Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γερμανικές αιχμές για τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδος


Αιχμές άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, για τα στατιστικά στοιχεία των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στο έλλειμμα του 2009, το οποίο θα αναθεωρηθεί προς το πάνω, είπε ότι θα επηρεάσει τα στοιχεία του 2010 και του 2011, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο για την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Εάν διορθώνεις στοιχεία, έχεις τεράστιες δυσκολίες στις αγορές» υπογράμμισε ο κ. Άσμουσεν και είπε ότι είναι σημαντικό για την εμπιστοσύνη των αγορών η τήρηση του δημοσιονομικού προγράμματος και ένας νέος μηχανισμός αξιόπιστων στοιχείων.

Ο κ. Άσμουσεν τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα «να μείνει στο σωστό δρόμο» και ότι «εάν εφαρμοστεί πιστά του πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι του 2013, η χώρα δεν θα φτάσει στη χρεοκοπία».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα, ωστόσο, έκανε σαφές ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό.

Παράλληλα, ο κ. Άσμουσεν, επεσήμανε την ανάγκη συναίνεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αναφέροντας «δεν πρέπει να ανακοπεί η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ακόμα, σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση της Ελλάδας με την Αργεντινή ή τον Ισημερινό, επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. με εσωτερική αγορά και ενιαίο νόμισμα και ότι δεν υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Τέλος, αναγνώρισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σκληρό και πως η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες υπό αντίξοες συνθήκες, εκπληρώνοντας, όμως, τις υποχρεώσεις της μέχρι τώρα
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: