Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

επιστροφή στη δραχμή!!!!


επιστρέφουμε στη παλιά καλή δραχμή!
είναι πλέον θέμα ημερών/μηνών να γίνει η αλλαγή νομίσματος της χώρας μας και να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας δραχμή!
σύμφωνα με πληροφορίες μας, το εθνικό νομισματοκοπείο ξεκίνησε ήδη από εχθές 27/05/10 στις 11:00 το πρωί να κόβει νόμισμα σε δραχμές!!!!!!!!
αντίο Ο.Ν.Ε αντί ΕΥΡΩ!
όπως λέγανε παλιά "καλώς ήρθε το δολλάριο" τώρα θα λέμε "καλώς ήρθες δραχμή!"

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-05-2010

Ανάπτυξη του στόλου του Ισραήλ στα ανοιχτά της Γάζας...


ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.com

Από τον Πάνο Χαρίτο
http://www.panosharitos.com/

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται πλέον το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ με στόχο την αποτροπή της προσέγγισης των πλοίων που συμμετέχουν στο κονβόι για τη Γάζα στα χωρικά ύδατα της αποκλεισμένης περιοχής.Ήδη αρκετά σκάφη έχουν αναπτυχθεί σε μια απόσταση 20 και πλέον ναυτικών μιλίων ανοιχτά της Λωρίδας της και θα εξακολουθήσουν τις περιπολίες εως την άφιξη των πλοίων.
Η απόφαση που έλαβε χθές το μινι υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ, αναφέρει σαφώς ότι...
τα πλοία θα οδηγηθούν στο λιμάνι του Ασντόντ, όπου εκεί οι αρχές ασφαλείας θα ελέγξουν το φορτίο και εφόσον αυτό αποχαρακτηριστεί από τους ελεγκτές τότε, θα προωθηθεί μέσω ξηράς και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα.
Αναφορικά με τους επιβάτες της αποστολής, το σχέδιο - όπως από την αρχή είχε αναφερθεί – προβλέπει σύλληψη και απέλασή τους για επιχείρηση παράνομης εισόδου σε χαρακτηρισμένη κλειστή στρατιωτική περιοχή.
Σε κάποια από τα πολεμικά σκάφη που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση, θα επιτραπεί η επιβίβαση ξένων τηλεοπτικών συνεργείων για να καλύψουν μέρος αυτής.
Για την ώρα η απόφαση που έχει ληφθεί περιλαμβάνει μόνο κάποια ισραηλινά Μ.Μ.Ε και δυο ή τρια ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία θα έχουν την υποχρέωση να δώσουν την εικόνα που θα καταγράψουν σε όλα τα άλλα ξένα Μ.Μ.Ε που εδρεύουν στην περιοχή.
Η πρόσβαση στο λιμάνι του Ασντόντ δεν θα επιτραπεί ούτε στους ξένους διπλωμάτες και σύμφωνα με νότα που κοινοποιήθηκε στις διπλωματικές αποστολές ζητούν από αυτούς να μην επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το σημείο.
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, ζητήθηκε σήμερα από την Ελλάδα να σταματήσουν τα πλοία ωστόσο, η απάντηση που φέρεται να έλαβε το Ισραήλ ήταν ότι, "από τη στιγμή που δεν μεταφέρουν κάτι παράνομο δεν πρόκειται να παρεμποδιστούν".
Ανάμεσα στα άτομα που επιβαίνουν των σκαφών - σύμφωνα με ισραηλινή πηγή - υπάρχουν 50 υπήκοοι από χώρες με τις οποίες το Ισραήλ δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις. Η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και για αυτούς.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας καλύπτεται εκτενώς από το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, δίχως ωστόσο να δίνονται ιδιαίτερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα - από πλευράς αρχών ασφαλείας - για το σχεδιασμό της επιχείρησης αποτροπής της εισόδου των σκαφών στη Λωρίδα της Γάζας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ










(Τετάρτη 5 Μαΐου 2010)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ,,,,


Τον βρηκαν τελικα τον Μαντελη....Μη ψαχνετε,στην Αθηνα ειναι.....

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ.....ΟΕΕΕΕΕΕΟ???


Αν εχετε δει το κυριο της φωτογραφιας ενημερωστε τις αρμοδιες αρχες γιατι ενω κατεθεσε στην Εξεταστικη στη Βουλη,και ενω ηταν υποπτος φυγης,κανενας δεν ξερει που βρισκεται..
ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟ(στασιας).ΠΟ(λιτη)....Αν ψαχνατε ενα πολιτη που χρωσταει 500 ευρω στο κρατος θα τον βρισκατε,αλλα τον τυπο που πηρε μιζες και τις υπερχρεωσε στο Δημοσιο κλεινοντσς συμβασεις ευνοικες για τη SIEMENS τον αφηνετε να αλωνιζει...Ντροπη κ.Χρυσοχοιδη που υπερηφανευεσαι για την εξαρθρωση της τρομοκρατιας και δεν εισαι αξιος να κρατησεις εναν ανθρωπο-συναδελφο σου στη χωρα!!Αυτο για μενα λεγεται συγκαλυψη,να μη πω συνενοχη....

ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!


Είναι λοιπόν ένας τύπος σε ένα ταξί , οπότε θέλει να πει κάτι στον ταξιτζή . Όπως είναι από πίσω του λοιπόν , κάνει λίγο μπροστά και τον χτυπάει ευγενικά στον ώμο με τα δάχτυλα . Ο ταξιτζής τρελαίνεται ! Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου , πέφτει πάνω σε ένα σκουπιδοτενεκέ , ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο , περνάει ξυστά από μία γριούλα , και σταματάει λίγα εκατοστά μπροστά από μία βιτρίνα σε ένα μαγαζί . Γυρίζει στον πελάτη έξαλλος και του λέει :
" Μα είσαι τρελός ; Κόντευα να πάθω καρδιακή προσβολή ! "
" Μα κύριε , απλά σας ακούμπησα λίγο στον ώμο για να σας μιλήσω ! "

ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ....???


-Στο Παρισι βγαινουν στους δρομους για το ασφαλιστικο...
-Στην Ισπανια με μολις ενα ψηφο περασαν τα σκληρα μετρα λιτοτητας...
-Στην Ελλαδα ξεκιναει νεος γυρος κινητοποιησεων...
Βλεπουμε οτι επικρατει ενας γενικος αναβρασμος στην Ευρωπαικη ηπειρο για τα μετρα λιτοτητας,καθως εχουν εξαγγελθει κινητοποιησεις και στην Ιταλια,ο οποιος αν συνδυαστει με την εκρυθμη κατασταση στην Ασια κανεις δε ξερει που μπορει να καταληξει..Σε αυτο το σημειο θα σας θυμισω τις "προφητικες" κουβεντες του Μπρεζινσκυ,ο οποιος βρισκεται πισω απο το προεδρο Ομπαμα και ανηκει στη τριανδρια των ILLUMINATI στην Αμερικη που κινει τα νηματα.. Ελεγε ο εν λογω κυριος οτι θα πρεπει να χρησιμοποιηθουν μοναδες στρατου με ειδικο εξοπλισμο για τη διατηρηση της ταξης σε περιπτωσεις κοινωνικων αναταραχων...Αφου το προβλεπουν αυτο μπορουν να ξερουν αυτοι ποιος δημιουργησε την οικονομικη κριση..Για του λογου το αληθες λοιπον,και επειδη τα μικρα μυστικα χρειαζονται εχεμυθεια ενω τα μεγαλα τα καλυπτει η λαικη δυσπιστια απολαυστε τον να παραδεχεται μερικα πραγματα και να προσπαθει με αμηχανια και ψεμματα να αποφυγει να απαντησει στα σεναρια περι θεωριων συνομωσιας...

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΚΡΑΤΟΡΙΑ(ΜΕΡΟΣ Α΄)


"ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"...

Πρωτοβυζαντινή περίοδος - Η εποχή της διαμόρφωσης της Οικουμενικής αυτοκρατορίας (330-610)

Η δυναστεία του Μεγάλου Κωνσταντίνου (324-379)




Ο 4ος αιώνας αποτελεί μόνο μια εισαγωγή στη βυζαντινή ιστορία. Η Κωνσταντινούπολη-Νέα Ρώμη δεν είναι ακόμη η μεγάλη διοικητική πρωτεύουσα, παρ' ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος (306-337) φρόντισε να προσθέσει και άλλα κτήρια. Ο ίδιος πολύ σπάνια έμενε εκεί, αφού ήταν απασχολημένος με συνεχείς πολέμους και στα τελευταία χρόνια με την αναδιοργάνωση του κράτους. Ούτε ο θρίαμβος του χριστιανισμού είχε ολοκληρωθεί, αφού η ειδωλολατρεία ήταν πάντοτε δυνατή. Εκτός αυτού, οι αιρέσεις ταλαιπωρούσαν την ενότητα της Εκκλησίας και αρειανός επίσκοπος ήταν αυτός που βάπτισε λίγο πριν τον θάνατό του τον αυτοκράτορα.

Νέα τάξης πραγμάτων...Ευχαριστούμε ΓΑΠ για το δώρο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ....


Σε 2 μερες ειναι η 29 Μαιου....Τετοια μερα "Εαλω η πολις",η Βασιλευουσα και σκεφτηκα να κανουμε ενα μικρο αφιερωμα στην υπερχιλιοχρονη Βυζαντινη Αυτοκρατορια,επιγραμματικα στα κυριωτερα γεγονοτα εκεινων των περιοδων...Ενα αφιερωμα στο οποιο φαινεται το ελληνικο στοιχειο,το μεγαλειο,ο πλουτος και η δυναμη αλλα και η διαφθορα η ακυβερνησια και οι προδοσιες που οδηγησαν στη παρακμη...Ελπιζω να βρειτε ενδιαφερουσα τη διαδρομη μεσα στην ιστορια...ΣΕ ΛΙΓΟ:το πρωτο μερος....

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ



ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΣΕΟΥΛ. Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας, η οποία προκλήθηκε με αφορμή τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας «Τσεονάν» στις 26 του περασμένου Μαρτίου, στην οποία σκοτώθηκαν 46 ναύτες.

Πιστή στο κλίμα όξυνσης, μετά και την πλήρη διακοπή των εμπορικών σχέσεων, και διατηρώντας τις ένοπλες δυνάμεις της σε πολεμική ετοιμότητα, χθες η Βόρειος Κορέα απείλησε ότι θα κλείσει εντελώς τα σύνορά της, αν η Σεούλ συνεχίσει να εκπέμπει προπαγανδιστικά μηνύματα, ενώ απέλασε οκτώ Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους οι οποίοι εργάζονταν στην κοινή οικονομική ζώνη της Καεσόνγκ. Την ίδια στιγμή, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία επισκέφθηκε τη Σεούλ στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας της στην Ασία, δήλωσε ότι η βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας ήταν «απαράδεκτη πρόκληση από πλευράς της Βορείου Κορέας και η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη και καθήκον να απαντήσει».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:44 κιλά ηρωίνη κρυμένα σε χαρτί μελάνης!!!

ΠΗΓΗ:epirusgate.blogspot.com






Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη, χθες στις 19.30, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 56χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος,τύπου ΒΑΝ, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στον ουρανό της καμπίνας του αυτοκινήτου, ογδόντα ένα (81) πακέτα, περιτυλιγμένα με χαρτί μελάνης (καρμπόν - υλικό που δυσχεραίνει την ανίχνευση), τα οποία περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους σαράντα τεσσάρων κιλών και εκατόν οκτώ γραμμαρίων.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.