Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ....


Παναγία ἡ Προυσιώτισσα

Ψηλά, στὶς ἐλατόφυτες βουνοκορφὲς τῆς νοτιοδυτικῆς Εὐρυτανίας, καὶ σφηνωμένη ἀνάμεσα σὲ κάθετους γκριζωποὺς βράχους μὲ ἄγρια μεγαλοπρέπεια, προβάλλει ἡ ἱερὰ μονὴ τοῦ Προυσσοῦ.

Εἶναι σταυροπηγιακὸ καὶ ἱστορικὸ μοναστήρι, μὲ μεγαλόπρεπα τριώροφα κτίρια. Ἀνάμεσα τοὺς ὑπάρχει σπήλαιο λαξευμένο, ποὺ φιλοξενεῖ στὸ ἐσωτερικό του τὸν πρῶτο καὶ παλαιὸ ναὸ τῆς μονῆς. Μέσα σ᾿ αὐτὸν φυλάσσεται ἡ θαυματουργὴ εἰκόνα τῆς Παναγίας, ποὺ

Δεκαπενταύγουστος: Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Ελλήνων


Οι πλατείες των χωριών "φοράνε τα καλά τους", οι κοινότητες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι στήνουν γλέντια για να τιμήσουν τη Μεγαλόχαρη και οι πιστοί προσεύχονται και ευχαριστούν για το "θαύμα" της Παναγίας.

"Ο μωαμεθανικός πληθυσμός δείχνει τον ίδιο σεβασμό στην Παναγία"


Την πεποίθησή του ότι ο μωαμεθανικός πληθυσμός της Τουρκίας δείχνει τον ίδιο σεβασμό με τους ορθοδόξους χριστιανούς προς την εορτή της Παναγίας, διατυπώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σαμπάχ", που δημοσιεύεται την παραμονή της θείας λειτουργίας που θα τελεστεί στην ιστορική μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, 87 σχεδόν χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και την παύση της λειτουργίας της μονής ως κέντρου χριστιανικής λατρείας.

Ιστορική Λειτουργία στην Μονή Σουμελά


το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Η καμπάνα στην Τραπεζούντα ξαναχτυπάει 87 χρόνια μετά...

Ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση συνοδεύει φέτος τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στον Πόντο, καθώς για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, θα τελεστεί θεία λειτουργία την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά.Για τους Πόντιους, ορθοδόξους

ΕΛΑ....ΓΙΩΡΓΟ.....


ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ....;

Στις 829 μονάδες βάσης εκτοξεύθηκαν τα spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σε σύγκριση με το αντίστοιχο γερμανικό. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Μάιο.

Ουζερί "Μουράγιο"

για τους λάτρεις του τσίπουρου που βρίσκονται διακοπές στο νησί της Σκιάθου , ψάξαμε και σας προτείνουμε το ουζερί "Μουράγιο" το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού!
όπως βλέπετε στη φώτο το μενού για 3 τσιπουράκια (100ml το ένα) περιελάμβανε τα εξής: καβουροκροκέτες,γαύρος τηγανητός, λαχανοκεφτέδες,μύδια αχνιστά,φέτα ψητή με πιπεριά και μπούκοβο και μπακαλιάρο τηγανητό!
η τιμή βέβαια για 6 τσίπουρα των 100ml ήταν περίπου 40€ αλλά αξίζει τον κόπο και το χρήμα!

ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.......

Τα Public έφεραν το Nook στην Ελλάδα, αλλά κάνει 400 ευρώ!

Το λαβαμε απο:elektronikosanagnostis.blogspot.com


Η χθεσινή επίσκεψη μου στο Public του Συντάγματος ανταμείφθηκε με αρκετές ανακαλύψεις για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες που διατίθενται, αλλά μία είναι που ξεχωρίζει. Έχοντας πάρει αρνητική απάντηση από την ίδια τη Barnes & Noble πριν

Εργατικός μεσαίωνας.



Το λαβαμε απο:ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή


Πριν λίγο καιρό σε κείμενό μου ασχολήθηκα με τα πνευματικά δικαιώματα. Πολλοί κλάδοι έχουν κατοχυρώσει με νόμο, δικαιώματα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση των δημιουργιών τους.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ........

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 1% στο β΄τρίμηνο


Ο ρυθμός ανάπτυξης στα 16 κράτη μέλη της ευρωζώνης ανήλθε στο 1% το β΄τρίμηνο από το 0,2% που ήταν το α΄τρίμηνο και σύμφωνα με τη Eurostat, όπως αναφέρει το Associated Press, ξεπέρασε και τις ΗΠΑ, ο ρυθμός των οποίων ήταν 0,6% για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου.

Τα σημερινά στοιχεία της Eurostat ξάφνιασαν καθώς προβλέπονταν ανάπτυξη για την ευρωζώνη της τάξεως του 0,7%.

Σε αυτή την αύξηση συνέβαλε και η εντυπωσιακή αύξηση στο 2,2% του Γερμανικού ΑΕΠ

Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα




Σοβαρά επεισόδια έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα, όταν, λίγο πριν τον προγραμματισμένο φιλικό αγώνα, συγκρούστηκαν οπαδοί της Παναχαϊκής και του Παναιτωλικού, με αποτέλεσμα ο αγώνας να μη γίνει τελικά.

Η Χρύσπα νιόπαντρη στην Αίγινα!




Κανονικά θα μιλάγαμε για το μήνα του μέλιτος. Καθώς όμως οι υποχρεώσεις και των δύο δεν επιτρέπουν πολυήμερες διακοπές, οι δύο τους επέλεξαν να επισκεφθούν ως νιόπαντροι την Αίγινα με την οποία η τραγουδίστρια διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς.

«Ενεργός πολιτικά» δηλώνει ο Κάστρο



Ο Φιντέλ Κάστρο έγινε 84 χρόνων και δήλωσε «ενεργός πολιτικά»

Τα 84α γενέθλιά του γιόρτασε την Παρασκευή ο Φιντέλ Κάστρο, έχοντας αναλάβει, μετά την πολύχρονη ασθένειά του, νέες πολιτικές δραστηριότητες με ομιλίες σχετικά με τη διεθνή κατάσταση, αλλά χωρίς καμία αναφορά στα εσωτερικά προβλήματα της Κούβας, που πλέον διοικεί ο αδελφός του, Ραούλ.

Πακιστάν: Καταστράφηκαν σοδειές 1 δις. δολαρίων



Σοδειές αξίας 1 δις. δολαρίων είναι πιθανό να έχουν καταστρέψει οι πλημμύρες


Τεράστια οικονομική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες που πλήττουν το Πακιστάν.

Στα "αζήτητα" λίστες φοροδιαφευγόντων



Κλεμμένα τραπεζικά στοιχεία από τράπεζες


Στη διάθεση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται μέρος των στοιχείων που εκλάπησαν από τον Χάινριχ Κίμπερ από τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του Λίχτενσταιν και αφορούν 10 έλληνες υπηκόους ή εταιρείες που ελέγχονται από αυτούς.

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ......

Και συνεχιζουμε χαλαρα......

Ήταν ένας μεθυσμένος σε ένα μπαρ και ξαφνικά μπαίνει ένα ζευγάρι δίδυμοι.
Ταράζεται ο μεθυσμένος και τους κοιτά με μάτια ορθάνοιχτα!
- Μην ξαφνιάζεστε, λέει ένας από τους δίδυμους. Δεν τα βλέπετε διπλά. Είμαστε δίδυμοι.

ΔΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ....;

Mια μερα πριν το Δεκαπενταυγουστο ειπαμε να αρχισουμε χαλαρα.......

ΝΑ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΩΙΝΟ....;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ....