασης του καπιταλισμού την οποία στην χώρα μας εκμεταλλεύονται οι Οικογένειες που συντηρούν την διαπλοκή ως μέθοδο άσκησης ηγεμονίας.

Φονικές εκρήξεις στο νοτιοανατολικό Ιράν


Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν πριν από λίγη ώρα την νοτιοανατολική πόλη της Zahedan στο Ιράν σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο IRNA. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το τζαμί της πόλης. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος όπως και των τραυματιών οι τοπικές αρχές όμως εκφράζουν τους φόβους τους πως αυτός θα είναι μεγάλος.

"Σενάρια αντίδρασης" μελετούν τα Επιτελεία - Θέμα ορίων υφαλοκρηπίδας από τον Ε.Βενιζέλο



ImageΣενάρια αντίδρασης που δεν εξαιρούν ακόμα και την «θερμή» κρίση, μελετούν τα Επιτελεία αναμένοντας την έναρξη ερευνών του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέϊς», στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα το «Πίρι Ρέϊς» κινήθηκε περί τα 50 μίλια ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στον κόλπο της Αττάλειας απ’όπου βρίσκεται από την Τετάρτη το βράδυ, δηλαδή σε περιοχή που θεωρητικά (αφού τυπικά δεν έχουν καθοριστεί) εντός της τουρκικής ΑΟΖ.

Από την σκηνή στο νοσοκομείο γνωστή τραγουδίστρια



Σοκ σε συναυλία της Pink στη Γερμανία: η τραγουδίστρια έπεσε με ταχύτητα στο κενό ανάμεσα στη σκηνή και τους θεατές και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αφού χτύπησε σε σιδερένια κάγκελα!
Η περιοδεία της γνωστής τραγουδίστριας περιλαμβάνει ένα σόου με ακροβατικά. Αφού δεθεί με σχοινιά, η Pink αιωρείται στον αέρα και τραγουδά πάνω από τα κεφάλια των θεατών.

Υπουργείο Μεταφορών-ΕΛ.ΑΣ.... Διαφωνία για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδια


Διαφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος των οδηγών που διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο υπήρξε κατά τη συνεδρίαση εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν από το Αρχηγείο να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να του ζητούν τα στοιχεία και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά στις νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τη μη καταβολή αντιτίμου και δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα και αντιπρότειναν οι υπάλληλοι των διοδίων να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος, ο οδηγός του οποίου δεν πλήρωσε και στη συνέχεια από το υπουργείο Μεταφορών να βρίσκουν σε ποιον ανήκει και να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς τη λήψη κάποιας τελικής απόφασης και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα.

Φάρσα το τηλεφώνημα!!! Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Σταδίου μετά την κινητοποίηση για τοποθέτηση βόμβας


Κλειστή για περίπου 2 ώρες παρέμεινε το πρωί της Παρασκευής η οδός Σταδίου -από την Αιόλου μέχρι το Σύνταγμα- λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα σε υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 11.
Άγνωστος τηλεφώνησε στις 09.15 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα χωρίς να δώσει χρονικό περιθώριο για έκρηξη.
Αμεσα αποκλείστηκε η περιοχή, το κτίριο εκκενώθηκε και ξεκίνησε η έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές η εύρευση μίας σχολικής τσάντας έξω από σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Ειρήνης, στο Νέο Φάληρο.
Η τσάντα θεωρήθηκε ύποπτη έγινε κινητοποίηση της αστυνομίας και ερευνήθηκε από πυροτεχνουργούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για βόμβα.

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης......Συλλήψεις οκτώ ατόμων


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε πολλές περιοχές της Αττικής για τον εντοπισμό όλων των μελών του διεθνού κυκλώματος που εξαρθρώθηκε απο τους αστυνομικούς. Ηδη έχουν συλληφθεί έξι έλληνες και δυο αλλοδαποί ενω οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εκτιμάται πως ξεπερνούν τους δέκα. Οπως έγινε γνωστό τα μέλη του κυκλώματος έφερναν κοκαϊνη από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Ελλάδα.
Αρχικά, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε στη περιοχή Σύβοτα της Λευκάδας ιστιοφόρο με πολωνική σημαία το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το Λιμενικό και το ΣΔΟΕ συνέλαβαν τον 73χρονο πολωνό καπετάνιο και λίγο αργότερα έναν 23χρονο ο οποίος είχε πάει στο σημείο να παραλάβει 80 κιλά κοκαϊνης που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στο σκάφος. Οπως διαπιστώθηκε το ταξίδι του «λευκού θανάτου» είχε ξεκινήσει από τη Βενεζουέλα.
Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει μέχρι στιγμής το ιστιοφόρο στο οποίο βρίσκονταν τα ναρκωτικά, 85.000 ευρώ, τρία καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, ένα ούζι και ένα οπλοπολυβόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν, με υποθέσεις ναρκωτικών την αστυνομία.
Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται από την αστυνομία Έλληνας κρατούμενος των φυλακών με ισόβια κάθειρξη για μεταφορά άλλης, πολύ μεγάλης, ποσότητας κοκαϊνης, που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές και άλλες ξένες διωκτικές αρχές, που παρακολουθούσαν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή του από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Λευκάδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Υψηλός την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιών


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί άνδρας 54 ετών ο οποίος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην Πολιτεία του Δήμου Κηφισιάς στην Αττική.

Εν ω μεταξύ, υψηλός είναι την Παρασκευή, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

5.000 συλληφθέντες για παράνομο στοίχημα στο Μουντιάλ!


Στη σύλληψη περισσότερων από 5.000 ανθρώπων και την κατάσχεση ποσού περίπου 10 εκ. δολαρίων κατέληξε συντονισμένη επιχείρηση κατά του παράνομου στοιχήματος στην Ασία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Η Aldi αποχωρεί από την Ελλάδα


Βραχύχρονη ήταν τελικά η παρουσία του γερμανικού κολοσσού των σούπερ μάρκετ Αldi στην Ελλάδα. Η εταιρεία αποχωρεί από τη χώρα μας ''λόγω προβληματων βιωσιμότητας" σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sud σκοπεύει να διακόψει την λειτουργία των 38 καταστημάτων της στην Ελλάδα. Η εταιρεία αναφέρει ότι διεξάγονται συνομιλίες με ενδιαφερόμενους για την εξαγορά και την συνέχιση των δραστηριοτήτων του δικτύου.

ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΟ...ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ...?

ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους 130 κιλά χασίς


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Στις 16.00΄ το απόγευμα,στην Ανατολή Ιωαννίνων αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας συνέλαβαν δύο νεαρούς Έλληνες που επέβαιναν σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο γιατί ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτό βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....

Φουντώνει ο εμφύλιος στη Ν.Δ. Ιωαννίνων!!!


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Λίγες μόνο μέρες πριν την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Νομό

Νέος εσωκομματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην τοπική Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα χρίσματα τις δημορικές εκλογές του Νοεμβρίου και την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή. Αποκορύφωση της εσωκομματικής διαμάχης αποτελεί η απόφαση του δημάρχου Ανατολής κ. Γιάννη Εμμανουηλίδη,να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια

OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑ

">




Το 1988 ο Καρβέλας το έκανε τραγούδι, αυτό που ακόμα και σήμερα, το κάνουν όλοι όσοι θέλουν να πετύχουν.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ....


Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

Σε μια Δημοκρατια ειναι λογικο και επομενο να διιστανται οι αποψεις…Να υπαρχουν διαφωνιες ,εντονες μερικες φορες,και διαφορες…Η πολυφωνια αποτελει βασικο πυλωνα της Δημοκρατιας…Το κακο ομως σημερα εχει παραγινει...Οι διαφορες φτανουν στον εθνικο διχασμο που σε συνδυασμο με τη δραση ενος παρακρατους που εξυπηρετει καθαρα το κατεστημενο συμβαλλει στην ευκολοτερη και αποτελεσματικοτερη διακυβερνηση μας….

Ανοίγουν οι... δουλειές


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Του Δημήτρη Μυ

Ίσως να μην είναι τελικά και τόσο άσχημα τα πράγμα. Η χώρα έχει δυνατότητες, λεφτά υπάρχουν όπως υπάρχουν και επιχειρηματίες έτοιμοι να αναλάβουν το ρίσκο. Η κυρία Χρυσούλα, για παράδειγμα, έριξε 4 (ζεστά) εκατομμύρια ευρώ στη Λάρισα για να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των οίκων ανοχής που διαθέτει. Προφανώς η οξυδερκής επιχειρηματίας έχει αντιληφθεί ότι τα ....

Οργιο υπέρ της Siemens και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα!!!


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Στα χέρια του ΣΔΟΕ οι πορισματικές εκθέσεις

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, τα πορίσματα από τον έλεγχο 164 συμβάσεων που έχει υπογράψει η γερμανική εταιρεία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα.Όπως

Σεισμός μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας με εστιακό βάθος 160 χιλιομέτρων.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Έξι παραβιάσεις και μια εμπλοκή σε βόιρειο και κεντρικό Αιγαίο


Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ εντόπισε σήμερα 3 σχηματισμούς της τουρκικής αεροπορίας αποτελούμενοι από 18 αεροσκάφη, τα οποία προχώρησαν σε 3 παραβάσεις των κανόνων FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Από τα 18 αεροσκάφη τα 8 έφεραν οπλισμό ενώ κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών σημειώθηκε μια εμπλοκή από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της Βουλής


Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής συζητά την Παρασκευή η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε είναι ο σεβασμός στις αξίες και τις αρχές, δήλωσε ο προεδρος της εθνικής αντιπροσωπείας Φίλιππος Πετσάλνικος αναφερόμενος στην τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Η οικονομική κρίση αυξάνει τις κρίσεις πανικού


Σημαντική αύξηση των κρίσεων πανικού καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι ψυχίατροι, που επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση προκαλεί πλήγμα στην ψυχική ισορροπία των Ελλήνων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Βύρωνα, ο χρόνος αναμονής από μια εβδομάδα που ήταν πέρυσι, φέτος έχει εκτοξευθεί στον ενάμιση μήνα.

Επίσης, ψυχίατροι στο Δαφνί αναφέρουν περιστατικά αστέγων που επικαλούνται τη θλίψη τους προκειμένου να μείνουν στο νοσοκομείο.
πηγη:skai.gr

Μήνυμα αισιοδοξίας


«Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου από τον Πόρο, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....

APPOLO 11



Σαν σήμερα 16 Ιουλίου το 1969 άρχισε το ταξίδι από τη Γη στη Σελήνη. Τελικά το αν έχει πατήσει άνθρωπoς στο φεγγάρι πολλά έχουν ακουστεί και υποθεί. Δείτε το video και θα καταλάβετε αν έχουμε πάει εν τέλει!



">

ομπάμα ο εβραίος

τα σχόλια δικά σας

Παγκαλος ..Δεν είναι παράνομο

Προφητείες ενός γέροντα για τα Ελληνοτουρκικά

από : http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/01/gerontas-pa-sios-oi-profhteies-deihnoyn-ellhnotoyrkikh-krish.html
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο.

Καθώς η καταγωγή μας είναι απ' την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ' το χωριό του Γέροντα, απ' τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ' την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.

Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. "Γέροντα, του λέω, "απ' την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;" Μου απαντά: "Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι.....

ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην επαρχία

από 19 Ιουλίου ενεργοποιείται και στην επαρχία η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Βατικανό: πιο αυστηροί οι κανόνες για την παιδεραστία


Το Βατικανό εισήγαγε αυστηρότερους κανόνες για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας μετά από μια σειρά σκανδάλων κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς. Στόχος είναι να επιταχύνονται οι διαδικασίες όταν μια περίπτωση χαρακτηριστεί «επείγουσα».

Αρκούδα επιτέθηκε σε 64χρονη γυναίκα


«Τύχη Βουνό» είχε μια 64χρονη γυναίκα στη Βουλγαρία όταν σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα δόντια της μανιασμένης αρκούδας που της επιτέθηκε.
Η γυναίκα είχε πάει στο βουνό για να μαζέψει μανιτάρια με την αδερφή της. Ξαφνικά άκουσε από το πυκνό δάσος τον βρυχηθμό της αρκούδας η οποία όρμησε στην άτυχη 64χρονη, την έριξε στη γη και άρχισε να τη δαγκώνει σε διάφορα σημεία του σώματος της.