Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νέα γενιά ηλεκτρονικών γυαλιών για όλα τα μάτια

Νέα γενιά ηλεκτρονικών γυαλιών για όλα τα μάτια
το διαβάσαμε στους απαράδεκτους
Νέα γενιά ηλεκτρονικών γυαλιών υπόσχονται να φέρουν το τέλος στα διεστιακά ή πολυεστιακά. Τα em Power, όπως ονομάζονται, επιτρέπουν σε όσους τα φορούν να αλλάζουν ανάμεσα στις διάφορες «συνταγές» φακών που τους έχει δώσει ο οφθαλμίατρός τους για το διάβασμα και για την όραση σε απόσταση...
Αυτό είναι εφικτό χάρη στους ηλεκτρονικά εστιαζόμενους φακούς τους, τους πρώτους σε εφαρμογή στον κόσμο.

Οι φακοί αυτοί περιέχουν μια λεπτή επίστρωση υγρού κρυστάλλου που αλλάζει την ευθυγράμμισή του όταν αυτό απαιτείται. Το μόνο που έχει να κάνει αυτός που τα φοράει είναι να γείρει το κεφάλι προς τα εμπρός ή να ακουμπήσει με το χέρι του τον σκελετό και η συνταγή που του έχει δώσει ο γιατρός ενεργοποιείται.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των em Power, η PixelOptics υπόσχεται ότι τα νέα γυαλιά θα κατασκευαστούν για όλες τις οφθαλμιατρικές ανάγκες και θα είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από στιλ, σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Τα γυαλιά παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της διεθνούς Vision Expo East στη Νέα Υόρκη και θα κυκλοφορήσουν κανονικά στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Τα γυαλιά για να αλλάζουν εστίαση πρέπει να φορτίζονται οκτώ ώρες και έτσι αποκτούν αυτονομ
ία για δύο με τρεις ημέρες. Οσο για την τιμή τους; Κάθε άλλο παρά προσιτή μπορεί να χαρακτηριστεί αφού κυμαίνεται από 1.000 έως 1.250 δολάρια.

Δολοφονία Πυροσβέστη σε Ληστεία σε Super Market στην Πάτρα - Βίντεο με Μαρτυρίες απο Patra TV


Ληστεία με νεκρό σε σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος στην Πάτρα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου, λίγο μετά τις 13:35.

Το θύμα είναι ο Γεώργιος Μαντάς, Πυροσβέστης που ήταν πατέρας δύο παιδιών, ξεψύχησε μέσα στο σούπερ μάρκετ, μπροστά στα μάτια των έντρομων πελατών.
Ο 59χρονος άνδρας είδε τους δράστες, πήγε στο αυτοκίνητό του και πήρε ένα ξύλο με σκοπό να τους εμποδίσει, όμως ένας απ’ αυτούς έστρεψε το όπλο του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν δίπλα από τα ταμεία.
Η Αστυνομία σε μια εκτεταμένη επιχείρηση ψάχνει τους δολοφόνους..







Εν ενεργεία τηλεφωνητής στον Α' Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας ήταν ο Χρήστος Μαντάς, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να ακινητοποιήσει τους ληστές του σούπερ μάρκετ.
Ο 59χρονος είχε αποσπαστεί στην Πυροσβεστική από το Δασαρχείο και πριν λίγο καιρό είχε υποβάλει τα δικαιολογητικά του για να βγεί στην σύνταξη. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες πρόλαβε και χτύπησε με το ρόπαλο του μπέιζομπλ στην πλάτη τον έναν από τους δυο ληστές και τότε εκείνος γύρισε και τον πυροβόλησε δυο φορές στο στήθος, αφήνοντας τον νεκρό. Ο 59χρονος είχε πάει με την γυναίκα του για ψώνια και βλέποντας το σκηνικό της ληστείας, βγήκε πήγε στο αυτοκίνητό του και πήρε το ρόπαλο. Από τα ταμεία οι ληστές άρπαξαν περίπου 4.000 ευρώ.



Πηγή: crimesonair