Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ????

Σε συνέχεια ενός άλλου άρθρου μου με τον ίδιο τίτλο σας παραθέτω το επόμενο περιστατικό μη τήρησης των κανόνων διεξαγωγής ενός παιχνιδιού βόλλευ!!!
αγώνας ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 2-3 σετ
κατά τη διάρκεια του εν λόγω αγώνα κάποιο αυτολεγόμενοι φίλαθλοι της ομάδας του ΠΑΟ
πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο κέρματα (τα ρέστα απο το εισητήριο του ηλεκτρικου), μπουκάλια (αφού δεν υπήρχε κάδος απορριμάτων εκεί κοντά), τσιγάρα (πάντα τα σβήνουμε στο μεγάλο τασάκι) και ότι άλλο θεωρούσε περιττό (ευτυχως δεν είδαμε την πεθερά κανενός) στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τον ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ,κάτω απο το αριστερό μάτι , του αθλητή του ΟΣΦΠ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΖΟΥΝΗ!!!
πάμε τώρα στο δια ταυτα :
ο κανονισμός ορίζει ρητά ότι αν σε έναν αγώνα γίνει ρίψη αντικειμένων με ταυτόχρονη διακοπή αγώνα και τραυματισμό αθλητή , ο αγώνας διακόπτεται εις βάρος της υπαίτιου ομάδας(στην προκειμένη του ΠΑΟ όντας γηπεδούχος)
παρόλη την καλή διάθεση των αθλητών και των δυο ομάδων οι εντάσεις συνεχίστηκαν ευτυχώς χωρίς άλλα έκτροπα
τι έκανε όμως η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη;;;;
επέβαλε πρόστιμο 5.000€ στην ομάδα του ΠΑΟ για τα οποια γεγονότα λάβαν χώρα στο γήπεδο του ΜΕΤΣ.
ένας αθλητής κινδύνεψε να χάσει το μάτι του και αλλοι 10 να τραυματιστουν απο την ρίψη των αντικειμένων και η ποινή είναι τα κέρματα που ρίξαν οι ανεγκέφαλοι ,άσχετοι φίλαθλοι-οπαδοι!!!!
υ.γ να θυμήσω ότι πέρυσι για τα γεγονότα της Πάτρας (ο τελικός κυπέλλου βόλλευ που τελικά αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ μεταξύ των ανεγκέφαλων οπαδών και των ΔΥΟ ομάδων), τιμωρήθηκε ο ΟΣΦΠ με 70.000€ και αρκετούς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών!!!!
τα συμπεράσματα δικά σας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ Σήμερα οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. - Πυροσβεστικής


O αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελ. Οικονόμου , νυν γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και ο αντιστράτηγος της Πυροσβεστικής κ. Στ.Στεφανίδης αναμένεται να οριστούν σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, νέοι αρχηγοί στα δύο Σώματα Ασφαλείας.

Οι κρίσεις στους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και οι τοποθετήσεις τους θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου ώστε όλοι να είναι στις θέσεις τους τη Δευτέρα το πρωί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρίσεις θα φθάσουν έως και τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Οι υπόλοιποι αξιωματικοί θα κριθούν στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου. Επίσης, δεν αποκλείεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης να επαναφέρει το σχήμα των δύο υπαρχηγών στην ΕΛ.ΑΣ., με επικρατέστερους για τις θέσεις αυτές τον κ. Β.Γκαλογιάννη, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στην ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής κ. Ι. Ραχωβίτσα. Παράλληλα θα αποστρατευθούν ο νυν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ι.Μπούτσικας, ο προϊστάμενος Επιτελείουκ. Χρ. Φράγγος καιο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος κ. Στ. Αποστολίδης. Αν το σχήμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. παραμείνει ως έχει, τότε υπαρχηγός αναμένεται να γίνει ο κ. Γκαλογιάννης και ο κ. Ραχωβίτσας θα τοποθετηθεί στη θέση του γενικού επιθεωρητή Νότιας Ελλάδος. Ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να επιλεγεί για τη θέση του υπαρχηγού ο κ. Ραχωβίτσας, με αποτέλεσμα ο κ. Γκαλογιάννης να αποστρατευθεί. Στη θέση που κατείχε έως σήμερα ο κ. Αποστολίδης, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να τοποθετηθεί ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Κ.Κασαπάκης. Επίσης, στη θέση του κ. Φράγγου ενδεχομένως να τοποθετηθεί ο προϊστάμενος του κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστράτηγος κ. Γ. Γαλιάτσος. Για τη θέση του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ακούγεται έντονα το όνομα του νυν διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής κ. Ι. Δικόπουλου. Για τη θέση του «αττικάρχη» «ισχυρή» υποψηφιότητα είναι αυτή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδος κ. Ν. Σερέτη, ενώ δεν αποκλείεται να επιλεγεί τελικά για τη θέση αυτή ο αναπληρωτής ΓΑΔΑ κ. Γρ. Μπαλάκος. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, εφόσον τελικά επιλεγεί ως αρχηγός ο κ. Στεφανίδης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη θέση του υπαρχηγού θα τοποθετηθεί ο κ. Π. Μιχαλέας.

Οι Ελληνες εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλο ευρωπαίο πολίτη


Οι Ελληνες εργάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο πολίτη (κατά μέσο όρο 42 ώρες εβδομαδιαίως), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα Πέμπτη, στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και τα οποία αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Στους «27 » ο μέσος όρος εργασίας εβδομαδιαίως είναι 40,3 ώρες και στην ευρωζώνη 40 ώρες.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη σχετική κατάταξη τους Ελληνες ακολουθούν οι Τσέχοι (41,6 ώρες εβδομαδιαίως), οι Αυστριακοί (41,5 ώρες) και οι Πολωνοί (41,4 ώρες ) ενώ σε εβδομαδιαία βάση τις λιγότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Φινλανδοί (37,8 ώρες), οι Δανοί (38 ώρες) και οι Σουηδοί (38,1 ώρες).
Εξάλλου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει από τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης στην ΕΕ: Το μερίδιο της μερικής απασχόλησης σε σχέση με τη συνολική απασχόληση φτάνει το 6% στην Ελλάδα με 18,8% στην ΕΕ και 20% στην ευρωζώνη. Στους «27» η μερική απασχόληση είναι περισσότερο διαδεδομένη στην Ολλανδία (48,2%) και τη Σουηδία (27%) και λιγότερο στη Βουλγαρία (2,6%) και τη Σλοβακία (4%).

ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


(ΠΗΓΗ:τοπική εφημερίδα Λάρισας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ")

GM:10 χιλιάδες απολύσεις στην «Οpel», στη Γερμανία


Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «General Motors(GM)» υπολογίζει να κάνει 10χιλιάδες απολύσεις στην ευρωπαϊκή «θυγατρική» της«Opel», όπου απασχολούνταιτώρα περίπου 50 χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως αποκάλυψε συνομιλώντας χθες από το τηλέφωνο με Ευρωπαίους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της GM, κ. Τζον Σμιθ.
Η GM αποφάσισε χθες να διατηρήσει στον όμιλο τη «θυγατρική» της στην Ευρώπη
«Opel», αντί να την πουλήσει σε κοινοπραξία με επικεφαλής την καναδική εταιρία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτου «Magna», όπως επίμακρόν προβλεπόταν.
Τώρα η «GM» δια του αντιπροέδρου της ανακοινώνει επίσης «περικοπή δαπανών
30% στην «Οpel»(...) «στο πλαίσιο προγράμματος ευρείας ανασυγκρότησής της». Όμως,
πρακτικά, τούτο ισοδυναμεί με 10 χιλιάδες απολύσεις.
Η «Opel» δραστηριοποιείται στις εξής ευρωπαϊκές χώρες:στη Βρετανία, όπου παράγονται απ' αυτήν τα οχήματα «Vauxhall», αλλά και στο Βέλγιο,την Πολωνία και τέλος στην
Ισπανία. Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ αντέδρασε «με οργή» στην
ακύρωση της πώλησης της «Opel».Ο κ. Σμιθ εξέφρασε την ελπίδα του, η γερμανική κυβέρνηση «να βρει κάποια αρετή»στο καταρτιζόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης της «Opel»,
αναγνωρίζοντας πάντως ότι η επίσημη γερμανική αντίδραση «είναι κατανοητή». Λονδίνο,
Βαρσοβία, Μαδρίτη υποδέχθηκαν την ίδια πληροφορία (την ακύρωση πώλησης) νηφαλιότερα, πρόσθεσε ο κ.Σμιθ.