Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Γλίτωσε την θανατική ποινή…



Οι αρχές της Κούβας μετέτρεψαν τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε έναν υπήκοο Σαλβαδόρ, σε ποινή κάθειρξης 30 ετών, όπως ανέφερε ο κρατικός Διαδικτυακός ενημερωτικός ιστότοπος Cubadebate. Ο κρατούμενος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός Ιταλού τουρίστα στη διάρκεια εκστρατείας βομβιστικών επιθέσεων στη χώρα το 1997-1998.

Το ανώτατο δικαστήριο της Κούβας εξέτασε αυτή την εβδομάδα την έφεση του Ραούλ Ερνέστο Κρους Λεόν στην απόφαση να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών για «τρομοκρατία με αδιάλειπτη συνέχεια».
«Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του να μετατρέψει την πρωτόδικη ποινή σε ποινή κάθειρξης 30 ετών, την μέγιστη που μπορούσε να επιβληθεί», σύμφωνα με το Cubadebate.
Ο Κρους Λεόν, 39 ετών, ομολόγησε ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε έξι ξενοδοχεία και τουριστικού ενδιαφέροντος τοποθεσίες το 1997 και το 1998, σκοτώνοντας ένα Ιταλό τουρίστα και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους. Η Κούβα είχε κατηγορήσει το Εθνικό Ίδρυμα Κουβανοαμερικανών, που εδρεύει στο Μαϊάμι --οργάνωση εξόριστων που εχθρεύεται την κυβέρνηση Κάστρο-- ότι ενορχήστρωσε 15 βομβιστικές επιθέσεις σε 18 μήνες. Η οργάνωση διέψευσε ότι ενεχόταν στις επιθέσεις.
πηγη:www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: