Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της ΠΟΛΗΣ


Μας το "ταχυδρομησε":arismania.com

Πιάσαμε Οκτώβρη και το φθινόπωρο έφτασε για τα καλά. Διστακτικά άρχισαν τα πρωτοβρόχια και μαζί τους έφεραν παρέα και τη μελαγχολία στις καρδιές μας. Τις ήδη μελαγχολικές καρδιές μας, όχι απο κάποιο προσωπικό πρόβλημα αλλά απο τις άδικες αποφάσεις κάποιων άμυαλων κοριτσόπουλων.

Ταξιδέψαμε με το ΘΕΟ του ΠΟΛΕΜΟΥ στον Βόρειο Πόλο και κιτρινίσαμε την “Πολική Νύχτα”. Μετατρέψαμε την παγωμένη εκείνη άκρη της Νορβηγίας σε ένα ζεστό και τροπικό πέταλο. Οι Πολεμιστές του Φωτός κέρδισαν τις εντυπώσεις και εννοείται και τη μάχη της κερκίδας. Αυτό έφερε περισσότερη μελαγχολία στις καρδιές μας επειδή ξέραμε ότι μόνο μερικά τετράγωνα απο το σπίτι μας, δε μπορούσαμε να στηρίξουμε την καψούρα μας. Επειδή κάποια ανθρωπάκια αποφάσισαν με το έτσι θέλω να χαλάσουν τη φάση.

Απόψε η μελαγχολία στις καρδιές μας είναι μεγαλύτερη επειδή δεν είμασταν εκεί για να βγάλουμε την τρέλλα μας για τον ΑΡΗ και να δείξουμε σε κάποιους πως να στηρίζουν πραγματικά την ομάδα τους. Να τους δείξουμε πως συμπεριφέρονται οι αληθινοί οπαδοί και όχι οι κάφροι του υποκόσμου. Αλήθεια, σε ποιό λεπτό του αγώνα τραγούδησαν πρώτη φορά ένα σύνθημα για την ομάδα τους? Πονάει πολύ τελικά η μισαλλοδοξία να ξεπερνά σε μέγεθος το ίδιο σου το συναίσθημα. Να κερδίζει το τυφλό μίσος την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου.

Αντίθετα απο τις δικές μας καρδιές. στις δικές τους έχει φωλιάσει το μίσος και το τυφλό μένος. Συναισθήματα δειλίας που δε τους επιτρέπουν να χαρούν τον ίδιο τον λόγο της ύπαρξης τους. Το να παρακολουθείς την ομάδα σου στο γήπεδο και να τη στηρίζεις με τις φωνές σου και τα τραγούδια σου, είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μπορεί να έχει κάποιος οπαδός. Μίλησα για οπαδούς όμως και όχι για μανιασμένα ανθρωπάρια που την “πέφτουν” σε ανήλικους αθλητές και μαχαιρώνουν προπονητές. Σαν αυτούς που “έδρασαν” στο γήπεδο της Σουρωτής και έλαμψαν για άλλη μια φορά στο παιχνίδι της ομάδας Κ – 20 του ΑΡΗ στο παιχνίδι με την ομάδα της καρδιάς τους. Οι άμοιροι έχουν μπερδευτεί και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αληθινή στήριξη στην ομάδα με την εγκληματική πράξη.

Δε φταίνε αυτοί όμως για τις βλακώδεις συμπεριφορές τους, καθώς είτε αποκρύπτονται είτε δικαιολογούνται απο τα δικά τους παιδιά. Τα ηρωϊκά προτωσέλιδα που αποθεώνουν τις υποτιθέμενες “μαγκιές” τους και τα θρασύδειλα ανθρωπάρια που απο μικροφώνου ξεσηκώνουν και τον τελευταίο πικραμένο. Όλοι αυτοί που έυκολα παρέχουν άλλοθι στα κακομαθημένα παιδιά και δεν διαγράφουν τα κακώς κείμενα απο τη ζωή όλων. Βουτηγμένοι στη μιζέρια και στην ανυπαρξία, δούλοι της εφήμερης χαράς με οποιαδήποτε τρόπο. Η ψευτιά και η ατιμία έχει γίνει δεύτερη μορφή τους και πλέον έχει περάσει στο πετσί τους.

Πολλές είναι οι διαφορές που θα μπορούσαμε να καταγράψουμε για τη διαφορά φιλοσοφίας και σκέψης μεταξύ των δύο πλευρών. Τα χτυπητά σημεία που κρύβωνταν τεχνηέντως απο τα “δικά” τους μέσα πλέον αποκαλύπτονται, ξεβρακώνονται, απο τις δικές μας φωνές. Όλα τα ραδιόφωνα λέγανε ότι δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο κατά την άφιξη των ομάδων, ενώ εμείς ακούγαμε τους κρότους απο τις κροτίδες και ταλοιπά αντικείμενα απο τα μικρόφωνα του ΑΡΗΣ FM. Κανένας δε μπορεί να μας κοροϊδέψει πλέον και όλα θα βγαίνουν στον αέρα. Όλοι και όλες θα λογοδοτούν για τις ασχήμιες που θα επιχειρήσουν εναντίον της ομαδάρας μας.

Προφητικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της πόλης μας σήμερα. Όντως το σημερινό παιχνίδι ήταν μόνο για άντρες που δυστυχώς γι αυτούς, ήταν ντυμένοι στα κίτρινα. Τα χαϊδεμένα παιδιά έδειξαν ποιός είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για άλλη μια φορά και έφεραν τους εφιάλτες στα όνειρα τους. Αν τους πιάσει ο ύπνος τελικά και δεν έρθει ο Σπάθας και εκεί να ρίξει καμιά κίτρινη κάρτα στον επαναστάτη με το τόξο και χάσουν το παιχνίδι. Να σε δούμε αύριο τι θα σκεφτείς να γράψεις και ελπίζω να προλάβεις να το κάνεις προτού ξημερώσει και δε μπορέσεις να εκδώσεις τη φυλλάδα σου. Με τι θα σκουπιστούν άλλωστε τόσοι πισινοί στην οικοδομή.

Σκούξτε ελέυθερα κορίτσια τώρα. Βγάλτε τον πόνο σας απο τα σπλάχνα σας και απαιτήστε και σεις δικαίωμα στο όνειρο. Προπονητή σε αυτή την πόλη έχει μόνο το ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Μόνο ο ΑΡΗΣ έχει προπονητή στον πάγκο του ενώ οι άλλοι μπέρδεψαν τις οδοντόκρεμες με τα κομποσκοίνια του δήθεν. Ομάδα δε γίνεται με τα λόγια και τα ευχολόγια. Πρώτη φορά έμεινη η ομάδα του δημοσίου “απροστάτευτη” απο διαιτητές και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια….



Καλό μήνα σε όλους…….Και όλες…….

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΕΩ



ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: