Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

εικόνες


έκρηξη στο γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη


Δυστυχώς, έχουμε έναν νεκρό.
Γίναμε πάλι διεθνώς ρεζίλι
δεν είναι σώστη η αστυνομία, πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωσή της, και να σκεφτούνε το πώς πρέπει να φυλάνε τα κτήρια, και για το αν πρέπει να κάνουνε μία σωστή δουλειά.

«Επιστροφή στις ημέρες του Ντίκενς»


Μέχρι τα 70 θα εργάζονται οι Βρετανοί, σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις που μελετά η κυβέρνηση μετά τις σημαντικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους άνδρες στα 66 έτη (από τα 65 που ισχύει σήμερα) θα γίνει πιθανότατα το 2016, αντί για το 2024 που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ και ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ σε λίγο 17:00 στην ΕΤ1 και ΝΕΤ αντίστοιχα

ΕΤ1:






NET:

Ιούνιος μήνας και το θερμόμετρο... κατεβαίνει!


Ιούνιος μήνας και το θερμόμετρο… κατεβαίνει!
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στα βορειοανατολικά, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Από το μεσημέρι και μετά συννεφάκια θα καλύψουν τον Αττικό ουρανό, ενώ αναμένονται και βροχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και 4 μποφόρ.
Πάντως, ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει από το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε θα απολαύσουμε τα μπανάκια μας το Σαββατοκύριακο!
πηγη:star.gr

Α. Βγενόπουλος: «Σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση λάσπης»


Για οργανωμένη επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να εμπλέξει την Marfin Egnatia Bank και τον ίδιο προσωπικά στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου κάνει λόγο ο «ισχυρός άνδρας» της ΜIG Ανδρέας Βγενόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει ότι ο όμιλος θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση μηνύσεων και αγωγών.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να εμπλέξει την Marfin Egnatia Bank και, κυρίως, εμένα προσωπικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το κανάλι STAR που την παρουσίασε μάλιστα σαν πρώτη είδηση (!) και συνεχίσθηκε μέσω blogs και εντύπων μικρής εμβέλειας, κορυφώθηκε δε σήμερα μέσω της οπαδικής εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Marfin Egnatia Bank.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ...



Γραφει ο V For Vendetta....

Φανταζομαι οτι εχετε συναισθανθει τη κρισιμοτητα και τη σοβαροτητα των καταστασεων που αντιμετωπιζουμε....Ομως πισω απο υποπτες κινησεις και υπογειες συναντησεις,εκβιαστικα διλληματα και προσεκτικη διαρρευση ειδησεων για να μη προκληθει πανικος,χανουμε ολοι την επαφη με την πραγματικοτητα και συλλογιζομαστε και αποδιδουμε καποιες πραξεις οτι συντελλουνται εκ του πονηρου...
Για παραδειγμα η κυβερνηση πηρε τη ψηφο του ελληνικου λαου με την επαγγελια οτι θα κανει αναδιανομη πλουτου και οτι ειχε εξασφαλισει τα χρηματα για να συμβει αυτο.....

Αποχαιρετισμός στον ΜακΚρίσταλ από τον Ομπάμα!


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, ύστερα από δημοσίευμα, στο οποίο ο τελευταίος προέβη σε «προσβλητικές» δηλώσεις κατά του Ομπάμα και των στενών συνεργατών του, όπως γράφει σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας του σήμερα το defencenet.gr.

Ο ΜακΚρίσταλ είχε σύντομη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) και του ανακοίνωσε την απόφασή του.

Τον ΜακΚρίσταλ θα αντικαταστήσει ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

'Εξαλλοι οι πιλότοι με τον πρωθυπουργό και τους ασπασμούς με τον Ρ.Τ.Ερντογάν εν μέσω παραβιάσεων


Έξαλλοι είναι οι Έλληνες πιλότοι με το θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε σήμερα σε Αιγαίο και Κωνσταντινούπολη: Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και ασπαζόταν τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ η τουρκική Αεροπορία κυριολεκτικά όργωνε το Αιγαίο στέλνοντας είκοσι μαχητικά αεροσκάφη, τα περισσότερα που έχουν εισβάλλει τον τελευταίο καιρό, προβαίνοντας σε επτά παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας.

Οι πιλότοι σε επικοινωνία που είχαν με το defencenet.gr τόνιζαν:

"Πως είναι δυνατόν να ασπάζεται και να συνομιλεί επί μία ώρα με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ εμείς είμαστε μέσα στο κόκπιτ και αναχαίτίζουμε τους εισβολείς; Έχει αποποιηθεί ο πρωθυπουργός τα ελληνικά εναέρια σύνορα των 10 ν.μ.; Με ποια λογική εμείς να κινδυνεύουμε στον ουρανό και όταν προσγειωνόμαστε να βλέπουμε στη τηλεόραση τον πρωθυπουργό μας να φιλά τον Τούρκο στην Κωνσταντινούπολη;

τελικά όλοι μας κοροϊδεύουν!

και τα 2 κόμματα που κυβερνούν τα τελευταία 35 χρόνια στην χώρα μας έχουν κλεψει και αυτό είναι πλέον γεγονός! το πιο γελοίο είναι ότι θέλουν να μας περάσουν την ιδέα ότι όποιο κόμμα έκλεψε λιγότερο αυτό είναι το καλύτερο !
έλεοςςςς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης στον ποταμό Άραχθο


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες απορρύπανσης της περιοχής του φράγματος Ιμαρέτ, που ως γνωστόν είχε πληγεί από διαρροή πετρελαιοειδών (μαζούτ) από το πρώην χυμοποιείο ΕΣΠΕΡΙΣ, μετά την έγκαιρη και συντονισμένη προσπάθεια της ΝΑ Άρτας και την άριστη συνεργασία της με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και τον Τ.Ο.Ε.Β. Ζώνης Αράχθου, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Άρτας.«Το ιστορικό του συμβάντος - όπως αναφέρεται - ξεκινά την Πέμπτη 17-6-2010 όταν, μετά από καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση μας, προερχόμενες από το

Χαμένοι στη... μετάφραση


Επιπλέον μέτρα περιέχει η αγγλική έκδοση του μνημονίου σε σχέση με την ελληνική που ψηφίστηκε στη Βουλή, καταγγέλουν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Μιχάλης Κριτσωτάκης χαρακτηρίζουν την τροπολογία «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της 11ης Μαΐου» και τονίζουν ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ - ΕΚΤ – ΔΝΤ, «δε σημαίνει μόνο την καθημερινή εξαγγελία πρωτοφανών μέτρων κοινωνικής κατεδάφισης στο πλαίσιο εφαρμογής του γνωστού Μνημονίου, σημαίνει επίσης την πλήρη απαξίωση της Βουλής αλλά και την υποβάθμιση της κρίσης του ελληνικού λαού».

administrator


ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγγραφείς και φίλους, αναγνώστες για την δουλειά που κάνουν για τα σχόλια και για όλα !

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό


το λάβαμε από το : http://epirusgate.blogspot.com

Από την "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ" ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης πινακίδων καθορισμού λωρίδας κυκλοφορίας (LCS) και πινακίδας αναγγελίας κινδύνου (VWS) στον δεξιό κλάδο δύο γεφυρών, θα διακοπεί η κυκλοφορία στον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη) του τμήματος «Έξοδος σήραγγας Δρίσκου (τεχνικό Τ6) - Α/Κ Αράχθου», την Πέμπτη 24-6-2010 από 07:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων.

Νέες επιτυχίες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας!


το λάβαμε από το : http://epirusgate.blogspot.com

Στις 06.15΄ χθες το πρωί,στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσηυς Ασφαλέιας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 53χρονο Έλληνα, γιατί σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους εκατόν είκοσι έξι (126) κιλών περίπου.Οι πινακίδες κυκλοφορίας του ανωτέρω οχήματος είχαν κλαπεί από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο νυκτερινές ώρες της 21/22-06-2010 από το Γαρδίκι Θεσπρωτίας.Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ναρκωτικά ο δράστης θα τα παρέδιδε σε δύο νεαρούς Αλβανούς (ηλικίας 30 και 26) οι οποίοι και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας την 09.00΄ ώρα στην Πρέβεζα.Λίγη ώρα αργότερα,στις 10.30΄,στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο νεαρούς Κερκυραίους(ηλικίας 22 και 29) γιατί σε γενόμενο έλεγχο στα δύο (2) Ι.Χ.Ε οχήματα που οδηγούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους εκατόν εννέα (109) κιλών περίπου.Επίσης, συνελήφθησαν δύο ακόμα νεαροί(ηλικίας 30 και 26) οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά και τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:3,17 δισ. χιλιόμετρα έγραψε το κοντέρ το 2009

το λάβαμε από

Σε 3,17 δισ. έφτασε ο αριθμός των χιλιομέτρων που έγραψαν τα αυτοκίνητα τα οποία κινήθηκαν στην Εγνατία οδό κατά τη διάρκεια του 2009. Τον προηγούμενο χρόνο είχαν διανυθεί 2,3 δισ. οχηματοχιλιόμετρα.Η αύξηση της κίνησης των οχημάτων κατά περίπου 1 δισ. χιλιόμετρα (38%) αποδίδεται,σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία", εν πολλοίς στην παράδοση ολόκληρου του άξονα που έγινε στα τέλη Μαΐου του 2009, καθώς και στο γεγονός ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο για τις μετακινήσεις τους. Η μεγαλύτερη κινητικότητα στον άξονα της Εγνατίας οδού εμφανίζεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διανύθηκαν περίπου 1,64 δισ. οχηματοχιλιόμετρα (το οχηματοχιλιόμετρο ισοδυναμεί με την κίνηση ενός οχήματος για ένα χιλιόμετρο).
Το 29% των οχηματοχιλιομέτρων διανύθηκε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είναι η περιφέρεια με το μεγαλύτερο σε μήκος τμήμα της Εγνατίας οδού. Ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος, με 10% η κάθε μία. Σε σύγκριση με το 2007 τα συνολικά διανυθέντα οχηματοχιλιόμετρα παρουσίασαν αύξηση 53%.
Τα στοιχεία προκύπτουν από τις μετρήσεις που έκανε το Παρατηρητήριο της “Εγνατίας Οδού ΑΕ” σχετικά με το κυκλοφοριακό έργο του άξονα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Εγνατίας οδού έχουν ως εξής:

Κυκλοφοριακός φόρτος
Ο υψηλότερος κυκλοφοριακός φόρτος την τελευταία πενταετία (2005-2009) καταγράφεται στα τμήματα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Καλοχωρίου και Σερρών, που λειτουργούν και ως εξωτερική περιφερειακή οδός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η μεγαλύτερη κυκλοφορία παρατηρείται από τον κόμβο Ιωνίας - Διαβατών μέχρι τον κόμβο Ευκαρπίας, απ’ όπου το 2009 περνούσαν καθημερινά, κατά μέσο όρο, 48.000 οχήματα, ενώ το 2008 περνούσαν 46.000 οχήματα την ημέρα. Πολλές από τις μετακινήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, καθώς ως επί το πλείστον πρόκειται για μετακινήσεις από και προς την εργασία. Μεγάλη κυκλοφορία έχει και το τμήμα από τον κόμβο Καλοχωρίου μέχρι τον κόμβο Ιωνίας, στο οποίο καταγράφονται 27.600 οχήματα την ημέρα (έναντι 27.400 το 2008).Η μεγαλύτερη αύξηση κυκλοφορίας την τελευταία διετία σημειώθηκε στη διαδρομή Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα - Μέτσοβο - Γρεβενά, γεγονός που αναδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο της πλήρους λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στην αύξηση της κινητικότητας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Από τον κόμβο Σελλών - Τυριά μέχρι τον κόμβο Δωδώνης η κίνηση αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 75% -από 4.000 οχήματα που κινούνταν την ημέρα το 2008 σε 7.000 οχήματα το 2009. Ανάλογη αύξηση διαπιστώθηκε και στο τμήμα από τον κόμβο Ιωαννίνων μέχρι τον κόμβο Παμβώτιδας -από 4.200 οχήματα την ημέρα το 2008 σε 7.300 οχήματα ημερησίως το 2009.

5 ώρες και 51 λεπτά η διαδρομή Ηγουμενίτσα - Κήποι Έβρου
Ο χρόνος της διαδρομής από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου (απόσταση 670 χλμ.) τον Δεκέμβριο του 2009 υπολογίστηκε σε 5 ώρες και 51 λεπτά. Σε σχέση με την κατάσταση του οδικού δικτύου χωρίς την Εγνατία οδό ο χρόνος της διαδρομής αυτής εκτιμάται πως μειώθηκε κατά πεντέμισι ώρες. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει παραδοθεί μία γέφυρα, μήκους 400 μέτρων, στο τμήμα Άραχθος - Περιστέρι.Η διαδρομή Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη μειώθηκε κατά περίπου 2,5 ώρες -από 4,8 ώρες το 2006 σε 2,3 ώρες σήμερα. Η διαδρομή Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα μειώθηκε κατά 45 λεπτά -από 87 λεπτά σε 40 λεπτά. Η χρονοαπόσταση από την Καστοριά προς τη Θεσσαλονίκη μειώθηκε κατά περίπου μία ώρα -από 156 λεπτά σε 100 λεπτά- ενώ από την Ορεστιάδα προς την Ηγουμενίτσα κατά 6 ώρες -από 12 σε 6 ώρες.