Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Facebook... «Φίλοι» με τους γονείς τους οι νέοι



Σχεδόν τα δύο τρίτα των αμερικανών εφήβων χαίρονται που έχουν φίλους τους γονείς τους στο...Facebook, σύμφωνα με νέα μελέτη.

«Μεσογειακοί Αγώνες του 2013: Το παραμύθι τελείωσε»

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη
Σπεύδω να υιοθετήσω τον τίτλο της ανακοίνωσης του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ «Να επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες» και ας μην έχω καμία, μα καμία (δυστυχώς), σχέση με τον αθλητισμό. Μόνο τύψεις έχω, που με την ίδια βιασύνη με όλους τους άλλους, έριξα τον ΣΥΝ στο «πυρ το εξώτερο», όταν πριν από την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων, επιχειρούσε και τότε να μας πείσει γιατί δεν πρέπει να τους αναλάβουμε. Λαχταρούσε και εμένα η ψυχή μου λίγο εθνικό μεγαλείο και μια «στιγμιαία» δικαίωση, όπως αυτή που πήρα με το κέντρο της Αθήνας, κατά τις ημέρες της διοργάνωσης, πιο όμορφο, ανθρώπινο και προσπελάσιμο. από ποτέ! ...Και έπειτα, ήρθε το θηριώδες δημόσιο χρέος, τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά ακίνητα, τα «φιλέτα» - αντάλλαγμα με τα νερά της λίμνης Βιστωνίδας, σκάνδαλα- σκάνδαλα και πολλά άλλα. Έλεγαν τότε αρκετοί, ότι θα ξοδευτούν δισεκατομμύρια τα όποια δεν έχει η Ελλάδα και δεν αντέχει η οικονομία της για να κάνουν «πάρτι» οι μεγαλοεργολάβοι και οι μιζαδόροι, αλλά όπως πάντα ! ο Έλληνας, τα δυσάρεστα δεν θέλει να τα ακούει, πολύ περισσότερο όταν «ακουμπούν» τον μεγαλοϊδεατισμό του. Και όταν χτυπήσουν την πόρτα του τα κακά μαντάτα, τότε τα χρεώνει στους άλλους: «Αυτά δεν μου τα είπαν»... Ο ίδιος ποτέ δεν γνώριζε εγκαίρως!

φορμουλα 1

Όσο η Mclaren θα καθυστερεί την παρουσίαση του καινούργιου της μονοθεσίου, τόσο οι φήμες θα τρέχουν πως στο στρατόπεδο του Woking έχουν σκοπό να εφαρμόσουν καινοτομίες που δεν θέλουν να εκτεθούν στα φώτα της δημοσιότητας.Ο γενικός διευθυντής της Mclaren Martin Whitmarsh δήλωσε:
«Το νέο μονοθέσιο προχωρεί βάσει σχεδιασμού και θα παρουσιαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, πριν από τα πρώτα τεστ στη πίστα της Jerez στην Ισπανία». Αυτό εκτιμούν στα αντίπαλα στρατόπεδα πως ίσως γίνεται για να μην έχουν την ευκαιρία να δουν οι αντίπαλες ομάδες τις όποιες καινοτομίες υπάρξουν στις πρώτες φετινές δοκιμές της χρονιάς.

195 Προσλήψεις η ΕΡΤ ,πλήρωνε Έλληνα…


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση (Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011) αποφάσισε, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης, που συγκροτήθηκε με την Α.Δ.Σ. 978/12.10.2010Θ.10ο την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου:
- Εκατόν σαράντα έξι (146) δημοσιογράφων

Κοίτασμα 170 δις ευρώ βρέθηκε νοτίως της Κρήτης!



Μείζον θέμα και περαι­τέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρ­κίας – Ελλάδος ανα­μένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πε­τρελαίου που υπάρ­χουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

"Η επίθεση κόβει τα εισιτήρια και η άμυνα χαρίζει τους τίτλους"

Ο τίτλος είναι λεγόμενα των Αμερικανών και ο Ολυμπιακός τα ακολουθεί κατά γράμμα, καθώς η επίθεση με "μπροστάρη" τον Κέβιν Μιραλάς βγάζει... φωτιές και η άμυνα του διατηρεί σε τροχιά τίτλου. Αλλωστε είναι φυσικό επόμενο αφού με καθοδηγητή το "θωρηκτό" Ολοφ Μέλμπεργκ οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δεχτεί μόλις 9 γκολ σε 18 παιχνίδια, με αποτέλεσμα η άμυνα να συγκαταλέγεται στην τρίτη κορυφαία, με τις Πόρτο και Σαχτάρ να έχουν την πρωτιά.

καλημέρα με έναν καλό εσπρέσο!!και για αυτούς που δεν έχουν μηχανή έναν ωραίο ελληνικό!!!!


έλληνες, δεν μας αγάπησε καανένας!!

Σαν Έλληνες έχουμε την τάση να περιαυτολογούμε και να λέμε ότι δεν είμαστε άνθρωποι όπως οι άλλοι. Λέμε ότι είμαστε άνθρωποι ανεξάρτητοι, που δεν μπαίνουμε σε καλούπια δεν τιθασευόμαστε. Σίγουρα δεν μπαίνουμε σε καλούπια άλλων, ξέρουμε πολύ καλά να μπαίνουμε στο ίδιο μας το καλούπι. Είμαστε περήφανοι, και όχι άδικα, για την κληρονομιά μας, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδεικνύουμε ότι είμαστε αυτό που λένε “ ανάξια τέκνα, άξιων προγόνων”. Είμαστε αυτοί που διαχρονικά αναδεικνύαμε ήρωες, πρωτοπόρους, προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, απλά για τους φυλακίσουμε και να τους θανατώσουμε. Σαν λαός είμαστε αντιφατικοί…

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ




Από το 2003 με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η 9η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Τις προηγούμενες ημέρες ακούγαμε στις ειδήσεις και διαβάζαμε στις εφημερίδες εκτενή αποσπάσματα για το πόσο σοβαρό ΄΄αγκάθι΄΄ στην ανάπτυξη και την ομαλότητα της κοινωνίας είναι αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Τί είναι άραγε η διαφθορά;

"Προκαλέστε" τον συνάδελφο σας - Δήμαρχο- κύριε Καμίνη! Και πέστε την Πόλη, Κωσταντινούπολη και όχι “Istanbul”! Τι φοβάστε; μην παρεξηγηθεί και δεν ... μας ξαναέρθει;



Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας, στην "πρώτη σελίδα" όποιος πολίτης θελήσει σήμερα να ενημερωθεί θα πέσει πάνω σε μια δυσάρεστη... έκπληξη. Για τον πρώτο πολίτη της πρωτεύουσας της Ελλάδας, η Κωνσταντινούπολη είναι ως φαίνεται Istanbul, κατά το τουρκικό λεξικό και όχι το ελληνικό..
Σοκ στην Πάρο από το φρικτό θάνατο αλόγου

Στο έγκυρο και παλαιότερο blog της Πάρου
http://fileleutheros.pblogs.gr/ διαβάσαμε χτες μια φρικιαστική είδηση
η οποία έχει σοκάρει όχι μόνο τους Παριανούς αλλά από σήμερα το πρωί
ολόκληρο το Πανελλήνιο.
"Την περασμένη εβδομάδα ένας αγρότης στην Πάρο από την ευρύτερη
περιοχή των Μαρμάρων πήγε και κατήγγειλε στην Αστυνομία την εξαφάνιση
ενός αλόγου που είχε.

Την επόμενη ημέρα ο ίδιος αγρότης κάλεσε την τοπική Αστυνομία ότι είχε
βρει το άλογό του νεκρό, σε παρακείμενο χωράφι της περιοχής. Όσοι
αντίκρισαν το νεκρό άλογο έμειναν με «ανοικτό το στόμα», καθώς ήταν
φανερό ότι κάποια ΔΙΠΟΔΑ ΖΩΑ του είχαν κόψει και αφαιρέσει τα δύο
πισινά πόδια, αφήνοντας το να πεθάνει με φρικτό θάνατο!

Οι υποψίες για την ώρα «πέφτουν», δίχως όμως κανένα αποδεικτικό
στοιχείο, σε λαθρομετανάστες από την Ασία!"

Οι ντόπιοι κάτοικοι των Μαρμάρων αμφισβητούν το γεγονός κι αυτό διότι
ο ιδιοκτήτης του αλόγου από τον οποίο διέρρευσε  και η είδηση για το
φρικτό  θάνατο του ζώου δεν θεωρείται αξιόπιστο άτομο.
Αυτό συμβαίνει διότι πριν λίγα χρόνια ο ίδιος είχε αναστατώσει το
πανελλήνιο παρουσιαζόμενος ως ο μοναδικός νικητής του Τζόκερ,πράγμα
που δεν ήταν αληθές.
Το Παριανό blog επέμενε από χτες ότι η είδηση είναι έγκυρη και διασταυρωμένη.
Σήμερα το πρωί βγήκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του αλόγου,ο επονομαζόμενος
Εκατομμυριούχος ή Μυτιληνιός στο νησί,με το όνομά του στην εκπομπή του
Αυτιά στο ALTER και επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας πως το έχει
καταγγείλει στο Αστυνομικό τμήμα της Παροικίας.
Εμείς δεν θα σταθούμε ούτε στην κλοπή του αλόγου(έτσι κι αλλιώς είναι
ποινικό αδίκημα),ούτε και στο ότι το έφαγαν(;) άνθρωποι αφού σε άλλες
χώρες συγκαταλέγεται στο μενού της διατροφής των.
Εμάς μας σόκαρε ο φρικτός κι απάνθρωπος τρόπος θανάτωσης του ζώου!
Ποιοι κανίβαλοι κατακρεούργησαν ζωντανό το άλογο,πως άντεχαν να το
βλέπουν να σπαράζει;
Η Αστυνομία της Πάρου οφείλει να ερευνήσει την υπόθεση και να βρει
τους δράστες είτε αυτοί είναι Ασιάτες είτε .... αφήστε δεν θέλουμε να
σκεφτούμε ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει αυτή την αποτρόπαια
πράξη!
Ολα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο κύριος Κρητικός δεν έχει στήσει άλλη
μια πανελλήνια παράσταση!
http://zeidoron.blogspot.com/2011/01/blog-post_18.html

νέο site για μόδα

Θέλετε να μαθαίνεται πρώτοι-ες από όλους τις νέες τάσεις τις μόδας από μία ξεχωριστή οπτική γωνία? Για εσάς λοιπόν δημιουργήθηκε το... Lamogue. Ένα από τα λίγα ελληνικά blogs μόδας που ξεπερνούν τα καλύτερα του εξωτερικού, διακρίθηκε ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά Blogs μόδας 4o σε διαγωνισμό του H&M. 
 

Έγινε η παρουσίαση της καινούργιας Ducati

Στο χειμερινό θέρετρο της  Μadonna di Campiglio παρουσίασε η Ducati την καινούργια Desmosedici gp 11 με την  οποία θα τρέξει στο φετινό πρωτάθλημα του Moto gp.Δείτε και την πιο κίτρινη  εκδοχή του Valentino Rossi.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας και σχεδιαστής της καινούργιας Desmosedici Filippo Preziosi δήλωσε πως οι αλλαγές στο αρχικό αυτό στάδιο είναι η πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, το πλαίσιο με νέες  τιμές ακαμψίας και ευκαμψίας, ένα νέο πιρούνι της Ohlins που θα προσαρμοστεί στα 42 χιλιοστά διάμετρο και όχι στα 46.Επίσης νέα είναι η αεροδυναμική, με μειωμένη αντίσταση στον αέρα για καλύτερη τελική, αλλά και μειωμένο ανασήκωμα του μπροστινού μέρους.

Είναι μακριά η Τυνησία;

Δεν ξέρω πόση σημασία δώσατε σε όσα συνέβησαν εκεί στην Τυνησία !  "Στο Τούνεζι στη Μπαρμπαριά τους έπιασε κακοκεφιά"! Τι τους έπιασε;; Φτώχεια και απελπισία τους έπιασε και βγήκαν στο δρόμο να φωνάξουν ότι δεν αντέχουν άλλο στην άνοδο των τιμών και στην ανεργία!  Και μην μού πείτε ότι αυτοί είναι θερμόαιμοι μουσουλμάνοι και το έχουν στο αίμα τους  να διαμαρτύρονται. Κάθε άλλο! Ήταν μια πολύ ήσυχη χώρα με χιλιάδες τουρίστες  όλο το χρόνο, αλλά και εκεί οι πολιτικοί τους τα κάνανε μαντάρα! 

"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!" Δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα παρακάτω αληθεύουν! Φοβάμαι όμως ότι είναι πολλά!

"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!" Δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα παρακάτω αληθεύουν! Φοβάμαι όμως ότι είναι πολλά!


«What uncle Sam really wants..» Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.
Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία.........
 
 
Epirus-Ellas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΑΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ...



Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και τονωτικό για το ηθικό μας, αλλά και για να αναλογιστούμε ίσως ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, όποια θέση κι αν κατέχουμε, να αγαπάμε και να καλλιεργούμε αυτή τη γλώσσα στην οποία ίσως και να χρωστάμε όλη μας την ύπαρξη.

Προσοχή όλοι ! Η Ελλη ….έρχεται !!!!!

  Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΡΤ. Η Ελλη έρχεται!  Κι όλα πρέπει να είναι έτοιμα.
       Ηδη ο αρχισυντάκτης παραγωγής μετακινήθηκε στο πρώην γραφείο της Μαρίας Χούκλη που είναι μικρό, και το δικό  του που είναι μεγάλο, και χωρεί  τρία  γραφεία, εξωραϊζεται, στολίζεται   και εξοπλίζεται σύμφωνα με τα γούστα της Ελλης.
       Διότι εκεί θα εγκατασταθεί το επιτελείο της.
       Κατά τα άλλα η Ελλη θα μας στοιχίζει μόνο…4.000 € το μήνα. Αμ δε….
       Και σύμφωνα με την απόφαση  θα  αναφέρεται  αρμοδίως στον….. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδήσεων και θα συνεργάζεται   με τις υπηρεσιακές μονάδες της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης   στις οποίες επικρατεί  αναταραχή.  «Η Ελλη θέλει να  σπικάρουν αυτοί, να μοντάρουν εκείνοι….  Και άλλα  τέτοια. 
       Τότε να φύγουν όλοι οι άλλοι από την ΕΡΤ, διευθυντές,  προϊστάμενοι, αρχισυντάκτες  κλπ. Να μη τους πληρώνουμε κιόλας, αφού η Ελλη τα ξέρει όλα  και θα φτιάξει την ΕΡΤ….
       Η Ελλη που βρήκε μαγαζί να …παίξει, αφού δεν την έπαιρνε κανένα άλλο.