Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

"Τρίζει" η καρέκλα του Μπερλουσκόνι

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μειοψήφησε τρεις φορές στην ιταλική βουλή, σε ψηφοφορίες που αφορούσαν τη διαχείριση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη, για την κυβέρνηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, δείχνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα αυξάνεται..... διαρκώς και οι έντονες διαφορές στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας, συνεχίζουν να υφίστανται. Καθοριστικό στοιχείο, η στάση του νεοσύστατου κόμματος "Μέλλον και Ελευθερία", του προέδρου της βουλής Τζανφράνκο Φίνι: παρά το ότι, τυπικά, συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τον "φάκελο λαθρομετανάστευση", επέλεξε να ψηφίσει με την αντιπολίτευση.

Είναι πλέον σαφές - σύμφωνα με τους παρατηρητές- ότι στη βουλή, ο "μίστερ τιβί", δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία και χωρίς τη στήριξη των συνοδοιπόρων του Φίνι, δεν θα μπορεί, στο εξής, να "περνά", ούτε έναν νόμο.

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "Μεσατζέρο", είναι απαισιόδοξος, διότι έχει καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αργή αλλά σταθερή φθορά του, λόγω των σκανδάλων και της πολιτικής του αποδυνάμωσης.

Θέλει να αποφύγει, όμως, με κάθε τρόπο, τη σύσταση νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό "ευρείας αποδοχής". Όλα θα εξαρτηθούν από τις επόμενες ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο και από το αν, ο "μεγιστάνας πρωθυπουργός", νιώσει πως μένει "ακάλυπτος" και εκτεθειμένος, σε μέτρα που ο ίδιος θεωρεί βασικής σημασίας.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι, για την "κακοδιαχείριση" των αρχαιολογικών χώρων της Πομπηίας. Την περασμένη Κυριακή, ύστερα από συνεχείς βροχοπτώσεις, κατέρρευσε μέρος του "Οίκου των Μονομάχων" (Domus dei Gladiatori), στο εσωτερικό του πασίγνωστου αυτού αρχαιολογικού χώρου, κοντά στη Νάπολη. O Mπόντι έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί, "διότι έχει κάνει καλή δουλειά και τα προβλήματα της Πομπηίας, είναι χρόνια, με βαθιές ρίζες στις περασμένες δεκαετίες".

Ο ίδιος ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, όμως, τις περασμένες εβδομάδες, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τις περικοπές των κρατικών χρηματοδοτήσεων στους τομείς άμεσης αρμοδιότητάς του, που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση του "Καβαλιέρε".
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: