Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....

Τι αλλάζει στο Δημόσιο μετά την απογραφή




Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν μπει τα πρώτα αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις τόσο στην οργάνωση όσο και στην λειτουργία των υπηρεσιών. Την ίδια ώρα ο «Καλλικράτης» δεν αλλάζει μόνο τον διοικητικό χάρτη της χώρας αλλά και τον υπαλληλικό, αφού

Διπλάσιες οι αποχωρήσεις από τους διορισμούς



Κύμα φυγής των εκπαιδευτικών

Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβάλει κατά χιλιάδες, απηύθυνε μέσω στο ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας.

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, περίπου 11.000 εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει φέτος αίτηση συνταξιοδότησης (ο αντίστοιχος αριθμός αιτήσεων το 2009 ήταν 4.355). Εξ΄ αυτών οι 3.856 εκπαιδευτικοί είναι από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περίπου 6.500 από την δευτεροβάθμια.

Στο ΣτΕ η συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές




Προσφυγή κατά της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά για την αίτηση εγγραφής στα δημοτολόγια αλλοδαπών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και της εγκυκλίου για τη συμμετοχή μεταναστών στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικράτειας δικηγόρος της Αθήνας.

Τριγμοί στις αγορές την Τετάρτη



Πτώση της τάξης του 2% κατέγραψε η Γουόλ Στριτ


Τριγμούς στις μεγάλες κεφαλαιαγορές προκαλούν οι αρνητικές εκτιμήσεις για ασθενή ανάπτυξη της οικονομίας.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση της τάξης του 2% στα πέντε πρώτα λεπτά από το άνοιγμα της, με το δείκτη δείκτη Dow Jones να υποχωρεί την Τετάρτη στο 1,98%, τον S&P στο 2,33% και τον NASDAQ στο 2,62%.

Από 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος



Από τις 20 Αυγούστου 2010 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 καθορίστηκε η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης. Οι τιμές των αδειών θα μείνουν σταθερές, ωστόσο, αυξάνονται τα τέλη υπέρ του Δημοσίου.

ΑΠΛΑ ΜΑΓΙΚΟ.....

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ....

Εκβίαζε τον… εραστή της γυναίκας του!




Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κω σε 37χρονο κρεοπώλη, κάτοικο Κω, ο οποίος κρίθηκε ένοχος απόπειρας εκβίασης συναδέλφου του ο οποίος διατηρούσε σχέση με τη γυναίκα του… ίδιου!

Στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο και η Pamela Anderson!


Τη γνωρίσαμε στις σελίδες του Playboy και λίγο αργότερα ως εκρηκτική ναυαγωσώστρα στο Baywatch, αν και κάποιοι προτιμούν να τη θυμούνται από τα φιλμ με τις προσωπικές της στιγμές που (η ίδια) έδωσε στη δημοσιότητα. Όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά την χυμώδη ξανθιά θα έχουν σύντομα την ευκαιρία τους. Η Pamela Anderson έρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει το Eurovoice που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο...

Oργασμός πολεμικών βιομηχανιών στη Τουρκία


Την δημιουργία εργοστασίου για τους κινητήρες Pratt & Whitney F135 του μαχητικού αεροσκάφους F-35 ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, ταυτόχρονα με την δημιουργία κοινοπραξίας κατασκευής ελικοπτέρων "Σικόρσκι" και την ίδρυση ανάλογης κατασκευαστικής μονάδας.

"Βουτιά" ελικοπτέρου της Π.Α στο Αιγαίο


Κατάσταση υψηλού κινδύνου εξελίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί για ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, "κράτησε" ο κινητήρας και το ελικόπτερο πήρε "βουτιά" για το πέλαγος μέχρις ότου να καταφέρει ο κυβερνήτης του να ανακτήσει τον έλεγχο λίγα λεπτά πριν συντριβεί.

Προσοχή: Το νέφος μπορεί να επανέλθει!



Οι μετεωρολόγοι στη Μόσχα προειδοποιούν

Για πρώτη ημέρα σήμερα Τετάρτη οι Μοσχοβίτες ξύπνησαν με καθαρό ουρανό, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το τοξικό νέφος υποχώρησε μόνο προσωρινά και την Πέμπτη ή την Παρασκευή η ρωσική πρωτεύουσα θα γεμίσει και πάλι καπνό

«Βουτηγμένα» στα χρέη τα ταμεία


800.000 οφειλέτες και 15 δισ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία



Στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από εισφοροδιαφυγή και αδυναμία καταβολής εισφορών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Όσο για τους οφειλέτες, αυτοί ανέρχονται στις 800.000.

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ......

Νέα σεισμική δόνηση στην Παραμυθιά!


Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 1:47 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.Το μέγεθος της ήταν 4,3 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ.Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 45 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νότια της

Υπάρχει ελπίδα;


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Του Τάσου Βασιλείου

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πέρσι τέτοιον καιρό ότι η πατρίδα μας θα γίνονταν μέσα σε λίγους μήνες η πιο αναξιόπιστη χώρα του κόσμου. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πέρσι τέτοιον καιρό ότι όλα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα

Ο «φτωχός» συνεταίρος.



Το λαβαμε απο:ideopigi.blogspot.com
Γράφει η Ιδεοπηγή.

Η συμμετοχή ενός κράτους σε διεθνείς οργανώσεις, μπορεί να είναι αναγκαία και χρήσιμη, αλλά περιορίζει την εθνική του κυριαρχία.

Η αποδοχή των όρων της συμμετοχής, προϋποθέτει ενδελεχή έλεγχο, των επιπτώσεων και των υποχρεώσεων που θα προκύψουν.

Στις διεθνείς οργανώσεις, υπάρχουν τα ισχυρά κράτη, που συνήθως ηγούνται και τα ανίσχυρα, που υφίστανται τις επιπτώσεις των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν.

Ποινικές διώξεις για πωλήσεις οικοπέδων της Εκκλησίας



Σε ιδιώτη, πριν από ένα χρόνο


Με την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών κατά παντός υπευθύνου «σφραγίστηκε» η πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας και συγκεκριμένα οικοπέδων στην περιοχή της Βουλιαγμένης πριν από περίπου ένα χρόνο σε ιδιώτη.

Στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης


Ακόμα και τα 1.70 ευρώ το λίτρο έφτασε η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κάτι που επιβαρύνει οικονομικά κυρίως όσους βρίσκονται σε διακοπές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεπέρασε ακόμα και το 1,70 ευρώ το λίτρο.

Ακριβότερο κατά 20% το ψωμί στη Μόσχα



Αναμφίβολη αύξηση του πληθωρισμού


Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρωσία έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ψωμιού, αφού το 20% των καλλιεργειών της χώρας έχει καταστραφεί.

«Στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης το κέντρο της Αθήνας»


Προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται τουλάχιστον «πρωτοποριακές» και οι οποίες έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, περιλαμβάνονται στο σχέδιο της ομάδας εργασίας που συστάθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό, Σπύρο Βούγια.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...