Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η κοσμητική χειρουργική και οι επιπλοκές της

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων και αδιαμφισβήτητα μεγάλη χρήση ενέσιμων υλικών για λόγους ομορφιάς. Τα αίτια αυτής της αύξησης ποικίλλουν και...... προσδίδονται στις νεότερες τεχνικές μεθόδους που έχουν εμφανιστεί, στην ύπαρξη όλο και περισσότερων ειδικών πλαστικών χειρουργών, στην οικιοποίηση του κόσμου με την κοσμητική χειρουργική και τέλος στην ανάγκη αυτού να ανυψώσει το βιότικό του επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι της κοσμητικής χειρουργικής αναμένουν την εξέλιξη της, η οποία προμυνήει πιο φυσικό αποτέλεσμα, για τους υποστηρικτές της, με μικρότερη διάρκεια χειρουργείου και λιγότερο χρόνο ανάρρωσης. Αναμένονται επίσης η συστηματικότερη χρήση λειζερ για τις επεμβάσεις, με την αποφυγή του κινδύνου για εγκαύματα, αλλά και η εξέλιξη της μεταμόσχευσης προσώπου.

Σημαντικά συχνή είναι, όπως προανέφερα, η χρήση ενέσιμων υλικών. Αυτό συμβαίνει καθώς είναι εύκολα στη χρήση, είναι χαμηλά τα ποσοστά επιπλοκών με αυτά και για τη χρήση τους δεν χρειάζεται γενική αναισθησία. Παρόλα αυτά δεν εξασφαλίζουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα ή η διάρκεια αυτού είναι περιορισμένη.

Οι επιπλοκές σε μια πλαστική ή επανορθωτική επέμβαση μπορούν να είναι βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες, ανάλογα με τον ασθενή, τις νοσοκομειακές συνθήκες και το ιατρικό προσωπικό, ελαφριές, βαριές ή ακόμα και θανατηφόρες όταν κάποιος ασθενής είναι υψηλού κινδύνου και τέλος γενικές, δηλαδή να αφορούν όλες τις επεμβάσεις ή ειδικές. Συγκεκριμένα κάποιες πιθανές επιπλοκές σε επέμβαση αυξητικής στήθους είναι η εμφάνιση αιματώματος, λοίμωξης ή σκλήρυνσης της θήκης του ενθέματος και η δημιουργία πτυχών σε αυτά. Επίσης μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην αισθητικότητα της θηλής.

Στη λιποαναρρόφηση είναι δυνατό να υπάρξουν ασυμμετρίες και χαλάρωση του δέρματος σε εκείνη την περιοχή. Η ρινοπλαστική μπορεί να επιφέρει αντιαισθητικό αποτέλεσμα και μεγάλη αιμοραγία, ενώ η βλεφαροπλαστική πτώση του άνω βλεφάρου, επιπεφυκίτιδα και αιμάτωμα.

Τα ενέσιμα υλικά είναι δυνατό να σας εκπλήξουν δυσάρεστα μέσω ασυμμετριών, προσωρινής παράλυσης κάποιων μυών του προσώπου και εμφάνισης εξωγκομάτων από την εφαρμογή μόνιμων ενθεμάτων ή χρήσης υαλουρονικών οξέων μαζί με άλλες ουσίες.

Για τον περιορισμό των επιπλοκών είναι σημαντικός ο προεγχειρητικός έλεγχος, η εμπειρία και η ικανότητα του γιατρού και η μεταεγχειρητική παρακολούθηση. Σαφώς είναι απαραίτητος και ο επιβεβλημένος κλινικός έλεγχος σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία.
πηγη:www.diet4me.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: