Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ράμπες αναπήρων

 Στο http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_5204.html είδα αυτές τις 2 εικόνες

και θα ήθελα να προσθέσω ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν ράμπες αναπήρων.<<είμαι κάθε μέρα εκεί>>
τον χώρο αυτόν τον έχει φτιάξει ο δήμος για φορτοεκφόρτωση και καμία σχέση δεν έχει με τις  κανονικές ράμπες αναπήρων όπως στην παρακάτω εικόνα:


LOST η τελευταία σεζόν προσεχώς........

Αρχαίο λιμάνι η περιοχή της Μ. Βρύσης στη Λαμία

Η περιοχή της Μ. Βρύσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της πόλης της Λαμίας μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της ενώ πλέον ανήκει και στον πολεοδομικό ιστό της. Δίπλα της περνάει ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Τίποτα δεν σε προϊδεάζει για την ιστορία ή καλύτερα την προϊστορία του τόπου εκτός από μια πινακίδα που σε ενημερώνει για την ύπαρξη ενός προϊστορικού συνοικισμού. Και όμως σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες των κυρίων Βουβαλίδη, Συρίδη, Τσουρλού του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παυλόπολου του χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και Παπακωνσταντίνου της ΙΔ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων, που δημοσιεύτηκε το 2009 στην Quaternary International η περιοχή της Μ. Βρύσης θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά προϊστορικά εμπορικά κέντρα. Από την έρευνα προκύπτει ότι η μορφολογία της περιοχής έχει διαφοροποιηθεί πολύ σε σχέση με την αρχαιότητα λόγω συγκεκριμένων γεωλογικών φαινομένων. Χαρακτηριστικά είναι τα απομεινάρια από αρχαίο λιμένα στην περιοχή που έχει μείνει άθικτο 7000 χρόνια λόγω του διαφορετικού ύψους του θαλλασσινού νερού στην περιοχή σε σχέση με το υπόλοιπο Αιγαίο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η περιοχή θεωρητικά αποτελεί υγροβιότοπο με σπάνια είδη ψαριού. Τώρα αν με ρωτάτε γιατί δεν είναι γνωστή η ιστορία του συγκεκριμένου σημείου θα σας απαντήσω γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ούτε οι πολίτες ούτε οι υπεύθυνοι. Και έτσι ένα παγκόσμιο μνημείο ιστορίας παραμένει στο σκοτάδι. Όπως και πολλά άλλα στην πόλη της Λαμίας.

Χωρισμός Βόμβα που θα ταράξει τον κόσμο της show biz


Είδηση βόμβα ξέσπασε πριν από λίγο στα δημοσιογραφικά γραφεία! Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος χωρίζουν! Το ζευγάρι μάλιστα έβγαλε και επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη διάλυση του γάμου του, η οποία αναφέρει: “Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους”.




HOL



τελικά αυτή η HOL μας κοροϊδευει!!!!!
εδώ και 5 περίπου μήνες ,από τη στιγμή που έβαλα το hol double play lite με 6mbps ταχυτητα internet ,αντιμετωπίζω πάμπολλα προβλήματα!!!!
στην αρχή είχα διάφορες διακοπές στην σύνδεση μου.
πότε δεν είχα ιντερνετ και πότε δεν είχα τηλέφωνο!!!
εδώ και ένα μήνα το ίντερνετ κυριολεκτικά "σέρνεται"!!!
η dial up σύνδεση να φανταστείτε είναι καλύτερη από την ταχύτητα που έχω αυτή τη στιγμή!
τους πήρα τηλέφωνο για να δούνε την σύνδεση μου και μου είπαν να κάνω μία μέτρηση ταχύτητας!
μου έστειλαν το ανάλογο λινκ και έκανα το τεστ
το αποτέλεσμα ήταν τραγικό ούτε τα 3 μου δεν πηρα (mbps εννοώ,αμεσως εσεις να με παρεξηγήσετε)απο τα 6 mbps που υποτίθεται οτι έχω!!!!!
αμεσως μετά το τεστ τους καλώ για να δω τι θα μου πούνε και μου απάντησαν ότι η σύνδεσή μου δεν είχε κανένα πρόβλημα και ότι μπορεί να φταίει είτε η γραμμή μου είτε το router (το οποίο μου προμήθευσε η ίδια η hol!!!!!).
στη συνέχεια μου λένε ότι θα κοιτάξουν πάλι τη σύνδεσή μου και θα με ξανακαλέσουν!!!!
με καλούν και μου λένε ότι η σύνδεσή μου είναι εντάξει και κάτι άλλο φταίει που δεν έχει να κάνει με την hol!!!!
μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο η σύνδεση μου ,ως δια μαγείας (πρεπει να είμαι μενταλιστ τελικά) πήγαινε απίστευτα γρηγορα!!!!
έκανα ένα τεστ στο http://www.speedtest.net/ και είδα κάτι το απίστευτο
ταχύτητα κατεβάσματος 5,88 mbps/sec και ανεβάσματος 0,92mbps/sec!!!!!
πως γίνεται ρε παιδιά χωρίς να έχω κάνει τίποτα στη σύνδεσή μου ή στον υπολογιστή μου ή στη γραμμή μου το ίντερνετ να πετάει;;;;;;
ρε μπάς και μας κοροϊδεύουν τελικά;;;;

κάνουν λάθος σχεδόν όλα τα blog



διαστρέβλωση της αλήθειας παρατηρείται από πάρα πολλά blog  στο θέμα με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
στο σήμα που βλέπετε υπάρχει ένα σοβαρότατο λάθος!!!
έχουν διαγράψει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ (ΣΗΜΑ ΔΥΙΣΜΟΥ κατά τους αρχαίους μας προγόνους)!
το σήμα δεν έχει υποστεί ΚΑΜΙΑ αλλαγή και παραμένει αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε τόσα και τόσα χρόνια!!!
απλώς το εσωτερικό σήμα (με τη ζυγαριά και τη δάφνη) έχει προστεθεί σαν σήμα υπηρεσίας στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ τα τελευταία 2,5 χρόνια όπως  προϋπήρχε και στις Ένοπλες Δυνάμεις
ισχύει πάντως η ατομική αγορά του σήματος υπηρεσίας με κόστος 4€ έως 5€ !!
το σωστό σήμα της υπηρεσίας είναι το παρακάτω: