Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κίνδυνος επιδημίας στη Νάπολη..












Πάνω από εξακόσιοι τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους της Νάπολης, ενώ η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στην πόλη συνεχίζει να ισχύει, λόγω της προβληματικής περισυλλογής των απορριμμάτων...

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε να εγκρίνει ειδικό νομοθετικό διάταγμα, κατά το υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, το οποίο θα προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα.

«Μιλάμε για αναλυτική, σφαιρική αντιμετώπιση του όλου θέματος», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Στεφάνια Πρεστιτζιάκομο, η οποία συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

«Πίσω από τις πυρπολήσεις σκουπιδιών, κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα της τοπικής μαφίας, της Καμόρρα. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει αμέσως», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Ντε Ματζίστρις.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πλέον, κάνουν λόγο για κίνδυνο επιδημίας, λόγω και της συνεχούς ανόδου της θερμοκρασίας. Οι τουρίστες, άρχισαν να ακυρώνουν τις επισκέψεις τους στη μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου, ενώ, σε πολλές περιοχές, οι κάτοικοι, δεν αφήνουν τα παιδιά να κατέβουν να παίξουν στο δρόμο και ζουν αμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια, με τα παράθυρα, συνεχώς κλειστά.

Τα απορριμματοφόρα εκτελούν τις διαδρομές τους, συνοδευόμενα από αυτοκίνητα της αστυνομίας, που τα προστατεύουν από επιθέσεις οργισμένων πολιτών, αλλά και τυχόν σαμποτάζ του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο θα ήθελε να συνεχίσει να ελέγχει όλες τις παράνομες χωματερές.








http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/62516/kindynos-epidhmias-sth-napolh

Δεν υπάρχουν σχόλια: