Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ανοιχτά τη μέρα, σβηστά τη νύχτα…


Χρονοδιακόπτες παλαιάς τεχνολογίας, αδιαφορία κρατικών φορέων, αλλά και οι καιρικές συνθήκες ευθύνονται για την κατασπατάληση ηλεκτρικού ρεύματος από τις αναμμένες λάμπες στους δρόμους μέρα μεσημέρι, όπως καταδεικνύει εκτενές ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Την ώρα που η ΔΕΗ συνεχίζει τις εκκλήσεις προς τους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας, δημόσια φώτα εξακολουθούν να είναι αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Άγια Παρασκευή, Χαλάνδρι, Άγιο Παντελεήμονα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Νέα Σμύρνη, περιφερειακή του Υμηττού και Οινόφυτα.

Η ίδια εικόνα για αρκετές ημέρες και στην παραλιακή, όπου σε αρκετά σημεία τα φώτα παραμένουν αναμμένα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ τα φώτα παραμένουν αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλές φορές η ηλεκτροδότηση σε κεντρικούς δρόμους το βράδυ να είναι ελλιπής με αποτέλεσμα να σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Σε μεγάλο βαθμό οι υψηλές θερμοκρασίες είναι η αφορμή για το μπλοκάρισμα του συστήματος παρακολούθησης του δημόσιου φωτισμού, η κυριότερη όμως αιτία είναι η αδιαφορία των κρατικών φορέων.

Όπως τόνισε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Βαγγέλης Κατσίνης, «το θέμα αφορά περισσότερο τους δήμους, που οφείλουν να ελέγχουν το χρονοδιακόπτη μήπως έχει ξερυθμιστεί… Οι δήμοι λοιπόν θα πρέπει να ελέγχουν, να ενημερώνουν, έχουν δικά τους συνεργεία, δικούς τους ηλεκτρολόγους που κάνουν την συντήρηση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού, Χάρη Καμπεζίδη, το φαινόμενο αυτό να μειωθεί στο 5% περίπου σε ετήσια βάση αν ρυθμιστούν σωστά τα συστήματα έναυσης και σβήσης των λαμπτήρων οδικού φωτισμού.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: