Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αντικλεπτικό στη γαλοπούλα


Όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ στη Βρετανία αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν μέχρι και αντικλεπτικά στις γαλοπούλες για να αντιμετωπίσουν την έξαρση των κλοπών. Η κρίση και τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει το κόσμο στη κλοπή βασικών υλικών

Η κρίση έχει γονατίσει τους καταναλωτές ανά το κόσμο με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν.
Αυτό μαρτυρά και η κίνηση δεκάδων σουπερμάρκετ στη Βρετανία (M&S, Tesco, Sainsbury’s) που αποφάσισαν να βάλουν αντικλεπτικά στις γαλοπούλες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους επίδοξους ληστές, οι οποίοι θα μπουν στο πειρασμό να κλέψουν μια γαλοπούλα για να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γιορτινό τραπέζι.
Ήδη το πλήγμα στα σουπερμάρκετ είναι βαρύ αφού τα μέτρα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους πολίτες οι οποίοι αναγκάστηκαν να κλέψουν για να ζήσουν.
Έτσι, και ενώ τα αντικλεπτικά τοποθετούνταν κυρίως για άλλου είδους προϊόντα, όπως CD, τώρα τοποθετούνται σιγά σιγά στα τρόφιμα, αρχής γενομένης με το κρέας, το οποίο τείνει να γίνει προϊόν πολυτελείας.
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που κλέβουν κρέατα με σκοπό να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά και να βγάλουν χρήματα για την οικογένειά τους αν αναλογιστεί κανείς ότι μια γαλοπούλα κοστίζει πάνω από 30 δολάρια.
Ζοφερή είναι άλλωστε και η κατάσταση που μαρτυρά έρευνα της εταιρείας ασφαλείας G4S, σύμφωνα με την οποία οι μισοί Βρετανοί δήλωσαν ότι θα έκλεβαν μια γαλοπούλα εαν έβρισκαν την ευκαιρία, ενώ ένας στους επτά ενηλίκους παραδέχτηκαν ότι μπήκαν στο πειρασμό να παρανομήσουν τα Χριστούγεννα.

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: