Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μειωμένες κατά 8% οι αμοιβές στις ΔΕΚΟ

Στα 53 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό εξοικονόμησης του κόστους μισθοδοσίας 52 ΔΕΚΟ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με βάση την προβλεπόμενη εκτέλεση για το σύνολο της χρήσης του 2010 το ποσό εξοικονόμησης υπολογίζεται 220 εκατ. ευρώ περίπου.... σε σύγκριση με το 2009, γεγονός το οποίο οφείλεται στην εισοδηματική πολιτική του έτους 2010 που εφαρμόζεται.

Στο σχετικό pdf μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους εξαμηνιαίους ισολογισμούς και τις καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης των 30 από τις 52 ΔΕΚΟ που εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και τα στοιχεία για την απασχόληση και το κόστος μισθοδοσίας που αφορούν στις 52 ΔΕΚΟ. Περιλαμβάνεται πίνακας με το κόστος μισθοδοσίας των 52 δημοσίων επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.

Αναλυτικά στον πίνακα μισθοδοσίας έχουν καταγραφεί η συνολική μισθοδοσία, ο αριθμός των απασχολουμένων μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010, η μισθοδοσία χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές, η μέση απασχόληση εξαμήνου – δείκτης που αντανακλά την πραγματική απασχόληση – καθώς και η δαπάνη μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: