Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Έβαλαν τέλος στην απεργία



Την αναστολή της απεργίας ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ


Με οριακή πλειοψηφία ανεστάλη η απεργία των ιδιοκτήτων φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση τεσσάρων ωρών, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους και από τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσει κανονικά ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία, μετά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι οι οδηγοί με αίσθημα ευθύνης έναντι των δεσμεύσεων του Υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα αλλά και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί αποφάσισαν να ξαναπιάσουν δουλειά.

Όπως είπε, θα πιάσουν δουλειά από τη Δευτέρα το πρωί.

Παράλληλα, ο κ. Τζωρτζάτος, τόνισε ότι πλέον αναμένεται η άρση της επίταξης σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Πάντως η τροφοδοσία της αγοράς, κυρίως με καύσιμα, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από τα ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα. Στην περιοχή της Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και εκτιμάται ότι σύντομα η αγορά θα ομαλοποιηθεί.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: