Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Παράνομο το «λάδωμα»


Να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων που ομολόγησε ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι έλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από την Siemens, ζητά ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Γ. Σχοιναράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, το ποσό των 440.000 μάρκων ο πρώην υπουργός Μεταφορών το έλαβε παράνομα, αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμο λόγο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Στο φως νέα στοιχεία κατασπατάλησης στον ΟΣΕ


Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα διαφθοράς στον πλέον χρεωμένο δημόσιο οργανισμό, τον ΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται σύντομα να καταγγείλει όλες τις ζημιογόνες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια για εμπορευματικό έργο, αφού η διοίκηση της εταιρίας έχει διαπιστώσει ότι ο Οργανισμός έχει χάσει εκατομμύρια ευρώ από τις μεγάλες εκπτώσεις που προσέφεραν οι εκάστοτε
γενικοί διευθυντές εμπορευμάτων σε όσους επιθυμούσαν να μεταφέρουν εμπορεύματα με τρένο και οι οποίες έφθαναν ακόμη και το 80%.

Καζάνι που βράζει θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές του να τρέμουν την ώρα που θα έρθει .......


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Καζάνι που βράζει θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές του να τρέμουν την ώρα που θα έρθει στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό το οποίο καλούνται να ψηφίσουν -όπως άλλωστε έπραξαν και με το μνημόνιο. Κανείς όμως δεν μπορεί να στοιχηματίσει πως και αυτήν τη φορά δε θα υπάρξουν απώλειες, βουλευτές που δε θ' «αντέξουν» να δώσουν την ....

ψήφο τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην ομάδα των ανεξάρτητων της Βουλής.
Το ασφαλιστικό, για μία ακόμη φορά, θα αποτελέσει ένα κρας τεστ για την κυβέρνηση, σε συνθήκες όμως εξαιρετικά δύσκολες, με την «τρόικα» έτοιμη να τιμωρήσει κάθε παρέκκλιση.
Το μέτωπο είναι διπλό και αφορά το ασφαλιστικό αλλά και τις δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Τα εργασιακά ρυθμίζονται εκτός Βουλής, μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, κάτι όμως που κρίνεται αντισυνταγματικό από τους συνδικαλιστές και την αντιπολίτευση. Ηδη, όμως, δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρώην κυβερνητικά στελέχη που πέρασαν από το υπουργείο Εργασίας, οι Χ. Πρωτόπαπας και Μ. Παπαϊωάννου μιλούν για αντισυνταγματικότητα.

Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ.....


ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ BLOG MΑΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.....
ΣΤΕΙΛΕ MAIL ΣΤΟ:
topsaxtiri@gmail.com
ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΠΟΡΙΕΣ,ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.....
EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ....

Χωρίς ελεγκτή γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας!..

...ενώ ο καρκίνος θερίζει στο ενεργειακό κέντρο της χώρας

Από τον Μάκη Παπά
πηγη:press-gr.blogspot.com

Η Εορδαία, το ενεργειακό κέντρο της χώρας μας, μια λεκάνη όπου κατοικούν 50.000 και πλέον άνθρωποι ξέμεινε από ελεγκτή γιατρό….
Πήγα σήμερα (21/6) στο Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας για να θεωρήσω κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Εκεί πληροφορήθηκα ότι στις 14 Ιουνίου έληξε η σύμβαση του ελεγκτή γιατρού και ότι δεν...
γνωρίζουν πότε να τοποθετηθεί άλλος....
Η ευγενέστατη υπάλληλος του περιφερειακού ιατρείου καθόταν στην πόρτα του ιατρείου και έδιωχνε τους αγανακτισμένους ασθενείς που πήγαιναν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών


Στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 50 διευθυντών κλινικών πανεπιστημιακών νοσοκομείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Χανιά και 153 ιατρών του ΕΣΥ προχωρά το ΣΔΟΕ.

Για τους γιατρούς που μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε υπερτιμολογήσεις νοσοκομειακών υλικών.

Στο μεταξύ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε ένας γιατρός, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας.

Εξίσωση – εξπρές


Σε εξίσωση – εξπρές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο μέχρι τις 31/12/2013 προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται (για άνδρες και γυναίκες) στα 65 έτη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από τον Ιανουάριο 1998 και μετά ή έχουν διορισθεί από τον Ιανουάριο 1983 και μετά.

Αλεπού δάγκωσε 3χρονο αγόρι


Μια αλεπού που κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο μέσα σε παιδική χαρά στο Μπράιτον της Αγγλίας, δάγκωσε στο μπράτσο ένα 3χρονο αγόρι. Ο μικρός που ήταν καλεσμένος σε πάρτι μέσα στην παιδική χαρά, είδε την ουρά της αλεπούς να εξέχει από το κτίριο. Όταν προσπάθησε να την αρπάξει, η αλεπού του επιτέθηκε και τον δάγκωσε.
Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα του δεν ήταν σοβαρά και έτσι πήρε εξιτήριο. Οι υπεύθυνοι της παιδικής χαράς, υποστηρίζουν ότι ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη αλεπούδων στην περιοχή όμως είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τοπικές ζωολογικές οργανώσεις πως ήταν ακίνδυνες και δεν αποτελούσαν απειλή για τους ανθρώπους.
Σύμφωνα πάντως με τους ζωολόγους, οι αλεπούδες είναι ντροπαλά ζώα που αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους. Στην προκειμένη περίπτωση, η αλεπού δεν επιτέθηκε στο παιδί, αλλά βρισκόταν σε άμυνα. Άλλωστε κάθε άγριο ζώο επιτίθεται όταν του τραβήξεις τη ουρά.
πηγη:star.gr

Σε ακραία σημεία οδηγούνται οι σχέσεις της Εφορίας με τις επιχειρήσεις.


πηγη:ksipnistere.blogspot.com
Σε ακραία σημεία οδηγούνται οι σχέσεις της Εφορίας με τις επιχειρήσεις καθώς από τη μια η κυβέρνηση πιέζει τους εφοριακούς να φέρουν αποτέλεσμα και από την άλλη οι ίδιοι είτε υπερβάλλουν είτε αντιδρούν στις κυβερνητικές οδηγίες. Οι καταγγελίες από επιχειρηματίες - που θέλουν να παραμείνουν ....

Τούρκοι "πολίτες" εμφανίστηκαν στην Κρήτη και ζητούν τις ακίνητες περιουσίες των προγόνων τους!


Tουλάχιστον 45 Τούρκοι πολίτες αφίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη και διεκδικούν τις περιουσίες των προγόνων τους, αναζητώντας σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών και τα υποθηκοφυλακεία. Τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες περιοχές εμφανίστηκαν νομικοί εκπρόσωποι τους θέλοντας να καταγράψουν, τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν οι Τουρκοκρήτες πρόγονόί τους, μέσω των συμβολαίων που υπήρχαν στα κρατικά αρχεία της τουρκικής διοίκησης, μέχρι το 1898.

Ο Lionel Messi σε ρόλο τραγουδιστή!



ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ:ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Δείτε τον καλά, ο κύριος που τραγουδάει με πάθος στο video clip του "We are the World" στο οποίο συμμετείχε και ο Michael Jackson. Δεν μπορεί... αυτός είναι!...
Αλλά από την άλλη, το συγκεκριμένο video γυρίστηκε το 1985, δύο χρόνια πριν γεννηθεί ο άσσος της Barcelona...
Δεν γίνεται να μοιάζει τόσο πολύ! Δείτε το video στο 02:10!
Πρόκειται για το φιλανθρωπικό video clip του οργανισμού USA for Africaγια το τραγούδι We are the World στο οποίο συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ανάμεσά τους ο Michael Jackson, Lionel Richie, Ray Charles, Stevie Wonder, Bob Dylan και πολλοί άλλοι.

Ανάπτυξη για την ΕΕ, αλλά όχι για την Ελλάδα


Την εκτίμηση ότι το 2011 όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση την Ελλάδα, αναμένεται να επιστρέψουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μηνιαία έκθεσή της με θέμα την κατάσταση της απασχόλησης και τις ευρύτερες προοπτικές στον κοινωνικό τομέα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για γνωμοδότηση – λόγω της σοβαρότητας της θέματος – παραπέμπεται το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ ο υπουργός Εργασίας που συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, δήλωσε ότι εισηγήθηκε να περιληφθεί το ΠΔ ως διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τραγικό Θάνατο βρήκε 19χρονος εργάτης στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Τραγικό Θάνατο βρήκε 19χρονος εργάτης την ώρα που δούλευε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων.Ο νεαρός,καταπλακώθηκε απά μπάζα.Οι άνδρες της ΕΜΑΚ,που έσπευσαν στο σημείο,ανέσυραν νεκρό τον 19χρονο.

Πιλότος!!

πηγη:trelokouneli.blogspot.com
Αυτή η βουτιά θα ήταν ότι πρέπει για πισίνα.. Παρακολουθείστε!!

Οι πιστωτικές κάρτες στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Φορο-παγίδα μέσω των πιστωτικών καρτών στήνει σε καταστηματάρχες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών η Εφορία για να εντοπίσει όσους κρύβουν το τζίρο τους και «κλέβουν» ή δεν αποδίδουν εγκαίρως στο Δημόσιο το ΦΠΑ που εισπράττουν από τους καταναλωτές.
Με το δεύτερο κύμα της αύξησης του ΦΠΑ να έρχεται την 1η Ιουλίου σε αγαθά και υπηρεσίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, διενεργεί νέου τύπου διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

AEROSMITH 20-06-2010 live in ATHENS

Mέσα από το γήπεδο καραϊσκάκι!!!

Ο ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Φαίνεται πεντακάθαρα ότι ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν πρέπει να περιέχεται στα σκόπια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων...

ΑΠΟ: http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1557.html ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ,ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όπου είχα την χαρά και την τιμή να εργασθώ, ανέσυρα από το προσωπικό φωτογραφικό μου αρχείο μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη του εν Αθήναις Γραφείου του UNHCR στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδος, μία κρύα μέρα του Δεκέμβρη του 2007.
 Είμαι ο...
λήπτης των ακόλουθων φωτογραφιών κι εσύ αγαπημένο blog ο αποκλειστικός (επί)κοινωνός τους. Λεζάντες ή περαιτέρω σχόλια για τις συγκεκριμένες απεικονίσεις ιδιαίτερα ξεχωριστών στιγμών, νομίζω περισσεύουν...

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ....


ΓΡΑΦΕΙ Ο V For Vendetta....

Κατανοω οτι μπορει να εχω καταντησει κουραστικος,επαναλαμβανοντας οτι υπαρχει ενα οργανωμενο σχεδιο που θιγει την Δημοκρατια και αποσκοπει στη παγκοσμια διακυβερνηση του πλανητη απο λιγους ανθρωπους,και τις προεκτασεις του σχεδιου αυτου εδω και πολλα χρονια στη χωρα μας...Γι'αυτο σημερα θα αφησω να μιλησει ενας αλλος ανθρωπος,που "θυσιαστηκε" για τα πιστευω του,οπως και πολλοι ανθρωποι...Αυτος ομως ο ανθρωπος δεν ειναι τυχαιος...Ηταν προεδρος των Η.Π.Α. και το μονο που σας ζητω ειναι να αφιερωσετε λιγα λεπτα και να αποκρυπτογραφησετε τα λογια του...Τα μεγαλα μυστικα καλυπτονται απο τη λαικη δυσπιστια,τη ελεγχομενη ροη ειδησεων και την αποκρυψη τους ενδεχομενως μερικες φορες...Υπαρχει ομως κατι που δεν μπορει να κρυφτει και αυτο ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...Απολαυστε τη στα λογια του προεδρου Κεννεντυ και προβληματιστειτε μαζι μου γι'αυτο που συμβαινει σε μας χωρις εμας...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Η Έλενα Παπαρίζου σήμερα στο «Greek Idol»


Σε ρυθμούς ημιτελικού θα κινηθεί τη Δευτέρα το βράδυ το «GreekIdol». Νίκος, Νικόλ και Βαλάντω θα διεκδικήσουν μία θέση για τον τελικό, έχοντας στο πλευρό τους τη Ρ. Κορομηλά και την κριτική επιτροπή.
Το «Greek Idol» όμως θα έχει και μια λαμπερή καλεσμένη. Τη Δευτέρα λοιπόν το βράδυ στη σκηνή του talent show του ALPHA θα ανέβει η Έλενα Παπαρίζου και θα παρουσιάσει τα τραγούδια του νέου της δίσκου.
πηγη:star.gr

Αποστάσεις από τις θέσεις Κούντριν παίρνει το Κρεμλίνο


Σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν περί «πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» έλαβε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστήριξε ενεργά και χαιρέτισε εκείνα τα μέτρα, που επεξεργάστηκε η ΕΕ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και αυτή είναι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ για την επίμαχη τοποθέτηση του Ρώσου υπουργού Οικονομικών.

«Δεν άκουσα αυτή τη δήλωση και θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να έχει θέση, η οποία δεν έχει σχέση με τη σφαίρα αρμοδιοτήτων της Ρωσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ, προσθέτοντας σε «ανασκευαστικούς» τόνους ότι «η επίλυση των οικονομικών-χρηματιστικών προβλημάτων είναι πρωτίστως δική τους αρμοδιότητά και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως καταλαβαίνω, είναι επίσης ζήτημα, με το οποία ασχολείται δραστήρια η ΕΕ.»
πηγη:skai.gr

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ασφαλές Κέντρο»


«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου από κλιμάκια του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων και της αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Ασφαλές Κέντρο».

Θα περιπολούν από την πλατεία Βάθη έως την πλατεία Ομονοίας, Θεάτρου και Κουμουνδούρου.

Περίπου 300 αστυνομικοί θα εμπλέκονται σε συμπληρωτικές δράσεις αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό τη καταστολή παρανομών πράξεων, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θανάσης Κοκκαλάκης.
πηγη:skai.gr

Δριμεία επίθεση του Β. Οικονόμου στην κυβέρνηση


Δριμεία επίθεση στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στη ραδιοφωνική «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Οικονόμου διαγράφηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν ψήφισε «παρών» κατά τη διαδικασία ψήφισης του μηχανισμού στήριξης.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι και οι άλλοι δύο τέως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται στο ίδιο κλίμα.

«Γενικότερα βλέπω έντονο προβληματισμό στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» παρατήρησε.

ένα ρεπορτάζ που λέει πολλά

παρακαλώ δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πως είναι να μην έχεις ύπνο καθόλου!! φίλος μου, που μεγάλωνε στο συγκεκριμένο χωριό λέει πως είχαν κάνει πολλές κλεψιές και δεν υπύρχε άλλη λύση , η ασυνομία δεν έκανε τίποτα , ο δήμος τίποτα και μόλις έγινε αυτό σταμάτησαν και οι κλοπές!

Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η αγορά ομολόγων


Το ευρωπαϊκό σύστημα θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας γι' αυτό αγοράζει κρατικά ομόλογα, τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι είναι καλή η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών.

«Στην αρχή της κρίσης, το τραπεζικό μας σύστημα είχε κεφαλαιακή προστασία αρκετά πάνω από 10 δισ. ευρώ. Τα stress tests και οι εξομοιώσεις μας υποδηλώνουν ότι αυτή η προστασία επαρκεί πλήρως για την κάλυψη της όποιας πιθανής διάβρωσης της κεφαλαιακής βάσης για το σύστημα συνολικά», ανέφερε.

ΛΑΡΚΟ

Στην Λάρυμνα- Φθιώτιδος, που βρίσκεται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο λιμάνι μεταφορών, και προϊόντων, ήδη αρχίζουν και φτιάχνουν δρόμο που θα οδηγεί από την εθνική οδό κατευθείαν στο λιμάνι.
Δεν είναι σίγουρο, όμως το πότε ακριβώς θα γίνει, διότι η ΛΑΡΚΟ, πάει για ξεπούλημα και μάλλον το καινούριο λιμάνι δεν θα ανήκει στην κινεζική εταιρεία COSCO.
Επιπρόσθετα αναφέρω, ότι η εταιρεία ΛΑΡΚΟ, παράγει σιδερονικέλιο, και έχει εξαγωγές σε όλον τον κόσμο, αφού υπάρχει μόνο άλλο ένα ίδιο εργοστάσιο στον Καναδά το οποίο έχει 10 φουγάρα, ενώ της ΛΑΡΚΟ έχει 5 φουγάρα.
Σύμφνα με τους εργαζόμενους, αν το εργοστάσιο δούλευε κανονικά, θα μπορούσε να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδας σε ένα εξάμηνο, όμως το ελληνικό δημόσιο δεν το αφήνει να κερδοφορήσει.....!
έχουμε πολλές πηγές εσόδων και όμως, δεν τις εκμεταλλευόμαστε!

Στο περιθώριο των ενεργειακών εξελίξεων περνά πάλι η Ελλάδα


Ρωσική στροφή προς την Ανατολική Ασία σε ότι αφορά την πολιτική επέκτασης των αγωγών αποφάσισε η Μόσχα με ισχυρή πιθανότητα εγκατάλειψης του South Stream, αν τελικά δεν καρποφορήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσει με την Ρουμανία (η Ελλάδα και η Βουλγαρία θεωρούνται ήδη εκτός αγωγού). Οι πωλήσεις της Gazprom στην Ελλάδα έπεσαν στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008 και η κατασκευή του South Stream του μεγαλύτερου ενεργειακού project στην ιστορία της χώρας πλέον κινδυνεύει, καθώς η Ρωσία θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις του Γ.Παπανδρέου και του Μ.Μπορίσοφ, κινούνται σε καθαρά "αμερικανικό μήκος κύματος", όπως απέδειξε και η πρόσφατη αναβολή-ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Στην Ελλάδα γεννιέται πρόβλημα Δημοκρατίας


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Του Νίκου Κοτζιά
Παλαιότερα, σε άλλες εποχές, οι εξουσιαστές εμφανίζονταν ως να κυβερνούν στο όνομα ανώτερων δυνάμεων που τους παρέχουν είτε εντολές (όπως στον Μωυσή ο Θεός), είτε τα φώτα τους (όπως οι αυταρχικές μοναρχίες που κυβερνούσαν στο όνομα του Θεού). Η Αθηναϊκή δημοκρατία κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία χάρη στο γεγονός ότι υπερέβη τον μύθο ότι οι θεσμοί και οι νόμοι έρχονται από δυνάμεις εκτός της κοινωνίας. Από την στιγμή που κατανοήθηκε ότι οι θεσμοί μπορούν να αλλάξουν αρκεί να οργανώσουν τη θέλησή τους οι ίδιοι οι πολίτες και να δράσουν ως κοινωνία, γεννήθηκε η διαδικασία συνειδητής αυτοθέσμισης της κοινωνίας. Εκείνη επέλεγε θεσμούς και δια των θεσμών, δικαιούτο να τους αλλάξει. Ακόμα, στην αθηναϊκή δημοκρατία υπήρχε ανοικτό μέτωπο σε όσους θεωρούσαν ότι έπρεπε να υπάρχουν περιοχές λήψης πολιτικών αποφάσεων μόνο για τους ειδικούς. Οι Αθηναίοι αντέταξαν στην ειδίκευση, την Ευβουλία, την Ορθή Κρίση. Οι ειδικοί όφειλαν να συμβουλεύουν, αλλά δεν μπορούν να αποφασίζουν. Αντίθετα, είχαν την υποχρέωση της κάλλιστης εφαρμογής των αποφάσεων του Δήμου.Στην σύγχρονη

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΜΠΜΕ....


Πολλοι θα εχουμε ακουσει για τα προγραμματα ΤΕΜΠΜΕ για εξωφληση προμηθευτων και για εισφορες στα δημοσια ταμεια...Πηγα λοιπον σημερα στην Εθνικη να ρωτησω για το προγραμμα και μου ειπαν οτι βγηκε μονο για εξωφληση προμηθευτων...Ωραια λεω ενημερωστε με...Και μου ειπαν οτι ισχυει για τιμολογια απο 13/05 του τρεχοντος ετους και μετα μεχρι το 2011...Και λεω οι προμηθευτες λογω της ασφυξιας στην αγορα πληρωνονται οι ανθρωποι μετρητα και καλα κανουν εδω και καιρο και βασει τον δημοσιευματων αλλα και των δηλωσεων της Υπουργου ειχε αφεθει να εννοηθει οτι επροκειτο για εξωφληση παλαιοτερων τιμολογιων...Οποτε λεω αυτο που μου λετε ειναι δωρο αδωρο και δε βοηθαει κανενα...Παρα μονο το κρατος για να μαζεψει τον Φ.Π.Α. και τις τραπεζες για το τοκο που θα εισπραξουν..Σιγουρα παντως οχι τους προμηθευτες και τους ελευθερους επαγγελματιες... Μας κοροιδευουν κανονικα μου φαινεται και αυτη τη φορα δεν εννοω τη τραπεζα..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ....

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..................!!!!!!!!

Θα λειτουργήσει τη Δευτέρα το Μετρό


Κανονικά θα κινηθεί τελικά τη Δευτέρα το μετρό μετά από απόφαση των εργαζομένων για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει σειρά κλάδων για το προσεχές διάστημα.

Την Τρίτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση ή μη της αποχής των βαθμολογητών. Την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, διαδικασία η οποία βρίσκεται στον αέρα.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Προς σύσταση Οργάνου εποπτείας του μνημονίου


Τη σύσταση ενός νέου Οργάνου στην Αθήνα, που θα εποπτεύει την πίστη εφαρμογή του μνημονίου στο δημόσιο τομέα, προτείνει η τρόικα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», ενδεχομένως να εγκαινιαστεί μια νέα γραμματεία στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα παρακολουθεί συνεχώς και θα συντονίζει την εφαρμογή των μέτρων.

Επίσης, προτείνεται οι εκπρόσωποι της τρόικας να επισκέπτονται τη χώρα μας μια φορά το μήνα.

Σύντομα το ΔΝΤ θα εγκαταστήσει μόνιμα δύο τουλάχιστον στελέχη του στην Αθήνα.
πηγη:skai.gr

Μερική άρση του αποκλεισμού της Γάζας αποφάσισε το Ισραήλ


Νέα σειρά διαδικασιών για να διευκολύνει τη χερσαία πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ , λέγοντας ότι σύντομα θα επιτρέψει εντός του θύλακα τη διακίνηση όλων των αγαθών εκτός από όπλα και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει ότι το Ισραήλ "το ταχύτερο δυνατόν" θα δημοσιεύσει κατάλογο με τα απαγορευμένα αγαθά, έτσι όλα τα υπόλοιπα που δε θα αναφέρονται στον κατάλογο, θα επιτρέπεται να διακινούνται στον αποκλεισμένο θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ....ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο V For Vendetta....

Αναζητωντας ανθρωπους....Σε ολους ειναι γνωστη η ιστορια του Διογενη που μερα μεσημερι αναζητουσε στην Αγορα,με ενα φαναρι στο χέρι ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...Αυτους αναζητω κι εγω...Ανθρωπους με ονοματα που μπορουν να συσπειρωσουν το λαο...Ανθρωπους που θα ηταν διατεθειμενοι να βαλουν το λαικο συμφερον πανω απο τα προσωπικο...Δεν με ενδιαφερει σε ποια ιδεολογικη παραταξη ανηκουν πολιτικα και συνειδησιακα...Αρκει να μπορουν να συμμεριστουν το πονο του ανθρωπου...που πηγαζει απο το αγχος και τον αγωνα για επιβιωση...Δυστυχως εκει φθασαμε να παλευουμε για την επιβιωση μας...
Φανταζομαι οτι στη σκεψη ολων μας εστω και για μια στιγμη περασε οτι η ανελεητη κοροιδια που δεχομασταν τοσα χρονια απο το συνολο του πολιτικου κοσμου δεν εχει προηγουμενο...Ποτε τοσοι λιγοι ανθρωποι,δεν κοροιδεψαν τοσους πολλους για τοσο καιρο...

Αγώνας δρόμου για τον τουρισμό


Σε αγώνα δρόμου για να περιοριστούν, όσο είναι δυνατόν, οι απώλειες, έχουν επιδοθεί όλοι οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται μείωση στα έσοδα 15% σε σχέση με πέρσι.

Μέχρι και τα μέσα Ιουνίου υπολογίζεται ότι έχει χαθεί 1,5 δισ. ευρώ και αν η πτωτική πορεία συνεχιστεί, οι απώλειες μέχρι το τέλος της σεζόν θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ.

Σημαντική πτώση στην τουριστική κίνηση παρουσιάζουν ακόμη και παραδοσιακοί προορισμοί.