Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

χαχχαχ

Ένας νέος σκοτώνεται κάθε 90 δευτερόλεπτα σε τροχαία σε όλον τον κόσμο.

 Σαράντα νεαροί άνθρωποι ηλικίας έως 25 ετών πεθαίνουν κάθε ώρα στους αυτοκινητοδρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή ένας άνθρωπος κάθε 90 δευτερόλεπτα χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο, αναφέρεται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...
 
...(ΠΟΥ) και υπογραμμίζεται ότι οι νέοι που εκτίθενται περισσότερο στον κίνδυνο αυτό ζουν είτε στην Αφρική είτε στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Κάθε ημέρα 1.049 νεαροί (πεζοί, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες, οδηγοί) μικρότεροι των 25 χρόνων σκοτώνονται σε τροχαία που αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως στις ηλικίες 15-19 ετών και τη δεύτερη αιτία θανάτου στις ηλικίες 10-14 ετών και 20-24 ετών.
 
Η έκθεση αυτή που είναι η πρώτη που πραγματοποίησε ο ΠΟΥ με θέμα "νέοι και οδική ασφάλεια" δημοσιοποιήθηκε σήμερα παραμονή της πρώτης εβδομάδας που θα αφιερωθεί στην οδική ασφάλεια από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο διευθυντής της υπηρεσίας μεταφορών της οικονομικής επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη, Χοσέ Κάπελ Φέρερ παρομοίασε τους θανάτους από τροχαία ως "απώλειες από παγκόσμιο πόλεμο" ενώ ο δόκτωρ Ετιέν Κρούγκ διευθυντής του τμήματος πρόληψης της βίας και των τραυματισμών της ΠΟΥ χαρακτήρισε την οδική ανασφάλεια "παγκόσμια μάστιγα".
 
Η ΠΟΥ με αφορμή την έκθεσή της θα διανείμει πέντε βίντεο κλιπς, που θα μεταδίδονται από την ερχόμενη εβδομάδα από τα μμε όλου του κόσμου σε έξι γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, αραβικά, κινέζικα και ρωσικά) για να επισημάνει στους νέους να μην πίνουν όταν πρόκειται να οδηγήσουν, να φορούν κράνος όσοι ανεβαίνουν σε δίκυκλα, να φορούν ζώνη όλοι οι οδηγοί, να μειώνουν ταχύτητα όταν η ορατότητα είναι μικρή στο δρόμο κ.α.

http://www.enimerwsi.com/2010/02/90_20.html

Ελληνικό οικονομικό θαύμα.

Ελληνικό οικονομικό θαύμα Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο όρος (σύγχρονη) Ελληνική οικονομικό θαύμα έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει το εντυπωσιακό ποσοστό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Μεταξύ του 1950 και του 1973, η χώρα είχε μέσο ποσοστό οικονομικής αύξησης 7%, δεύτερη στον κόσμο, μόνο στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, συχνά υπερβαίνει το 10%, σχεδόν με εκείνες ενός σύγχρονου "οικονομία τίγρης» (η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε ετησίως κατά 10%, καθώς, εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως τη δεκαετία του 1960). Ο όρος «θαύμα», όμως, εξακολουθεί να είναι σχετικά μικρή χρήση, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ανάπτυξη (τουλάχιστον αρχικά) διεύρυνε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, την εντατικοποίηση πολιτικές διαιρέσεις.
Από το 1941 έως το 1944, επάγγελμα Άξονας Ελλάδα και την άγρια ομάδες αγωνίζονται χωρίς προηγούμενο είχε καταστροφικές συνέπειες για την Αντίσταση με το πράσινο των υποδομών και της οικονομίας. Επιπλέον, μετά το τέλος του πολέμου στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μια ιδιαίτερα πικρή Εμφυλίου Πολέμου μέχρι το 1949. Το 1950, η σχετική θέση της ελληνικής οικονομίας είχε επιδεινωθεί δραματικά. Σύμφωνα με Angus Maddison (Έλεγχος της Παγκόσμιας Οικονομίας 1820-1992, ΟΟΣΑ 1995) 1, το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, η ελληνική μειώθηκε από 62% από τη Γαλλία στη συγκριτική επίπεδα το 1938 (λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο), σε περίπου 40% το 1949. Η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας διευκολύνθηκε από διάφορα ελληνικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της (εκτός από τη διέγερση, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που συνδέονται με το Σχέδιο Μάρσαλ) δραστική υποτίμηση της ελληνικής δραχμής, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, σημαντική ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας, της ανάπτυξης του τουρισμού και του τομέα των υπηρεσιών γενικότερα και, τελευταίο αλλά μη τι άλλο, μια τεράστια κατασκευαστική δραστηριότητα που συνδέεται με μεγάλα έργα υποδομής και την ανοικοδόμηση των ελληνικών πόλεων. Η τελευταία συνδέεται με τις δραματικές επιπτώσεις αυτής της οικονομικής ανάπτυξης και την ανάπτυξη της κοινωνίας της είχαν σχετικά με τις πράσινες πόλεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια «αστική ανάπλαση» που αντικατέστησε ευχάριστο αστικό τοπίο της χώρας, κυρίως από χαμηλά κτήρια και σπίτια, με μονοτονία στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της characterless τσιμεντόλιθους.
Ένα σημαντικό πλήγμα ήρθε με την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας το 1974, όταν η χώρα καταγράφονται χειρότερο ετήσια συρρίκνωση του ΑΕΠ (περίπου 5%), στη θέση του-πόλεμο history2. Οριακό ΑΕΠ στη δεκαετία του 1980 ήταν επίσης συστολές εγγραφής. Συνολικά, οι 54 από το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε για τα 60 χρόνια μετά Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ελληνικό εμφύλιο war.2
Όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη μετά το 1950, η Ελλάδα, με την εξαίρεση της σχετικής οικονομικής στασιμότητας της δεκαετίας του 1980 (η έκταση των οποίων είναι πράγματι αντισταθμίζεται από την εξέλιξη της "μαύρης ελληνικής οικονομίας» κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου), με συνέπεια καλύτερες επιδόσεις από τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη από την άποψη της ετήσιας αύξησης. Η επίδοση αυτή γίνεται Ελλάδα προηγμένη οικονομία, και οι Έλληνες σήμερα απολαμβάνουν ένα κατά κεφαλήν εισόδημα που είναι κοντά σε αυτή της γαλλικής ή γερμανικής τους εταίρους τους της ΕΕ (ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στοιχεία Απρίλιο 2008).


το άρθρο είναι μεταφρασμένο με το  : http://translate.google.com
  
και πηγή η αγγλική wikipedia :http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_economic_miracle

αλήθεια τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό;τότε πως το κάναμε;
και γιατί αυτό δεν το βρίσκει κανείς στην ελληνική wikipedia και πρέπει να ψάξει στην αγγλική;
πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό!

απίστευτο ψυγείο απο την Google



Γι’αυτούς που δεν το γνωρίζουν ήδη, υπάρχουν κάποια μικρά Banners στο Adsense μέσω των οποίων μπορείς να εγγραφείς στο Adwords. Αυτοί που τα προωθούν κερδίζουν εκτός των $20 ανά εγγραφή και το Cooler όταν φτάσουν φυσικά τους ενάμιση εκατομμύριο referrers. Τρελό έτσι! Το θέλω αυτό το ψυγείο και ας μην έχω φτάσει ούτε τους πέντε referrers. Ο τρόπος απλός. Το βρήκα στο eBay :) Αν δεν υπερβεί τα $500 (μη τρελαθούμε κιόλας…) τότε θα το αγοράσω και θα κάνω και σχετικό post.

πηγή: http://www.papaman.gr/

θα πούμε τη δραχμή δραχμούλα!

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, Μάρτιν Φέλντσταϊν, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και σύμβουλος των κυβερνήσεων Ρέιγκαν και Ομπάμα προτείνει με άρθρο του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τη χορήγηση προσωρινής άδειας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με όρο επανένταξής της μετά το ξεκαθάρισμα των δημοσιονομικών της.
Προτείνει την υιοθέτηση της δραχμής και πάλι, αρχικά με ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ και τη σταδιακή υποτίμησή της μέχρι τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

πηγή : http://www.antinews.gr/?p=34608

ο ισπανός και ο άγγλος πρωθυπουργός τα βρήκανε αλλά

αλλά τελικά διαφωνούν στο ποια ομάδα θα κατακτήσει το παγκόσμιο του 2018, και συμφωνούν στα..........

ολλανδία-εκλογές

σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας διέλυσε τη βουλή και ζήτησε από τον βασιλιά της Ολλανδίας να γινουν εκλογές και ο λόγος..........
Οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο που διεξήχθησαν από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου ήταν μία μεγάλη επιτυχία για τα πατριωτικά κινήματα στις περισσότερες χώρες. Την μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε αναμφίβολα το «Κόμμα της Ελευθερίας» (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό 17% και εκλέγοντας 4 ευρωβουλευτές. Τα αριστεροκρατ

Ο Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του ολλανδικού «Κόμματος της Ελευθερίας» (PVV).

Σκίτσο για την δίωξη του Βίλντερς από την ολλανδική Δικαιοσύνη για τις απόψεις του για το Ισλάμ.

Ο Πιμ Φόρτουιν δολοφονημένος το 2002 από έναν αριστερό «οικολόγο».

Ο Τεό βαν Γκογκ δολοφονημένος το 2004 από έναν Μαροκινό μουσουλμάνο.
ούμενα ελληνικά ΜΜΕ έσπευσαν αμέσως να του κολλήσουν την ταμπέλα του «ακροδεξιού», ξεμπερδεύοντας έτσι με την ανάγκη για μία σοβαρή ανάλυση του αποτελέσματος. Μία προσεκτικότερη ματιά δείχνει πως ο Βίλντερς και το κόμμα του όχι απλώς δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή Άκρα Δεξιά, αλλά αντιθέτως ανατρέπουν πολλά από τα στερεότυπα για τα αντι-μεταναστευτικά κινήματα της Ευρώπης.
Για πολλά χρόνια η Ολλανδία ήταν ο παράδεισος της ανοχής. Από την δεκαετία του 1960 άρχισε να

to psaxtiri

καλησπέρα σε όλους! to psaxtiri ετοιμάζεται να σπάσει το φράγμα των 700.000 σελίδων, δηλαδή να είναι μέσα στις πρώτες 700.000 σελίδες όλου του κόσμου.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους αναγνώστες, την συγγραφική ομάδα και όλους όσους δούλεψαν για να γίνει αυτό.
επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω πληροφοριακά ότι πλέον to psaxtiri αποκτησε ένα πολύ καλό S.E.O.= search engine optimization δηλαδή για να μιλάμε Ελληνικά πολύ καλό ποσοστό αναζήτησης στις ανάλογες μηχανές π.χ. Google!

Να σας θυμίσω ότι το  e-mail :     topsaxtiri@gmail.com     μας συνδέει άμεσα πλέον,  και να γνωρίζεται ότι όλα e-mail διαβάζονται και αναλόγως γίνεται η αναρτησή τους!