Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

"Ανάσα" δροσιάς στη Μόσχα από την βροχή



Σε υψηλά επίπεδα ωστόσο παραμένει η θερμοκρασία


Η Μόσχα δροσίστηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περασμένης νύκτας, ωστόσο η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει και πάλι σε επίπεδα άνω των 30 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να αγωνίζονται κατά των δασικών πυρκαγιών στη δυτική Ρωσία.

Η ρωσική πρωτεύουσα είναι επίσης απαλλαγμένη από τον καπνό, παρά μια ελαφριά μυρωδιά καμένου που έγινε αισθητή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών, περί τα 800.000 στρέμματα εξακολουθούσαν να φλέγονται χθες , κυρίως γύρω από την πυρηνική εγκατάσταση του Σαρόφ, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει κάνει τον απολογισμό των 8.000.000 στρεμμάτων που κάηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων και της κατακόρυφης πτώσης της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα, δεν έχει όμως ακόμη κάνει τον απολογισμό των συνεπειών του καύσωνα, ο οποίος μόνο στην περιοχή της Μόσχας προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε την πληροφορία ότι τα νοσοκομεία της Μόσχας έχουν λάβει εντολή να μην αναγράφουν πλέον τον όρο "θερμοπληξία" ως αίτιο θανάτου.

Η υπηρεσία Υγείας της Μόσχας επικρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το υπουργείο Υγείας διότι ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας διπλασιάσθηκαν εξαιτίας της ζέστης και των καπνών που έπνιξαν την περιοχή της Μόσχας.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: