Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Το 2011 χρόνος μεγάλης αλλαγής στη γεωργία»

Χρονιά της μεγάλης αλλαγής στη γεωργία χαρακτήρισε το 2011 ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την Κυριακή τις εργασίες της Περιφερειακής Σύσκεψης για την Αγροτική Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους άξονες της..... αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα " μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας".

Επίσης προανήγγειλε την ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης "από μηδενικής βάσης", όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα, "να απελευθερωθούν Γεωπόνοι και Κτηνίατροι ώστε να βρεθούν δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο χωράφι και τη στάνη…" Και ευχήθηκε στον αρμόδιο υπουργό , τον Κώστα Σκανδαλίδη να τα καταφέρει με τις αλλαγές που δρομολογεί .

Ο πρωθυπουργός καυτηρίασε το γεγονός ότι ως χώρα δαπανούμε κάθε χρόνο 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα πολλές φορές κατώτερα των δικών μας. "Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη
Ως χώρα δαπανούμε κάθε χρόνο 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα πολλές φορές κατώτερα των δικών μας
κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα επόμενα χρόνια", υπογράμμισε.

Ακόμη, τόνισε ότι ‘’οι απαιτούμενοι πόροι για την ανάπτυξη αυτή του αγροτικού μας τομέα θα διασφαλιστούν" αλλά , υπογράμμισε, είναι σημαντικό το που θα κατευθυνθούν. Είναι σημαντικό να έχουν διάρκεια και φυσικά να εξασφαλίζουν την ποιότητα και το αύριο των αγροτών… Όπως επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθερή μας πορεία στις διεθνείς αγορές", είπε στην ομιλία του επισημαίνοντας πως αυτό θα επιτευχθεί βοηθώντας τους αγρότες μας , να στραφούν στην ποιότητα, στην έρευνα, στη τεχνολογία, στην πιστοποίηση, στο ντιζάιν και το μάρκετινγκ.

Ανέφερε ότι "θα στηρίξουμε το ελληνικό προϊόν με εκπαίδευση, επιστημονικές μεθόδους για να υπάρξει παρόν και μέλλον, για να δοθεί η ασφάλεια και η ποιότητα στους καταναλωτές οι οποίοι -όπως είπε ο πρωθυπουργός- αναρωτιούνται γιατί καταναλώνουν ξένα προϊόντα ενώ υπάρχουν τα δικά μας που είναι καλύτερα."

"Αυτά θα το πετύχουμε με ένα κράτος επιτελικό που σημαίνει σχεδιασμός μαζί με την περιφέρεια… Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και ο "Καλλικράτης", με αλλαγές και αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις", τόνισε.

Μιλώντας για το Καλάθι των Προϊόντων κάθε περιφέρειας, ο πρωθυπουργός είπε πως "θα επιλέγονται τα προϊόντα που συγκροτούν το διατροφικό πολιτισμό κάθε περιφέρειας και στο καλάθι θα απεικονίζεται ο χαρακτήρας και η ταυτότητα κάθε περιοχής".
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: