Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το Βατοπέδι


Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο και των πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ (Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης, Ευ. Μπασιάκος, Π. Δούκας, Αλ. Κοντός) προτείνει στο πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, προκαλώντας οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για Βατο-gate του ΠΑΣΟΚ και σκευωρία να πληγεί η ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στις πορισματικές τους εκθέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την παραπομπή των κυρίων Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού για απιστία ενώ ο ΛΑΟΣ προτάσσει το θέμα της παραγραφής

Υπάρχουν εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της επιτροπής καταπολέμησης νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης και επέμεινε ότι η ζημία του δημοσίου είναι πάνω από 150 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ως νομική αγυρτεία και επεσήμανε ότι αν και η εντολή της Βουλής ήταν να εντοπιστεί η ζημιά του δημοσίου και το μαύρο χρήμα δεν έγινε τίποτα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης αναφερόμενος στην ζημιά του Δημοσίου, σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ότι στα συμβόλαια ανταλλαγής η αντικειμενική αξία είναι υψηλότερη από την αγοραία και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

"Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ξαναγράψει την νομική επιστήμη από το μηδέν" δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Απαντήσεις Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Δούκα
«Με την του απόφαση ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε αυτό που έχω πει από τις 22 Οκτωβρίου του 2008 μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων», δήλωσε τη Δευτέρα ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σε επιστολή του αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Προανακριτικής Επιτροπής ο Γιώργος Βουλγαράκης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «τεράστια πολιτική αθλιότητα του ΠΑΣΟΚ».

«Πρόκειται για άθλια πολιτική δίωξη, δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος» και συμπλήρωσε: «Είναι τύπου Ουγκάντας και Ιντι Αμιν», σχολίασε ο Πέτρος Δούκας.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: