Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Περάστε από την Εφορία για τη διορθωμένη περαίωση


Παράταση και στην "ειδική" προθεσμία που ίσχυε για όσους εκδοθεί διορθωμένο εκκαθαριστικό φόρου περαίωσης από τις ΔΟΥ έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Με εγκύκλιό του, το υπουργείο "ευθυγραμμίζει" την.... προθεσμία που έληγε στις 17 Δεκεμβρίου και αφορούσε την έκδοση διορθωμένων εκκαθαριστικών από τις εφορίες, με την "γενική" καταληκτική προθεσμία, έως 28 Δεκεμβρίου.

Έτσι, όσοι έχουν λάβει λανθασμένο εκκαθαριστικό, ή δεν έχουν καν λάβει ακόμη τέτοιο, θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι 28 Δεκεμβρίου στην ΔΟΥ, για να υποβάλουν αίτηση έκδοσης του εκκαθαριστικού και, εφόσον το επιθυμούν, να το κάνουν δεκτό πληρώνοντας και την προκαταβολή του 20%, το αργότερο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης από τους επιτηδευματίες για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί από τη Γ.Γ.Π.Σ. ή από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Εκκαθαριστικό Σημείωμα ή έχει εκδοθεί αλλά δεν έχει παραληφθεί από αυτούς, παρατείνεται μέχρι την 28.12.2010.

Η προθεσμία αυτή αφορά και σε όσους έχουν λάβει εκκαθαριστικά σημειώματα, που εκδόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο ρίχνει όλο το βάρος στη νέα περαίωση και στους ελέγχους Φ.Π.Α. και ζητά από τους ελεγκτές των εφοριών να μην εξετάζουν τα στοιχεία μιας επιχείρησης όταν κάνει έναρξη ή μεταβολή εργασιών, παρά μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, και να ασχολούνται αποκλειστικά με τη ρύθμιση και τα έσοδα από το φόρο προστιθέμενης αξίας.
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: