Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές


Με παροδικά αυξημένη συννεφιά και σποραδικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες ενώ την Κυριακή οι βροχές θα είναι λιγότερες και γενικά τοπικού χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται τοπική συννεφιά με σποραδικές βροχές στη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στα κεντρικά τους 25 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας προβλέπεται τοπικά αυξημένη συννεφιά με σποραδικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και πιθανόν στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Στα νησιά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στα κεντρικά τους 25 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: