Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

τώρα σεισμός στο Γαλαξίδι

57 km E Pátrai (pop 163,360 ; local time 15:47 2010-01-30)
27 km E Aíyion (pop 20,664 ; local time 15:47 2010-01-30)
5 km S Galaxídion (pop 1,859 ; local time 15:47 2010-01-30)

με εστικακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έντασης 4,6 ρίχτερ

vodafone


Όλοι περιμέναμε την απάντηση της VODAFONE  και ήρθε.

Επανάσταση στα καρτοκινητά θα φέρει η καινούρια προσφορα της Vodafone με τα προγράμματα unlimited, είναι πραγματικά αχτύπητη και ισχύει για όλα τα καρτοκινητα της εταιρείας(CU, νεο καρτοκινητό vodafone, και vodafone international.H προσφορά μιλάει από μόνη της, με 10 € μιλάς και γράφεις με 1500 λεπτά και 1500 μηνύματα χώρις να χρεωθείς, μόνο με την ανανέωση, για 31 ημέρες. Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο : http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=8681

Τώρα περιμένουμε την απάντηση από τις άλλεις εταιρείες Cosmote & Wind

η μάχη θα είναι ζόρικη!

Ανακαλούνται Toyota και στην Ευρώπη


Επεκτείνονται πλέον και στην Ευρώπη οι ανακλήσεις οχημάτων από την Toyota, λόγω προβλημάτων στο πεντάλ του γκαζιού.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό των προς ανάκληση οχημάτων, σύμφωνα όμως με τους αναλυτές, το μέτρο αφορά περίπου 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, επιπλέον από τα 6 εκατ. οχήματα που ανακαλούνται στις ΗΠΑ.
Συνολικά το πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού αφορά οκτώ μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα δημοφιλή Camry και Corolla.

Ενα απο τα πιο δημοφιλή βίντεο της εβδομάδας στο YouTube




Το Facebook έθεσε σε αχρησία το κινητό


Αρχικά αντιμετωπίστηκε ως μια χαριτωμένη παραξενιά. Ακολούθως έγινε μία από τις πολυχρησιμοποιημένες λέξεις στην καθημερινότητά μας. Σήμερα οι νεαρές ηλικίες παραδέχονται ότι έχουν σχεδόν θέσει σε αχρησία το κινητό τους τηλέφωνο.
Δεν περνάει μέρα που να μην επισκεφθούν το προφίλ τους και να ανανεώσουν το στάτους τους. Οι νεαρές ηλικίες πλέον συχνάζουν καθημερινά στο Facebook, όπως οι παλιοί στο καφενείο, και, όπως είπαν νεαροί χρήστες στο «Βήμα», δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτό: «Μπαίνω κάθε μέρα, σε διαφορετικές ώρες. Να δω τι κάνουν οι φίλοι μου, να ανταλλάξουμε τραγούδια ή βίντεο, να πούμε τα νέα μας.Οι γονείς μου παραπονέθηκαν μόνο στην αρχή. Οταν είδαν ότι τους ζητούσα όλο και αραιότερα χρήματα για να αγοράσω κάρτα για το κινητό μου, ηρέμησαν» λέει χαμογελαστή η Ειρήνη Μ., 14 ετών. «Τώρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιώ όσο συχνά χρησιμοποιούσα το κινητό μου» συμπληρώνει. Ο Γιώργος Κ., 13 ετών, αναφέρει ότι ενεργοποιήθηκε περισσότερο στο Facebook έπειτα από προτροπή των γονιών του αφού το θεώρησαν ασφαλέστερο: «Ηταν πολύ ανήσυχοι για την ακτινοβολία του κινητού. Από τις πρώτες ημέρες που ζήτησα να μου αγοράσουνείχαν προβληματιστεί. Αλλά πλέον βλέπουν ότι το χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο. Εξάλλουμε το Facebook κάνω ό,τι θα έκανα με το κινητό και κάτι παραπάνω».
Οι λειτουργίες του Facebook αυξάνονται καθημερινά. Εκτός από τα παιχνίδια που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης, μπορεί να επικοινωνήσει με τους φίλους του ανά πάσα στιγμή: να τους στείλει προσωπικά μηνύματα, να κάνει chat, να δει και να σχολιάσει τις φωτογραφίες άλλων χρηστών, να μάθει πληροφορίες για αυτόν χωρίς να χρειαστεί να τον ρωτήσει απευθείας και φυσικά να φλερτάρει.
«Δεν ήθελα να ρωτήσω το ζώδιο ενός αγοριού που μου άρεσε, οπότε ανέτρεξα στο προφίλ του» λέει χαμογελώντας η Ειρήνη. «Και όταν θέλησα να μάθω με ποιους έκανε παρέα, αντί να πάρω τηλέφωνο φίλους και φίλες για να ρωτήσω για αυτόν και να εκτεθώ, “ξεσκόνισα” το προφίλ του».
Ο Γιώργος Κ. σερφάρει καθημερινά στο Facebook και ανταλλάσσει απόψεις με τους φίλους του για την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό: «Μέσα από το Facebook κανονίζουμε να πάμε στο γήπεδο και μέσα από εκεί ρίχνουμε τα καρφιά μας για την πορεία της ομάδας. Ε, ναι, δεν πάει και τόσο καλά τώρα τελευταία και τα πειράγματα από τους βάζελους πάνε κι έρχονται με ρυθμό πολυβόλου!».
Οι μικρές ηλικίες βρήκαν έναν νέο τρόπο να επικοινωνούν. Μένει να δούμε κατά πόσο θα τον διατηρήσουν ή θα τον υποκαταστήσουν κι αυτόν, όταν η τεχνολογία ανοίξει κάποιο άλλο παράθυρο, όπως φαίνεται ότι έκαναν με τον μέχρι πρότινος αχώριστο... φίλο τους, το κινητό.
Η ΑΡΧΗ
η Λίγα πράγματα θυμίζουν το αρχικό Facebook αφού οι αλλαγές στην εικόνα και στις λειτουργίες του γίνονται με καταιγιστικό ρυθμό αφομοιώνοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τις διαδικτυακές μόδες (π.χ., Τwitter, Flickr) που σημειώνουν επιτυχία. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ιδρύθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ τον Φεβρουάριο του 2004 με σκοπό να φέρει κοντά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
η Η «φιλία» με άτομα που δεν γνωρίζουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες, η πλοήγηση στο Facebook θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Η (αλόγιστη) χρέωση των πιστωτικών καρτών. Σε πολλά παιχνίδια υπάρχει η δυνατότητα να «αγοράσεις» πόντους με χρέωση της πιστωτικής κάρτας. Η μη χρήση ορίων στο τι κάνουμε και λέμε. Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν ακόμη και απολύσεις γιατί ο υπάλληλος είτε είχε ξεχάσει ότι ήταν «φίλος» με το αφεντικό του και τον έβριζε «δημοσίως».
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
η Η Ειρήνη Μ. χρησιμοποιούσε κάθε εβδομάδα μία κάρτα των 9 ευρώ. Πλέον μπορεί να περάσουν και δύο εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί να την ανανεώσει.

Ο μαϊντανός «σύμμαχος» κατά της λευχαιμίας


Η κατανάλωση λαχανικών, όπως ο μαϊντανός και το σέλινο που περιέχουν το φλαβονοειδές απιγενίνη, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λευχαιμίας, σύμφωνα με ολλανδούς ερευνητές. Ο Μάικελ Πεπέλενμπος από το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν μέσω πειραμάτων ότι η απιγενίνη- μία από τις ουσίες που περιέχονται με φυσικό τρόπο σε πολλά φρούτα και λαχανικά- σταμάτησε την ανάπτυξη δύο τύπων κυττάρων της λευχαιμίας και μείωσε σημαντικά την επιβίωσή τους. Αν και το συγκεκριμένο φλαβονοειδές φαίνεται ότι μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στη λευχαιμία, οι ερευνητές προειδοποιούν πως έχει επιβαρυντική δράση στα άτομα που έχουν ήδη αναπτύξει τη νόσο. Οπως έδειξε η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Cell Death and Disease», η ουσία μπορεί να παρέμβει στη δράση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς με τον συγκεκριμένο αιματολογικό καρκίνο.

no comment

Κ Α Π Ο Τ Ε. . . . .
ΣΗΜΕΡΑ..

ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές

έχει δύο

δουλεύαμε οκτώ ώρες

έχουμε χάσει το μέτρημα

είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας

τα λέμε μέσω MSN και Skype

είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας

κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.

πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά

πίνουμε εμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε

παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες

παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation

είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε

έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα

κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι

κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών

είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας

δεν έχουμε χρόνο για κανένα....

η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό

είναι μαλακία

λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό

μας τa λέει ο navigator

ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και...ήμασταν ευτυχισμένοι

ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα...

είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος

τα βλέπουμε στην τηλεόραση

ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά

το λέμε και με SMS

αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια

τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο

τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από ανθρώπους σα το  Σεφέρη

παίρνουν από  τον Καρβέλα

ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία

δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες

μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι.

έχει ο καθένας το δικό του  δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...

οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή

τραγουδούν με κάτι άλλο.

ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική  ανακάλυψη

ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου

είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος».

Λέμε «Αυτός φταίει»...

Τα παιδιά έβλέπαν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα

βλέπουν τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς.

νοιαζόμασταν για το γείτονα

τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.

Ζούσαμε με ένα μισθό

ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό

μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια..

τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός

μας δανείζουν οι τράπεζες

δουλεύαμε για να ζήσουμε

ζούμε για να δουλεύουμε

δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, ακόμη κι ευτυχισμένοι!

έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας....

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή....

Εγώ ζητάω πάντα απόδειξη....

ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ !!!!



οι περισσότεροι γνωρίζεται το WWE (world wrestling entertainment) σαν μια πάλη γιγάντων που μάχονται με μόνα όπλα την φυσική τους δύναμη και το αστείρευτο πάθος τους!!!
έλα όμως που στο βίντεο που παρέθεσα αποδεικνύει ότι όλα αυτά που γνωρίζαμε ήταν σκηνοθετημένα και χορογραφημένα με μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση του θεατή!!!!