Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ......

«Φάρμακο» ο ύπνος διάρκειας επτά ωρών



Λιγότερες ή περισσότερες ώρες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καρδιά


Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος ή ακόμα και εγκεφαλικού έχουν όσοι κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες της ημέρας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, ενώ εξίσου επικίνδυνος μπορεί να αποβεί και ο ύπνος για περισσότερες από εννέα ώρες.

Βρέθηκε ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός της Γης


Βρέθηκε ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός της Γης στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Η Γη δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν κανονικό υποθαλάσσιο ποταμό μεγάλων διαστάσεων, που κυλάει στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. Ο ποταμός, όπως και οι επιφανειακοί ποταμοί, έχει κανονική κοίτη, παραποτάμους, ρεύματα, ακόμα και… καταρράκτες!

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΣΑΜΟΣ.....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ...


Πως γινεται να ξερει το κρατος ποσοι εργαζονται ανασφαλιστοι....;
Αλλα να μη μπορει να τιμωρησει τους εργοδοτες....
Αν εχει "μητρωο" ανασφαλιστων εργαζομενων θα πρεπει να εχει και μητρωο με εισφοροδιαφευγοντες εργοδοτες....
Αλλιως γελοιοποιειται για ακομη μια φορα.....δινοντας στοιχεια τα οποια εφευρισκει...

ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.....

ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ....

Η αντισυνταγματικότητα στην πράξη της Κυβέρνησης



Του Νίκου Κοτζιά

Προκειμένου μια πλειοψηφία να μην προωθεί αυθαίρετες πολιτικές, κάθε κοινωνία, από την εποχή των αθηναϊκών «γραφών παρανόμων» και «ψηφισμάτων», ξεχώριζε ανάμεσα σε αποφάσεις που αφορούσαν την τρέχουσα πολιτική πρακτική (σήμερα Νόμοι) και δεσμευτικές αποφάσεις που αναφέρονταν στα θεμέλια λειτουργίας της (Σύνταγμα).Τα Συντάγματα υπόκεινται σε σύνθετες διαδικασίες αναθεώρησης, ακριβώς για να μην μπορεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αλλάζει κατά το δοκούν τα δικαιώματα των πολιτών καθώς και τα ίδια τα θεμέλια λειτουργίας της Πολιτείας. Το Σύνταγμα, λοιπόν,

Ανεβαίνει (κι άλλο) ο υδράργυρος




Ο Αύγουστος ως γνωστόν δεν έχει ειδήσεις, κατά τη γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο. Από τη στιγμή που ανεστάλη και η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα τερτίπια του υδραργύρου, που σκαρφαλώνει σταδιακά στα ύψη, φτάνοντας τις επόμενες ώρες και τους 38 βαθμούς κελσίου.

Η πιο «δυνατή» μπίρα του κόσμου!


Ολλανδική ζυθοποιία παρασκεύασε την πιο δυνατή μπύρα του κόσμου η οποία περιέχει 60% αλκοόλ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μπει στον σκληρό ανταγωνισμό που ξεκίνησαν οι Σκωτσέζοι.

Ακόμα πιο μικρό (και πιο πρακτικό) το νέο Kindle από την Amazon.


Το Amazon προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανό στον ανταγωνισμό (λέγε με iPad), ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες δύο νέα μοντέλα για το δημοφιλές ηλεκτρονικού βιβλίου Kindle. Οι διαφορές των δύο αφορούν τη σύνδεσή τους στο internet, αφού το πιο φτηνό έχει μόνο WiFi ενώ το ακριβότερο έχει και τη δυνατότητα να συνδέεται μέσω δικτύου 3G. Το νέο μοντέλο είναι κατά 21% μικρότερο και κατά 15% ελαφρύτερο από το προηγούμενο. Ας δουμε όμως και τι άλλο αλλάζει…

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ.....

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΤΑΝΕ ΩΣ 22%...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ Φ.Π.Α. ΣΤΟ 23%......;

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ....;

Κηδεύτηκε στη Λαμία, ο συμπατριώτης μας άτυχος χειριστής του ελικοπτέρου που "έπεσε" την Παρασκευή


πηγη:kontiloforos.blogspot.com

Κηδεύτηκε την Κυριακή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη συνοικία Καλύβια της Λαμίας απ' όπου κατάγονταν ο 37χρονος ταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού, Ανδρέας Δερμάρης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν συνετρίβη ελικόπτερο "Απάτσι", στα Μέγαρα, μέσα στη βάση ελικοπτέρων που υπηρετούσε [...]

Επιτέλους! Υποχρεωτικά κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά από το 2011.


Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση να χρειαστούμε φορτιστή για το κινητό μας τηλέφωνο και να καταλήξουμε να προσευχόμαστε στη θεά τύχη μήπως πετύχουμε κάποιον με παρόμοιο μοντέλο. Ειδικά οι κάτοχοι πιο «σπάνιων» συσκευών είναι μάλλον άτυχοι αφού στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφορούν σήμερα πάνω από 30 διαφορετικά μοντέλα φορτιστών. Όλα αυτά σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ίδιο φορτιστή θα πρέπει να λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην Ε.Ε. από τις αρχές του 2011.

Βρέθηκε χαμένη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν από το 1914.


Είχε ξεχαστεί ήδη από το 1914, όταν και πρωτοβγήκε στους κινηματογράφους η βουβή ταινία «Α Thief Catcher» σκηνοθετημένη από τον Henry Lehrman. Πριν από ένα χρόνο ο ιστορικός κινηματογράφου Paul Gierucki αγόρασε από ένα μαγαζί με αντίκες μία μπομπίνα η οποία ήταν σε κακή κατάσταση για μόλις 100 Ευρώ. Δεν της έδωσε όμως πολύ σημασία και την άφησε σ’ ένα ράφι για καιρό. Όμως όταν έδωσε λιγο προσοχή ανακάλυψε ότι επρόκειτο για τη χαμένη μέχρι σήμερα ταινία στην οποία συμμετείχε ο (τότε ανερχόμενος) Τσάρλι Τσάπλιν.

Όταν ένας κόσμος τρώει τα παιδιά του, τότε δεν είναι αυτός ο κόσμος που τους ανήκει.


Το λαβαμε απο:ramnousia.blogspot.com

Με τρομάζω όταν από τη μία δείχνω ευαισθησία σε εικόνες που σου φέρνουν ανατριχίλα, εικόνες όπου παιδιά τρώνε αποφάγια στα σκουπίδια, στρατιώτες σημαδεύουν νήπια, ανθρώπινοι σκελετοί στέκουν κουρνιασμένοι αναμένοντας το θάνατο, πουλιά περιμένουν ως λεία τους ένα μικρό εξαντλημένο παιδί και αμέσως μετά θα βγω σε ένα κλαμπ να τα σπάσω με την παρέα μου. Με τρομάζω όταν συγκινούμαι με ανατριχιαστικά βίντεο και

Φαινόμενα τρομοκρατίας… Η σφαγή της Μπολόνια 2 Αυγούστου 1980 (Strage di Bologna). Μας αφορά...


Το λαβαμε απο:sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
Σιδηροδρομικός σταθμός της Μπολόνια, ώρα 10:25, τουρίστες και πολίτες αναχωρούν και φθάνουν στην πόλη για τις καλοκαιρινές διακοπές…
Μια εγκαταλειμμένη βαλίτζα που περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό σκορπάει το θάνατο…
Δολοφονούνται 85 αθώοι πολίτες και περισσότεροι από 200 τραυματίζονται σοβαρά και ακρωτηριάζονται…

Αποκλείστηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά στην Κίνα οι υπηρεσίες της Google!!!




Αποκλείστηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά στην Κίνα οι υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας Google, όπως η ίδια ανακοίνωσε, και μόνο η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail φαίνεται ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.Η "μηχανή αναζήτησης" της Google έχει μπλοκαριστεί πλήρως και η πρόσβαση στην "τράπεζα" των εικόνων εν μέρει. Και οι δύο υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά τις τελευταίες ημέρες.Στις αρχές του μήνα η

Περί ένταξης και αφομοίωσης των μεταναστών.


Το λαβαμε απο:ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται με κραυγές και συνθήματα, λίγο πολύ ρατσιστικά από μερικούς. Θα προσπαθήσουμε ψύχραιμα, να αναλύσουμε κάποιες πτυχές του προβλήματος.

Βιάζουν την αρχαιοελληνική πόλη του Βουθρωτού




«Πρόκες και μεταλλικές βέργες καρφώθηκαν στους τοίχους της αρχαίας πόλης του Βουθρωτού, για να κρεμαστούν τα κουστούμια μιας θεατρικής παράστασης η οποία ανέβηκε στα μέσα Ιουλίου. Στα απλωμένα αντίσκηνα εντός των αρχαιοτήτων, οι ηθοποιοί τρέχουν, φωνάζουν και δοκιμάζουν τα κείμενα των διαλόγων τους. Τα φορτηγά με την

Μεϊντής: Στόχος μου να καθιερωθώ...


Το λαβαμε απο:scorernews.blogspot.com

Πρωταρχικός του στόχος είναι να καθιερωθεί στην ομάδα του Ιωνικού, όπως τόνισε ο Ηλίας Μεϊντής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο scorernews.blogspot.com.
Ο 22χρονος παίκτης μεταξύ άλλων μίλησε για το πως προέκυψε η πρόταση, τον λόγο που τον έκανε να πει το "ναι" στους "κυανόλευκους", αλλά και για τον αν θα είναι δύσκολη η προσαρμογή του στην νέα του ομάδα, η οποία έχει αλλάξει ριζικά.

Financial Times: Διαφορετική χώρα γίνεται η Ελλάδα


Το λαβαμε απο:realpolitics.gr
Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και την εικόνα της χώρας μετά από αυτή, εκφράζουν σε ανάλυσή τους οι Kerin Hope και David Gardner στην εφημερίδα Financial Times.

Εξελίξεις και Προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Του Νίκου Κοτζιά

Α’ Η Έλλειψη Ελληνικής Ευρωπαϊκής Πολιτικής
Στον 21ο αιώνα είναι αποφασιστικής σημασίας για ένα κράτος να έχει συνείδηση σε πιο κόσμο ζει και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξή του. Την μέγιστη, επίσης, και κάλλιστη ειδίκευση στον διεθνή καταμερισμό εργασίας και στην διεθνή Πολιτική σκηνή. Εάν μια χώρα, η ηγεσία και οι φορείς των θεσμών της, καθώς και η πλειοψηφία της κοινωνίας, δεν έχουν αίσθηση που βαδίζει ο σημερινός κόσμος, τότε κινδυνεύει να μην αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που γεννιούνται, αλλά και να μην αποτρέψει κινδύνους που προκύπτουν σε νέες συνθήκες.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ανοίγουν το φάκελο "Ελαφόνησος"


Μετά την Εισαγγελία Γυθείου και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παρεμβαίνουν στην Ελαφόνησο.
Με έγγραφό του, ο γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, ζητά από τις Υπηρεσίες να επανελέγξουν πράξεις και αποφάσεις τους, καθιστώντας σαφές, ότι θα διαβιβάσει στην Δικαιοσύνη κάθε πράξη που αποκλίνει της νομιμότητας.

Ρωσία: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές, επιμένει ο καύσωνας



34 νεκροί


Στους 34 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρωσία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από το χειρότερο καύσωνα στην ιστορία της.

Εφοδιάζεται και πάλι η αγορά



Ομαλοποιείται ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα

Ομαλοποιείται από τη Δευτέρα η κατάσταση στην αγορά. Ως το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα, και το αργότερο έως την Τρίτη στην περιφέρεια και τα νησιά. Στο λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η τροφοδοσία σε ποσοστό 80%, και πλέον, των πρατηρίων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ............