Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μάχη με τις φλόγες σε Βαρνάβα - Καπανδρίτι


Εικόνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Συνεχής ενημέρωση από το ΣΚΑΪ 100,3.

Παραμένουν οι διάσπαρτες εστίες της πυρκαγιάς που εκτείνεται σε μεγάλο μήκος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο από χαράδρα στο Μικροχώρι και αναζωπυρώνεται με κατεύθυνση τον Βαρνάβα,το Καπανδρίτι και τον Κάλαμο.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολιγιώργα, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα - Καπανδριτίου.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστών, οχημάτων και αεροσκαφών.

Σε διακοπές ρεύματος προληπτικά προχωρά η ΔΕΗ σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΕΗ δήλωσε ότι τα συνεργεία της έχουν αποκαταστήσει ζημίες στο Λαύριο, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της ταυτόχρονης ανάφλεξης σε τουλάχιστον τρία μέτωπα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής, κ. Γεροκώστας. Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο και στο όρος Πάρνωνα στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου.

Στρατιώτες από το στρατόπεδο Αγίας Παρασκευής που να περιπολούν στον Υμηττό ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, φοβούμενος νέα προβλήματα στην περιοχή.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: