Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Προηγείται ο Τ. Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση που δίνει ισχυρό προβάδισμα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική επιτροπή του..... κόμματός του.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν γίνονταν σήμερα εκλογές το κυβερνών κόμμα θα συγκέντρωνε ποσοστό 46,8%, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) 25%, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) 12,7%, το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) 6% και το φιλοϊσλαμικό Κόμμα Ευτυχίας (SP) 2%.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου του 2009 είχε παρατηρηθεί κάμψη στη δύναμη του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο παρότι πρώτο, είχε συγκεντρώσει ποσοστό 38,8%, πράγμα που σήμαινε μείωση κατά 9 μονάδες σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 12ης Σεπτεμβρίου 2010 έδωσε ελπίδες στο κόμμα.

Το 57,9% που συγκέντρωσε το «ναι», με το οποίο εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος θεωρήθηκε μεγάλη νίκη για το κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό επειδή η εκστρατεία πριν από το δημοψήφισμα είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, με τα κόμματα να επιδίδονται σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση.

Πηγή: ΑΠΕ
Το διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: