Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ε.Βενιζέλος: "Λύση στα επικουρικά ταμεία των Ε.Δ. με νομοθετική ρύθμιση"


Με νομοθετική ρύθμιση θα λυθεί το θέμα των επικουρικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν προβλέπονται τροποποιήσεις από την πλευρά του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή.

Ο χάρτης ερευνών του "Πίρι Ρέϊς" - Ελληνικό ερευνητικό στο Β.Α.Αιγαίο!


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς βρίσκεται αυτή την στιγμή επί του 31ου Μεσημβρινού, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά εγγύτερα στις τουρκικές ακτές. Οι έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τον χαρακτήρα αναζήτησης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Το defencenet.gr δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά, ενώ η ελληνική πλευρά προχώρησε σε ένα είδος αντιπερισπασμού:

Moody’s: Υποβάθμισε οχτώ τράπεζες της Πορτογαλίας


Στην υποβάθμιση οκτώ τραπεζικών ομίλων της Πορτογαλίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σε συνέχεια της πρόσφατης υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Ο οίκος υποβάθμισε επίσης όλες τις εκδόσεις χρεωστικών τίτλων με εγγυήσεις δημοσίου των πορτογαλικών τραπεζών

Οι πορτογαλικές τράπεζες που υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα σε επίπεδο μακροπρόθεσμου χρέους και καταθέσεων είναι οι εξής:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.....

Η ...κεραμίδα…


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Του Τάσου Βασιλείου

Με το ποδόσφαιρο δεν τα πάω καθόλου καλά. Έχω μείνει πολύ πίσω. Στον Ατρόμητο, στον Αβέρωφ, στο Τζιαμάκο, στον Παπλιάκο, στο Σιόντη, στον Τσιούρη, στο Μάντζιο, στο Μανέκα. Τότε που σκαρφαλώναμε τις μάντρες και μπαίναμε από αφύλαχτες εισόδους στο γήπεδο. Για να δούμε και την Αναγένηση της Άρτας στην οποία έπαιζε ο Τζαχρήστας.Τα τελευταία χρόνια, αν τύχαινε να βρεθώ σε κάποιο καφενείο και η τηλεόραση έδειχνε αγώνα του Ολυμπιακού, έριχνα καμιά ματιά αν έπαιζε ο Τάσος ο Πάντος, επειδή είναι γιος του παιδικού μου φίλου του Κώστα.Το Μουντιάλ δεν το παρακολούθησα. Όσο

Οι συνέπειες της εξάπλωσης του τζόγου στην Σερβία


πηγη:ksipnistere.blogspot.com
Η δραματική εξάπλωση του τζόγου στην γειτονική μας Σερβία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα της κατάστασης που αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα εάν ψηφιστεί το επίμαχο Ν/Σ για τα τυχερά παιχνίδια.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ


Τον χώρο δοκιμής νέας μορφής εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίοι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιθέσεις, εκτιμούν ότι εντόπισαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα. Χθες το πρωί στον ισόγειο χώρο του κτιρίου που παλαιότερα φιλοξενούσε το ξενοδοχείο «Ξενία» βρέθηκε σε πλαστικό δοχείο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μία μπαταρία αυτοκινήτου 12 βολτ και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη. Τον μηχανισμό παρέλαβαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιου είδους μηχανισμός, χρήση του οποίου κάνουν συνήθως ισλαμιστικές οργανώσεις. Εκτιμάται ότι η επιλογή του έγινε ελλείψει «πρώτων» υλών ύστερα από κατασχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αρχές οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο αξιοποιώντας πληροφορίες.

Ε.Ε. για "Πρωτόκολλο" επανεισδοχής Παπανδρέου -Ερντογάν: "Απλό μνημόνιο"!


Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζει το πρωτόκολλο που υπογράφηκε τον Μάιο κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ως «κοινή δήλωση» και σημειώνει ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΕΕ – Τουρκίας για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας επανεισδοχής, η οποία θα υπερισχύει και ουσιαστικά θα υποκαταστήσει το πρωτόκολλο. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Συμβουλίου της Ευρ. Ένωσης σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή.

Σέρρες ....Αποκαλύφθηκε μαφιόζικο έγκλημα


Τραυματισμένοι θανάσιμα από σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκαν περίπου στις 8 το βράδυ της Κυριακής δύο άνδρες, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, σε αγροτικό παράδρομο κοντά στα Λουτρά Σιδηροκάστρου.
Επί τόπου μετέβη ο ιατροδικαστής Σερρών Μηνάς Γεωργιάδης προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία.
Οι δύο νεκροί βρέθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές όπου και μετέβησαν στο σημείο.

Πανελλαδική έρευνα Οι Έλληνες φλερτάρουν... ενώ «τσατάρουν»


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Κάπα Research για τις ...διαδικτυακές συνήθειες των Ελλήνων.
Όπως προκύπτει, το 45,6% χρηστών φλερτάρει µέσω Ίντερνετ, σχεδόν 5 στους 10 κάνουν φιλίες µέσω των δηµοφιλών ιστοσελίδων, ενώ τα «ηνία» κρατούν οι διαζευγµένοι (60%).
Η έρευνα πραγµατοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2010 σε δείγµα 1.014 προσώπων, ηλικίας 18 - 54 ετών.
Οκτώ στους 10 συµµετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν, πάντως, ότι δεν θα έκαναν σχέση µε κάποιον που γνώρισαν µέσω Διαδικτύου κι αυτό γιατί φοβούνται, αλλά το 65,8% των ανδρών είπε «ναι» σε σεξουαλική επαφή με κάποια που γνώρισε on - line.
Το 22% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η συστηματική χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις με τους συντρόφους τους, ενώ 1 στους 10 παραδέχεται ότι έχει απατήσει τον σύντροφό του µε κάποιον που γνώρισε στο facebook ή σε σελίδες dating.

Άσκηση αντοχής με 23% "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων - Σε αυτό το ποσοστό περιμένουν αναδιάρθωση


Μία είδηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έρχεται από τις εποπτικές αρχές της ΕΕ: Θα εφαρμόσουν haircut ("κούρεμα") 23% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διατηρούνται σε εμπορικά χαρτοφυλάκια τραπεζών στα stress tests που πραγματοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε τραπεζική πηγή την Τρίτη, στο Reuters.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η "άσκηση πυρκαγιάς" προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους σε ποσοστό 23%! Τυχαίο; Δε νομίζουμε...

«Το haircut στα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι 23%», είπε η πηγή.

«Οι τρέχουσες τιμές της αγοράς χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για τα haircuts», πρόσθεσε.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....


ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ.....
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ 60% ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ-ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ-ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ(ΑΛΗΘΕΙΑ,ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΝ?).....

ΠΑΜΕ......?

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους


Η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται με άνισο τρόπο στον Ινδικό Ωκεανό θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κατά μήκος των ακτογραμμών στο Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα, αναφέρουν επιστήμονες σε μελέτη τους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Εθνικό Κέντρο για την Ατμοσφαιρική Έρευνα υποστηρίζουν ότι η αυξανόμενη στάθμη της θάλασσας προκαλείται εν μέρει από την κλιματική αλλαγή και από την υπερθέρμανση των υδάτων και τις αλλαγές στη μορφή κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας.

"Μαζική η συμμετοχή στην απογραφή"


Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο σύστημα ώστε να γίνει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας πληροφορικών συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης.

Τόνισε ότι από την Δευτέρα, οπότε άρχισε η απογραφή οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 190.000.

Ο κ. Σπινέλλης, είπε επίσης ότι δεν περίμεναν την τόσο μεγάλη και άμεση ανταπόκριση των δημοσίων υπαλλήλων.

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ....

ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Εγκαινίασε μπουρδέλο η Τζούλια Αλεξανδράτου...


ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.com

Από το http://news24gr.blogspot.com/
Χθες το βράδυ, στον οικισμό Αμφιθέα της Λάρισας, η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου εγκαινίασε έναν οίκο ανοχής που ονομάζεται «Οίκος Εποχής Soula».
Πρόκειται για μια επένδυση η οποία κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο πολυδύναμος οίκος διαθέτει διαστημικό ντεκόρ, οπτικές ίνες, τζακούζι, περσικά χαλιά και πίνακες εμπνευσμένους «από την αρχαία Πομπηία». Η ιδιοκτήτρια διαθέτει ανάλογη επιχείρηση με την επωνυμία...

Σκωτσέζικο ντους σε υποψήφιους με τα χρίσματα


Το λαβαμε απο epirusgate.blogspot.com

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου – Δ/ντή Think Politics

Σκωτσέζικο ντους έχουν επιφυλάξει μέχρι στιγμής τα δύο μεγάλα κόμματα στους φερέλπιδες αυτοδιοικητικούς υποψήφιους, με την μη επισημοποίηση των εκλεκτών τους.Σε μια καθημερινή δημοσιογραφική παραφιλολογία βλέπουμε εναλλάξ τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων να έχουν πάρει το περιβόητο χρίσμα ή στήριξη. Όλοι θέλουν να κερδίσουν ένα πόστο που ανοίγει πεδίο δόξας λαμπρό μέσα στην Αυτοδιοίκηση προβάλλοντας την εικόνα του ανεξάρτητου υποψήφιου, όμως στηριζόμενοι από έναν από τους δύο μεγάλους

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...!!!

"Κλείδωσαν" σε πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ οι άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα!


Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες (όμιλοι Λάτση, Βαρδινογιάννη) έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που θα βρεθούν στον ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Θαλάσσιο αιολικό πάρκο στη μπούκα του Αμβρακικού;



Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Γράφει ο Παύλος Χαραλάμπους
Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα ή μάλλον το αντίθετο, καθώς έχουμε πληροφορίες από σίγουρες πηγές , ότι το ΥΠΕΚΑ σκοπεύει να χωροθετήσει αιολικό θαλάσσιο πάρκο που θα αρχίζει από το στενό Πρέβεζας – Λευκάδας και τη παραλία εως βάθος 50 μέτρα και θα επεκτείνεται ως τη Καστροσυκιά Πρέβεζας.Εκεί που όλοι περιμέναμε από το ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης την υλοποίηση του ΑΝΑΣΑ για να ανασάνει λίγο ο Αμβρακικός, νάσου μπροστά στην μπούκα του Αμβρακικού η «πράσινη» ενέργεια.Για να μπούμε στην ουσία της

H Άγκυρα έβγαλε το "Πίρι Ρέϊς" - Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα - Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;


Έρευνες για πετρέλαιο μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, αλλά και εντός της κυπριακή ΑΟΖ, ξεκίνησε η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερκών. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρεις". Πρόικειται για μία κίνηση που παραβιάζει όλα τα Πρωτόκολλα (Καραμανλή-Ετζεβίτι, 1976 Βέρνη, Παπούλια-Γιλμάζ, 1987) και έχει θέσει ήδη σε συναγερμό τα ελληνικά Επιτελεία και το υπουργείο Εξωτερκών.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΠΩΛΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ!


Το λαβαμε απο epirusgate.blogspot.com

Οικογενειακό δράμα με «πρωταγωνίστρια» 52χρονη Ηπειρώτισσα μάνα!!!

Ρεπορτάζ:Μιχάλης Παπακωσταντίνου

Στο… «ως εδώ και μη παρέκει» φθάνουν τον τελευταίο καιρό πολλές Ηπειρωτικές οικογένειες, ψάχνοντας -απεγνωσμένα τις πιο πολλές φορές- να βρουν κάποια διέξοδο, για να βγουν από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία, λόγω κρίσης, έχουν περιέλθει.Δυο απίστευτα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινά γεγονότα, που μαρτυρούν το μέγεθος του οικονομικού αδιεξόδου και το δράμα πολλών ακόμη οικογενειών, αναπτύσσονται στη συνέχεια.

Ισραήλ: «Νόμιμος ο αποκλεισμός της Γάζας»


Το Ισραήλ υπεραμύνθηκε την Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, του δικαιώματός του να προβαίνει σε "αντίποινα" εναντίον οποιουδήποτε σκάφους επιχειρεί να "παραβιάσει" τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.

"Κανένα σκάφος δεν μπορεί να παραβιάσει αυτό τον αποκλεισμό, είτε πρόκειται για πολιτικό σκάφος είτε για στρατιωτικό, αν παραβιαστεί ο αποκλεισμός υπάρχουν αντίποινα", δήλωσε μία υπεύθυνη του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, η Σάρι

Αλλαγές στο ασφαλιστικό του δημοσίου


Με σειρά προσθηκών και αναδιατυπώσεων συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο που ψηφίζεται την Πέμπτη.

Ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, αναδιατύπωσε διατάξεις με τις οποίες το σχέδιο νόμου εναρμονίζεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ως προς τις εγγυήσεις του συνταξιοδοτικού.

Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.....


Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

Δεν ειμαι νομικος....Ομως επειδη αγνοια νομου δεν επιτρεπεται σε κανενα κι αυτό επειδη οι νομοι ειναι γραμμενοι στο πνευμα της κατανοησης και αντιληψης από τη κοινη λογικη ας προσεγγισουμε ένα ευαισθητο θεμα...
Το εργο της σημερινης Κυβερνησης δεν γινεται στο ονομα του Συνταγματος,ουτε στο ονομα του ελληνικου λαου...Γινεται στο ονομα ενός μνημονιου που υπογραφηκε με ξενες δυναμεις προς εξασφαλιση των χρηματων αυτων των δυναμεων και την αποδοχη ανευ ορων